viernes, 25 de octubre de 2019

El Dia, edició dissabte 15 de febrer de 1.936, pàg. 2


D'interès per a l’elector

Per a evitar-se molèsties a l'hora de votar, convé que l'elector hi vagi proveït d'algun document d' identitat.

Recordem que, a més d'ésser vàlids per a aquest efecte la cèdula personal, documents militats, passaports expedits per l'autoritat governativa, actes o informacions notarials de coneixement, etc., ho és també en aquestes eleccions el Carnet Electoral que per si sol és suficient per a identificat l'elector i perquè aquest pugui votar.

PRECAUCIONS ADOPTADES AVUI PER LA GUÀRDIA CIVIL.

Durant el mati del dia d'avui, han circulat pels carrers de la nostra ciutat i principalment als indrets on es troben situats els bancs i Caixa d'Estalvis, parelles o números de la Guàrdia Civil amb les armes desenfundades a la mà, entre elles pistoles i fusells-metralladores.

Aquestes precaucions s'han adoptat en vista dels atracaments comesos darrerament a cobradors de cases comercials d’aquesta localitat.

DETENCIÓ DE L’ASSALTADOR D’UNA TORRETA.

Aquest matí, els Mossos d’Esquadra han practicat a l’estació de Sant Cugat la detenció d’un individu anomenat Jaume Prat Sabatés, al qual se li ha ocupat un gros farcell contenint peces de roba.

El contingut d'aquest munt de roba no ha aclarit d'on l’havia tret, però ha acabat dient que l’havia robada d’una torreta, no ha sabut dir si de Valldoreix o Sant Cugat, on ha entrat aquesta nit trencant un vidre de l’interior.

Portava la mà embenada de resultes d’un tall que s’ha causat al practicar aquesta operació i l'estranya manera com la portava embolicada l’ha delatat.

Els Mossos de l'Esquadra s’han portat a disposició del Jutjat d'Instrucció local, on després de la corresponent declaració i lliurament dels gèneres sostrets, ha ingressat a la presó.

El que cal fer

Cal votar a primera hora. Cal acudir a les seccions des dels primers moments, per tal que no us prenguin el vot.

Vigilar l'elecció des del carrer; denunciar a les oficines de l'Associació, des del telèfon de més a prop, els esdeveniments que puguin produir-se. Tenir compte, especialment de tres a quatre de la tarda, que es l'hora més propicia per al falsejament de vots.

Has de tenir feta, amic, una llista de companys teus dubtosos; has d'anar-los a trobar per tal de convenci’ls que han d'anar a votar.

Si cada un de nosaltres porta a votar un company que sense ésser pregat no votaria, doblaríem votació i la victòria fora de proporcions apoteòsiques.

Aquesta és una feina silenciosa, però eficient. Tu, amic, fes la llista ara, i el dia de les eleccions passa a cercar aquells que no tinguis seguretat que hi anirien i acompanya'ls a votar.

No hay comentarios: