miércoles, 9 de octubre de 2019

La Veu de Catalunya, 5 de febrer de 1.936, pàg.18


Heus ací el resum de les obres prestades per la Biblioteca del Casino del Comerç en el període que va de 20 de desembre del 1.935 al 19 de gener del corrent any:

Literatura, 45; Història i Geografia, 6; Ciències Aplicades, 2 Filosofia, 3. Total, 56 obres.

En la reunió general que tindrà lloc el divendres, dia23 de passat mes, al Grup Excursionista Montserrat, per anomenar els càrrecs que reglamentàriament queden cessants a la Junta Directiva, aquesta quedà constituïda així:

President, Valentí Vinyes i Noguera, Vicepresident, Josep Vilanova i Sabata; Secretari, Antoni Lluís i Comerca; Comptador, Ricard Trencs i Vilaseva; Tresorer, Jaume Roca i Torrella; Vocal arxiver Joan Freixas i Xuriguera, Vocal de la Secció Fotogràfica, Francesc Cristòfol i Freixa.

Al Bar Orient, de la plaça de l’Estació del Nord, fou sorprès Joan de Déu Manrique, mentre posava les mans a les butxaques dels abrics penjats a un guarda-robes del local.

Detingut que fou el Joan de Déu, ha passat la nit al quarteret, i ha estat denunciat al Jutjat Municipal per la seva acció.

Dissabte, a la hora de pagament dels obrers de la fàbrica de gèneres de punt que Ramon Blasi té instal·lada al carrer Galileu, 41, aquells foren assabentats que la fàbrica tanca, dilluns, les portes indefinidament. Ensems se’ls féu lliurament de la setmanada reglamentària que tot obrer ha de percebre en ésser acomiadat per manca de treball.

Els treballadors no volgueren acceptar-la i no es donaren per acomiadats, i en presentar-se novament els obrers al treball dilluns al matí, trobaren totes les portes tancades i barrades.

S’han portat a cap una entrevista entre el patró i els obrers afectats per a la decisió, han visitat l’alcalde senyor Homs, a fi d’assabentar-lo de tot el que ha passat.

El senyor Homs s’ha lamentat que l’hagin avisat tan tard d’aquest fet, però ha promès que ell faria tot el que podria, per a la seva banda, per tal que tot tornés a la normalitat.

Els obrers l’han assabentat que havien acceptat l setmanada que corresponia als dies de treball, però no la que fa referència a donar-se per acomiadats.

La decisió del senyor Blasi, de tancar la seva fàbrica, es deu al fet que aquest senyor arrencà el negoci a la casa Vigués, quan aquesta es disposà a tancar-lo, fa un cert temps.

En finir ara el temps d’arrendament, el senyor Blasi, vist el gir del negoci, ha preferit no continuar-lo i, a aquest fi, decidí el proppassat dissabte a interrompre’l indefinidament, cosa que ha practicat dintre els requisits legals.

No hay comentarios: