miércoles, 16 de octubre de 2019

La Veu de Catalunya, 9 de febrer de 1.936, pàg.2


DOS MALFACTORS, PISTOLA EN MA, ROBEN 5.000 PESSETES ALS DEPENDENTS D’UNA FÀBRICA.

Ahir al matí, a Terrassa, passaven en automòbil per un determinat lloc, tres dependents d’una fàbrica, els quals portaven cinc mil pessetes.

De sobte dos individus, armats amb pistoles, els obligaren detenir el vehicle, pujaren al cotxe i els prengueren els diners.

Tot seguit els atracadors, obligaren el que conduïa l’auto que els portés a Barcelona. Un dels atracadors baixà del cotxe prop de la Plaça de Braus Monumental, i l’altre es feu conduir al carrer de Salmerón, on pujà a un taxi.

Els atracats es dirigiren a la Delegació General d’Ordre Públic, on presentaren la corresponent denúncia i facilitaren el número del taxi en el qual havia pujat l’atracador que baixà al carrer de Salmerón.

Immediatament la policia practicà gestions fins aconseguir que es presentés a la Delegació el xofer de l’esmentat taxi, qui confirmà que, efectivament, li havia estat llogat per un desconegut, al carrer de Salmerón i que l’havia portat a la Plaça Urquinaona, on deixà el cotxe, després d’abonar l’import del viatge.

Els atracats prestaren declaració i els fou mostrat l’àlbum d’atracadors fitxats. Sembla que no han reconegut cap dels qui els prengueren diners.

En assabentar-se la policia del fet va trametre uns agents a Terrassa, els quals efectuen gestions relacionades amb aquest assumpte.

MÉS DETALLS DE L’ATRACAMENT DE TERRASSA.

Referent a l’atracament comés a Terrassa ahir al matí, a les onze, podem afegir que els atracats han estat dos dependents de la casa Humet Germans, dependents del despatx, mentre traslladaven l’import del setmanal a la fàbrica situada al carrer d’Igualtat.

Aquests dos dependents són: Lluis Ballbé i Astals, de 52 anys, i Esteve Humet i Muxí, de 18 anys.

La quantitat robada suma unes 5.600 pessetes.

Segons s’ha pogut aclarir, els atracadors havien llogat un taxi a Molins de Rei, i d’allí es dirigiren a Sant Andreu de la Barca, i d’aquest últim lloc a Terrassa, on han portat a cap l’atracament de la forma que hem donat compte anteriorment.

La manera de realitzar aquest atracament ha estat idèntica del perpetrat fa ben poc temps a un dependent de la casa Josep Roig, també de Terrassa.

No hay comentarios: