sábado, 12 de octubre de 2019

El Dia, edició dissabte 8 de febrer de 1.936, pàg. 2 i 3


Uns empleats de la casa "Humet Germans" són atracats a ple carrer, a les 11 del matí

Vers al migdia, han començat a circular rumors per la ciutat, que s'havia comès un atracament als empleats d'una casa comercial.

Fetes les primeres gestions, s'ha sabut que la casa afectada, era la raó social "Humet Germans" la qual té instal·lat el seu despatx a la Plaça Zamenhof, davant l'edifici de Correus.

Allà no han confirmat res, dient solament que ells havien enviat, com tenen per costum tols els dissabtes, dos empleats carregats amb diner, els quals el portaven a la fàbrica de l'esmentada casa. Situada al carrer de la Igualtat, per a practicar diversos pagaments. Aquells empleats havien sortit abans de les 11 del despatx i no havien comparegui, encara—aleshores eren les dotze tocades—a la fàbrica.

Entretant han corregut nous rumors per la ciutat, relacionats amb el fet, alguns d'ells sortits de la boca dels que deien haver visi el fet.

Segons aquestes versions l’atracament fou comès .amb el mateix sistema del que es perpetrà fa uns dies contra un dependent de la casa Roig, de la nostra ciutat.

Els atracadors estaven avisats o Coneixien el trajecte que seguien els dependents de la casa Humet. A l’hora oportuna, un col·locat un cotxe marca Buick, d’un color verd, segons referències, la matrícula i origen del qual es desconeixen, a l’interior del qual han obligat a entrar als dos empleats. Després el cotxe ha partit amb el diner i els atracats en direcció a Sabadell i probablement cap a Barcelona.

Més tard, a la casa Humet han avisat la policia de l’atracament facilitant els noms dels empleats que son els següents: Lluis Ballbé i Astals, de 52 anys, domiciliat al carrer Puignovell, i Esteve Humet de 18 anys, domiciliat al carrer del Passeig.

L’import de l’atracament comés ascendeix a 5.600 pessetes, import que contenia el setmanal dels obrers i quantitats per altres pagaments.

En persecució dels fugitius s’ha mobilitzat la policia local, la guàrdia civil i una camioneta de guàrdies d'assalt, provinent de Barcelona, sense que aquestes gestions donessin resultat satisfactori.

A les 2 de la tarda, la Casa Humet ha estat avisada que s'havien presentat a una Comissaria de Policia de Barcelona, els dos empleats esmentats, els quals és fàcil suposar que han estat abandonats a l’entrada de Barcelona.

NEU A LA .MUNTANYA.

Aquest matí ha caigut una nevada a la muntanya de Sant Llorenç i els seus voltants. Una mica tardà, l'hivern vol, però, no passar desapercebut.

No hay comentarios: