sábado, 19 de octubre de 2019

El Dia, edició dimarts 11 de febrer de 1.936, pàg. 2


LA CURSA DELS CAMBRERS, D'AQUEST MATÍ.

Aquest mati, a un quart tocat d'una, s'ha donat la sortida als corredors participants a .la cursa organitzada pels cambrers amb motiu d'escaure's la seva festa.

El lloc d'inici de la prova era a la carretera de Martorell, enfront llei Cinema Doré i els cambrers han ascendit per la Rambla, passant pel Raval i acabant la cursa, a la Plaça de la República.

A la prova hi han pres part sis cambrers, donant el següent resultat: Primer, Isidre Tubau: segon, Pere Caprani i tercer Juli Soler.

Amb motiu d'escaure's l’hora de la prova, coincidint amb la de la sortida de les fàbriques, la mateixa ha estat seguida amb interès per un gran nombre de ciutadans que han cobert les vies on han circulat els corredors.

ATROPELLAMENT.

Aquest matí, mentre tenia lloc la cursa de cambrers, ha ocorregut un lamentable accident.

A dos quarts d'una, en arribar els cambrers al davant del Cinema La Rambla, anaven seguits per una munió de vailets, als quals s'afegien els que es trobaven pel camí.

Un d'aquests, Manuel Andreu, de 8 anys d'edat, domiciliat al carrer Galileu, 12, en anar a traspassar la banda de la Rambla per on baixen els cotxes, distret com anava, no ha parat compte en que en baixava un, a modesta velocitat, propietat de Jaume Estrada, número 1.583 de la matrícula de Barcelona, el qual amb tot i frenar ràpidament no ha pogut evitar l'encalçar-lo i fer-li donar un fort cop a terra que l’ha deixat sense sentits.

Ràpidament transportat al Dispensari Mèdic, ha estat assistit pel doctor Cadafalch, el qual li ha apreciat contusions i erosions en diverses parts del cos amb commoció cerebral, restant, una vegada auxiliat, en disposició d'ésser traslladat al seu domicili.

UNA DESPREOCUPADA.

Tenim notícia que una despreocupada es dedica a recórrer nombroses cases particulars de la nostra ciutat sol·licitant donatius i fingint-se recomanada de varis dels venedors de carn de la Plaça Mercat.

Sembla que hom ja ha posat sobre avís les autoritats.

DENUNCIA PER MALTRACTES.

Josep Trilla i Morera, de 43 anys d'edat, domiciliat a la carretera de Matadepera, 16, ha denunciat ,Jaume Torres Casanovas de 50 anys d'edat domiciliat al carrer Manuel Azaña 118, el qual a les 11 hores del dia d'ahir va escometre el fill del primer, donant-li diversos cops de puny a algunes parts del cos causant-li vàries lesions.

ACCIDENT.

Ahir dilluns, a les 7'30 del vespre fou assistit al Dispensari Mèdic, Josep Juvinyà de 27 anys d'edat, domiciliat al carrer Salvador Busquets, 4. el qual presentava una ferida tallant al dit petit de la ma dreta, que va produir-se al seu domicili en donar-se un cop amb el tall d'una destral.

ASSEMBLEES PER A CELEBRAR.

Aquesta vetlla i demà dimecres a dos quarts de 7 del vespre, tindran lloc al Chor dels .Amics, les assemblees generals convocades pels Sindicals del Ram Fabril i Tèxtil i Metal·lúrgics, respectivament, per a tractar de l'actitud a seguir davant la Unió local de sindicats.

No hay comentarios: