lunes, 21 de octubre de 2019

La Veu de Catalunya, 13 de febrer de 1.936, pàg.5


Hi ha una activitat inusitada i un entusiasme mai no vist en els centres electorals de la nostra ciutat afins a la candidatura del Front Català d’Ordre.

Cada dia, a l’Associació Catalanista, acudeix una veritable gernació, els uns per col·laborar a les tasques preparatòries, els altres per consultar a les oficines electorals.

Els cambrers, casinets i similars han celebrat la seva diada amb les següents festes:

A les dotze del migdia, gran cursa de cambrers, que sortí d’enfront del Cinema Doré i acabà a la plaça de la República.

A les nou del vespre, concert per la Banda Municipal, al Cinema Doré.

A les 10, gran ball al saló d’espectacles del mateix cinema, amenitzat per l’orquestrina «La Principal de Terrassa».

Mentre tenia lloc la cursa de cambrers ocorregué un lamentable accident.

A dos quarts d’una, en arribar els cambrers al davant del Cinema «La Rambla», anaven seguits per una munió de vailets, als quals s’afegien els que es trobaven pel camí.

Un d’aquests, Manuel Andreu, de vuit anys d’edat, domiciliat al carrer de Galileu, 12, en anar a traspassar la banda de la Rambla per on baixen els cotxes, distret com anava, no va parar compte que en baixava un, a modesta velocitat, propietat de Jaume Estrada, número 1583 de la matrícula de Barcelona, el qual, amb tot i Frenar ràpidament, no pogué evitar d’encalçar-lo i fer-li donar un fort cop a terra, que el deixà sense sentits.

Ràpidament, traslladat al Dispensari Mèdic, fou assistit pel doctor Cadafalch, el qual li aprecià contusions i erosions a diverses parts del cos, amb commoció cerebral. Una vegada auxiliat, fou traslladat al seu domicili.

D’acord amb els actes que estaven anunciats, les Joventuts femenines i masculines d’Acció Catòlica de la nostra ciutat festejaren diumenge el XIV aniversari de la Coronació del Papa. A aquest acte, que com en anteriors anys celebraren conjuntament les branques oficials de l’A. C. establertes en les nostres parròquies, s’hi sumaren altres organitzacions jovenívoles, de caràcter auxiliar dins l’Acció Catòlica.

Al Cor dels Amics tingueren lloc les assemblees generals convocades pels Sindicats del Ram Fabril i Tèxtil i Metal·lúrgics, respectivament, per tractar de l’actitud a seguir davant la Unió Local de Sindicats.

No hay comentarios: