jueves, 3 de octubre de 2019

Foment Periòdic catalanista - republicà - 01/02/1936, Pàgina 2 de 4


Els Soviets i les dretes

El partits que formen el Front antipopular de R. O., en tons patètics anuncien un daltabaix, com a conseqüència immediata del triomf esclatant de les Esquerres. Publiquen gràfics esgarrifosos i estadístiques monstruoses.

Amb aquestes puerilitats, amb aquests "cuentos" de lladres i "serenos" , es creuen espaterrar algú? ; No comprenen que llurs lectors no són tan enzes i s'hi fan un panxó de riure? La rondalla de l'anarquista de Terrassa, de la qual és autor el senyor Cambó va passar a la història sense haver pogut fer ni una mica de forrolla.

La mania que ara se'ls ha arrelat és voler comparar el triomf de les esquerres amb la revolució dels Soviets a Rússia. Però i és que les dretes fan tan negats els propis lectors, tenint-los per ignorants de tot el que passa i ha passat a Rússia? Es que volen potser que las esquerres els expliquem el terror i l'absolutisme que existia allí durant l'imperi dels tsars, amb les deportacions a Sibèria i les escaramusses dels cosacs? No davallarem pas a aquest estat morbós en què han caigut els propagandistes de les dretes. Es que els Soviets esperaren guanyar unes eleccions per llançar-se contra la tirania?

La por d'ésser derrotades ha fet que les dretes perdessin el control d'elles mateixes i les ha dutes a una desmesurada campanya de terror. Per contra, les Esquerres, segures del triomf i fent gala de millors dots de governant, es comporten amb una serenitat admirable que les fa dignes de la victòria que assoliran a les urnes el diumenge vinent, dia 16.

No hay comentarios: