lunes, 7 de octubre de 2019

L’Acció, dimarts 4 de febrer de 1.936 pàg. 3


S'ha aprovat la sentència dels encartats de Terrassa pels fets de l'octubre

L'auditor ha lliurat, considerant-la aprovada i acceptant-la en ferm la sentència dictada contra els encartats pels fets de Terrassa, la nit del 6 d'octubre de 1934.

La notícia ha produït emoció entre la gent d'esquerra de la ciutat i singularment, com és natural, entre els familiars dels condemnats, car suposen que amb l'aprovació de la sentència els seus presos seran traslladats als presidis de Ia península.

Podem dir que aquest temut trasllat no és possible mentre estigui pendent el recurs que els advocats defensors han presentat contra la sentència.

DE LES ACTIVITATS D'«ACCIÓ CIUTADANA».

Com sigui que dies passats llegirem que havien estat donades ordres per tal que fos dissolta l’organització d’ «Acció Ciutadana», aquest matí els informadors hem gestionat una petita entrevista amb el senyor Pintado, cap de la susdita «Acció Ciutadana».

Li hem preguntat a que era degut, que continués actuant igualment «Acció Ciutadana», malgrat les manifestacions del senyor Duelo, contestant al senyor Pintado, que com sigui que ell no ha rebut encara cap mena d'ordre, per això continua la cosa de la mateixa manera.

Ja ho sabem, doncs, els nostres lectors. No hi ha manera de que cessin d'actuar aquells guardadors de l'ordre, que per a fer-ho deuen necessitar ordres més contundents.

OCELLISTA TERRASSENC PREMIAT.

Abans d'ahir es celebrà a Barcelona el màxim certamen ocellístic català; essent atorgat el Gran Premi de la Generalitat per B canaris, als que presentà el nostre conciutadà Joan Ubach.

Es ja la segona vegada que els canaris del citat ocellista veuen premiades les seves cantades amb aquest màxim honor.

EL TANCAMENT D'UNA FABRICA DE LA RAÓ SOCIAL RAMON BLASI.

Aquest matí, ha visitat l'alcalde gestor una comissió d'obrers de la Casa Ramon Blasi, raó social que com saben els nostres lectors, ahir al matí tancà les portes als seus obrers.

Sembla que els comissionats, amb les seves visites a l'alcalde i a la patronal, estan gestionant que aquest tancament no sigui efectiu fins passat un mes, doncs d'aquesta manera podrien cercar-se feina amb més facilitat.

Malgrat totes aquestes gestions sembla que el patró es troba en una actitud irreductible i de gran intransigència.

No hay comentarios: