martes, 1 de octubre de 2019

El Dia, edició divendres 31 de gener de 1.936, pàg. 2


L'INCENDI D'AQUESTA NIT.

Ahir, a dos quarts d'onze de la vetlla, la sirena de l’Ajuntament avisà que s'havia declarat un incendi a la nostra ciutat.

Efectivament, en el magatzem i garatge que l'Agència de Transports "El Rayo" té al carrer d'Arquímedes, 129, 131 propietat d'Antoni Torrella, acabava d'iniciar-se un foc que devorava tot el local.

L'incendi, probablement iniciat al lloc on l'Agència té els bidons de benzina i grasses, a mes de propagar-se per tot el magatzem, prengué a un cobert que comunica amb ei mateix, propietat de Joan Almirall, domiciliat a la plaça Progrés, 4, el qual hi guardava gran quantitat de fustes que foren promptament devorades pe! foc.

Aquest, prengué doncs molta importància, I els esforços per a extingir-lo que practicaren els bombers, que arribaren al lloc del sinistre a les 11 aproximadament, no pararen fins a les 2, ben tocades de la matinada.

El foc i l'aigua ensorraren la major part del cobert del garatge de "El Rayo” i la totalitat del magatzem del senyor Almirall.

Els camions que en Torrella guardava al garatge carregats de gèneres foren encalçats per l’ensorrament i el foc, quedant completament destruïts i inaprofitables.

Els bombers aconseguiren salvar algunes de les peces de roba, però la majoria foren cremades així com paquets de gèneres que l’Agència guardava.

Fins entrat el matí, hi ha estat un retén de bombers per a sufocar totalment el foc, així com guàrdies civils i municipals que han tingut cura de l’odre.

Les pèrdues que ha sofert Antoni Torrella es calculen en 50 mil pessetes, més que menys. Sembla que un dels camions, havia estat darrerament adquirit i no es troba assegurat, havent quedat també totalment destruït.

Les pèrdues que haurà sofert el seu veí, es compten en 5 mil pessetes, essent assegurat tot el contingut de l’edifici i valors emmagatzemats.

ATROPELLAMENT.

Ahir al migdia, quan es dirigia al seu domicili del carrer del Castell, 9, el ciclista Jaume Guadayol, de 30 anys d'edat, en passar pel carrer de Francesc Macià, junt al camió 52.893 de la matrícula de Barcelona, propietat dels Calçats Royalty, s'obrí una porta del cotxe esmentat que feu caure el ciclista per terra, causant-li algunes lesions lleus.

Assistit que fou al Centre Mèdic, se li apreciaren ferides contuses a ambdós braços causades per la caiguda, que un cop curades permeteren a l'accident retornar al seu domicili particular.

No hay comentarios: