lunes, 7 de octubre de 2019

El Dia, edició dimarts 4 de febrer de 1.936, pàg. 2


EL FRED.

La temperatura mínima registrada avui ha arribat a 3 graus sota zero.

REUNIO DE L'ASSOCIACIO DE PARES DE FAMÏLIA.

Tal com havia estat convocada, ahir a la tarda, en el Centre Social es reuní, en assemblea general, l'Associació Local de Pares de Família i Amics de l’Ensenyament, establerta a Terrassa el 10 de febrer del 1930.

L’objecte de la reunió fou aprovar l'acta de l'anterior assemblea, els comptes i designar als associats que havien d'ocupar els càrrecs que enguany quedaven vacants, d'acord amb els preceptes reglamentaris, en la Junta Directiva de l'Associació.

Acomplerts aquests punts de l'ordre del dia, la Directiva de l'entitat quedà constituïda així: President, Pau Armengol; Vice-President, Joan Puigbó; Secretari, Joan Sanahuja: Vice-Secretari, .Antoni Soler; Tresorer. Simeó Garcia: Vocals, Santiago Morera, Ramon Alegre i Joan Cardona.

La Presidència va informar a continuació sobre la tasca desplegada durant el darrer exercici, destacant, especialment, la col·laboració aportada per l'Associació als plans i campanyes que tan meritíssimament porta a cap la Confederació Nacional, particularment en pro del Cinema moral, que han plasmat en la fundació  de l’Empresa productora “Ediciones Cinematogràficas Españolas, S.A.”, una acció de fundador de la qual ha estat adquirida per aquesta Associació, que s’ha subscrit també a les publicacions oficials de la Confederació “Hogar” i “Filmer”.

A continuació, els reunits varen tractar àmpliament de diversos assumptes d’interès per l’Associació, dedicant atenció preferent a estructurar un pla d’actuació a seguir per tal d’incrementar la propaganda de l’entitat i d’intensificar la campanya contra el cinema i altres espectacles immorals i contra les publicacions pornogràfiques. Així mateix fou exposat i aprovat unànimement l’establiment d’un servei de selecció de films que serveixi d’orientador per a la confecció de programes cinematogràfics morals.

També els reunits comentaren la col·laboració que, a les finalitats de l’Associació, ve aportant el diari “Crònica Social”, especialment amb la publicació anticipada de la crítica de les pel·lícules que es projecten en els cinemes de Terrassa.

TRASLLAT D’UNS PRESOS.

Davant l'imminent celebració de la vista de la causa contra els encartats pel robatori i assassinat del pastor Joaquim Baldó, prop de Viladecavalls, la Superioritat ha donat l'ordre de trasllat dels presos detinguts a la presó local, compromesos en aquest afer.

No hay comentarios: