martes, 29 de octubre de 2019

La Veu de Catalunya, 19 de febrer de 1.936, pàg.18


Dilluns, l’Alcalde de Terrassa cursà el  telegrama al governador general, el contingut del qual és com segueix:

«En vista resultat eleccions i respectuós amb el sentit en què s’ha manifestat el poble català, especialment en aquesta ciutat, el sotasignat alcalde, en nom propi i expressament autoritzat per tots els altres companys de Consistori, nomenats per aquest Govern General consellers de l’Ajuntament de Terrassa, presenta amb caràcter irrevocable, en nom de la totalitat de la Corporació, la dimissió dels seus càrrecs, els quals s’honora de posar a disposició de V. E. Us saluda respectuosament, Josep Homs.»

Han sortit cap a Sabadell els guàrdies d’assalt que des del proppassat dissabte han romàs a la nostra ciutat per garantir l’ordre públic.

A conseqüència del resultat de les eleccions, i en virtut de la dimissió dels consellers, s’ha possessionat de l’Alcaldia i el senyor Domènech Armengol, com alcalde interí, ja que es troba empresonat encara el senyor Samuel Morera. Els altres consellers lliures de procés també s’han reincorporat als seus llocs.

Durant aquesta setmana tindrà lloc des de l’estudi de Ràdio Terrassa un nou curset cultural de conferències radiades, organitzat per la Junta de la dita entitat. Aniran a càrrec de rellevants elements de l’Escola d’Economia Domèstica de la nostra ciutat.

Aquestes conferències seran radiades a dos quarts de nou de la vetlla. La de dilluns fou confiada a la senyoreta Àngela Cuní, la qual desenvolupà el tema «Influència educadora de la dona».

Ahir la senyora Adelina Gregoriano versà sobre el tema «L’Escola Municipal d’Economia Domèstica».

No hay comentarios: