miércoles, 30 de octubre de 2019

L’Acció, dijous 20 de febrer de 1.936 pàg. 2


El retorn dels nostres empresonats.

El desig amb què Terrassa espera el regrés dels nostres presos ha culminat avui amb la notícia propalada pertot, del seu immediat regrés. Hi havia qui afirmava que avui mateix tindríem la joia de poder-los abraçar.

Contra aquest impuls general, hem de dir que tenim informacions verídiques, que ens permeten de garantir, que l'alliberament dels nostres amics de la Model, no es realitzarà fins demà a la tarda.

Per tal que els familiars i amics dels empresonats puguin participar del moment solemne de l'alliberament dels nostres condemnats, l’empresa Marimon Alegre ha organitzat una expedició que sortirà demà a les dues de la tarda, de la Plaça de la República, amb destí a la susdita cel·lular.

Qui vulgui assistir-hi pot avisar l'empresa susdita, el cafeter de la Casa del Poble o presentar-se abans de l'hora de partida, al lloc indicat.

Si els nostres auguris sortissin  fallits,—que millor fos així,—i els presos sortissin abans de l'hora que preveiem, miraríem de fer-ho públic per un mitjà eficaç, per tal que la Terrassa republicana pogués participar de la joia de regrés dels enyorats companys.

PROXIMS JUDICIS ORALS.

El dia 24 del pròxim més de març, a l’Audiència de Barcelona, es veurà un judici oral contra Ferran Farreras i Aragonés, el qual està acusat d'haver comès un audaciós robatori al poble de Sant Llorenç Savall.

Pel dia 20 del mateix mes, també hi ha assenyalat altre judici públic contra del transportista Pau Gonzalez, Es veurà a l’Audiència igualment a les 10 del matí.

MALALT.

Per estar un xic indisposat, es troba allitat, el cap dels guàrdies municipals de la localitat, senyor Josep Carramiñana.

Li desitgem un ràpid restabliment.

ELS CURSETS RADIATS DE RADIO TERRASSA.

La cinquena conferència de caràcter educatiu des de la nostra Emissora, es donarà demà, dia 21, i a càrrec del senyor Delfí Dalmau, al qual ha estat confiat el tema «Cultura Comercial femenina».

Com les altres, es donarà a dos quarts de nou en punt de la vetlla.

MASSA ÍMPETU.

En tancar una vidriera amb un xic de violència es trencà un vidre i anà a parar-li a la mà produint-li ferides, al jove de 19 anys, Bartomeu López, domiciliat al carrer Marconi 103.

Al Dispensari li curaren unes ferides a la mà i al monyó.

NOVES VACANCES A L’INSTITUT DE SEGON ENSENYAMENT.

Ahir al matí, en comparèixer els estudiants de segon grau a les classes llurs, els fou comunicat que havien estat decretades noves vacances que duraran fins passat el carnaval.

UN BALL MOLT DIVERTIT AL CORO VELL.

La popular entitat Joventut Terrassenca, per tal de celebrar com cal la tradicional diada d'avui, celebra aquest vespre un simpàtic ball de xerinola amenitzat per una notable orquestrina de Jazz.

No hay comentarios: