viernes, 23 de febrero de 2018

El Dia, edició dimecres 26 de setembre de 1.934, pàg. 2


DEL DESFALC AL BANC HISPANO-AMERICA :: RUMORS DESMENTITS :: SEGUEIXEN LES DILIGENCIES PER AL TOTAL ACLARIMENT DE L'AFER :: EMBARGAMENT DE LA CASA BARBA.

En el transcurs del dia d'ahir, principalment cap al tard, s'observà inusitat moviment a la Comissaria, relacionat amb l'estafa comesa a la Sucursal del Banc Hispano Americà a la nostra ciutat, per l'apoderat de la mateixa Joan Ferran i Rabassa.

L'esposa i filla de l'industrial de pastes per a sopa. Marc Barba i Reguant, també pressumpte complicat en l'afer, les quals s'han traslladat a viure a Barcelona, es personaren ahir, abans de partir, a la Comissaria, per tal de veure si amb les res-pectives declaracions aportaven alguna dada d'interès en el sumari d' aquesta estafa, que, com saben els nostres lectors, instrueix el Jutjat de Primera Instància d'aquesta ciutat.

La policia ha rebut diverses declaracions de testimonis espontanis, les quals han estat bon xic comprometedores pel Ferran, com també pel Barba.

A darrera hora de la tarda d'ahir, corregué amb insistència el rumor de què ambdós fugitius havien estat detinguts per la Brigada d'Investigació Criminal de Barcelona, a Portbou, quan intentaven travessar la frontera. Per tal d'esbrinar la veritat, ens vàrem personar a la Comissaria local, on ens fou desmentida oficialment la versió de llur captura.

El detingut Fidel Segura (a) "El Carlets", que, com ja hom sap es troba detingut des del passat diumenge a la tarda per creure-se'l també complicat en el desfalc, sembla que guarda una gran reserva en el que atany a l'assumpte i nega rotundament la seva intervenció en el mateix..

La policia governativa fa treballs continuats, per a arribar aviat a la fita, cosa que potser no es farà esperar puix sembla que els escàpols són seguits de prop.

A les deu d'avui al matí. el Jutjat Municipal ha procedit a l'embargament de l'edifici, maquinària i mobiliari de la casa Barba, Sant Pere, 16, a compte del Banc Hispano-Americà. Hom diu que s'han trobat a mancar molts mobles i objectes que el Barba retirà dies abans de la seva fugida.

La Direcció del Banc estafat, continua treballant fermament per a concretar exactament l'import total del desfalc que, es diu arriba a les 500.000 pessetes.

Corre també amb insistència la vigilància de les autoritats, han aconseguit passar la frontera hispano-francesa. Aquest rumor, però, no ha estat confirmat per la policia, la qual no creu amb aquesta eventualitat


No hay comentarios: