viernes, 2 de agosto de 2019

El Dia, Edició dilluns 30 de decembre de 1.935, pàg. 2


ATROPELL

El proppassat dissabte, a les 6 de la tarda, fou traslladada al Dispensari Mèdic, la velleta de 70 anys, Maria Simon, domiciliada a la Carretera de Rellinars la qual presentaba contusions a la regió toràxica alta i al braç dret.

Aquestes lesions va produir-se-les en ésser atropellada, moments abans, per un carro dels que s'usen per a passar pa a domicili, propietat del flequer Eduard PujoI, que viu al carrer de la Fontvella 15.

El fet ha estat denunciat al Jutjat Municipal.

AUXILIAT PER UNA CAIGUDA

Al Dispensari Municipal fou assistida el proppassat dissabte, a un Quart de 8 del vespre, Josepa Bohigas, de 36 anys, domiciliada al carrer de Catalunya, 114, per haver sofert una caiguda a la via pública que li causà una ferida contusa a la regió occipital.

LA CAVALCADA DE REIS.

La cavalcada dels Reis d'Orient, sortirà enguany a dos quarts de cinc de la tarda de la vigília de la festivitat, o sigui el diumenge, del Centre Social.

Per les noticies que en tenim, la tradicional caravana revestirà aquest any singular esplendor.

El conflicte del gènere de punt

Ahir, a dos quarts d'onze del mati, va donar-se començ a l'anunciada assemblea, amb que el comitè de vaga convocà als obrers, a fi de donar compte de la situación actual del conflicte.

L’acte tingué lloc al Cinema Doré, el qual es veié omplert per gran nombre de vaguistes.

El comitè donà compte dels últims treballs portats a cap els darrers dies sobretot les negociacions sostingudes amb els patrons i el representant del Conseller de Treball a Barcelona.

La reunió finí a dos quarts d'una, desprès d'afirmar la continuació de la vaga. Un dels oradors, fou cridat a l'ordre, en el transcurs del seu parlament, però no es registraren alteracions de cap classe durant el transcurs de l'acte.

Alguns diaris de la capital, publicaven ahir una nota dels “Sindicatos de Oposición en Cataluña" per mitjà del seu Comité Regional de la C. N. T., en la qual s'adherien i encoratjaven els obrers vaguistes de la nostra ciutat.

Per a demà dimarts, a les 3 de la tarda, al Chor d'Els Amics situat al carrer del Pantà, hi tindrà lloc una altra assemblea en la qual es donarà compte de les darreres entrevistes celebrades en el dia d'avui a la Conselleria de Treball on han acudit els comissionats patronals i obrers, per a proseguir les gestions, que ens abstindrem d'indicar la impressió que prenen, perquè manta vegada han resultat infundats els optimismes.

No hay comentarios: