viernes, 23 de agosto de 2019

L’Acció, dissabte 11 de gener de 1.936 pàg. 2


S’ASSABENTA AL PUBLIC EN GENERAL QUE:

Degut als molts freqüents abusos que es cometen per alguns intermediaris d'ambdós sexes, aprofitant-se de les tristes circumstàncies en el moment de escórrer la defunció d’algun familiar, a fi de no resultar perjudicats, advertim que quan se us presenti un cas de necessitar els serveis funeraris, no confieu l’encàrrec a cap intermediari, i aneu personalment o bé per telèfon, aviseu el funerari, i us estalviareu un 20 per cent que cobren sinó directe, indirectament, els dits intermediaris.

LA VAGA DEL PRÒXIM DILLUNS, SEMBLA IMMINENT I INEVITABLE.

Tal com és sabut demà al matí, els obrera del gènere de punt es reuniran en assemblea general, per tal d'acordar l'actitud a adoptar el proper dilluns, amb relació a les bases que actualment estan presentades, i que tendeixen a millorar la situació dels muntadors i ajudants.

Per les impressions que tenim, sembla que la vaga és inevitable pel proper dilluns.

Sabem que s’han celebrat reunions i altres gestions, sense que aquestes hagin obtingut cap mena d'èxit.

Aquesta tarda, s'haurà celebrat una reunió a la conselleria del Treball, ignorem el resultat de la mateixa.

LA MANÍA DE L'ESCÀPOL.

La policia de la veïna ciutat de Sabadell, ha recollit un noi anomenat Gaspar López i Sánchez domiciliat a la nostra ciutat, a la Fonda Canaletes, el qual dies passats s'escapà de casa seva,

Aquest vailet ja és reincident en aquesta classe de fugides del domicili patern.

UN PINTORESC ROBATORI FRUSTAT.

De dos quarts de dotze a les dotze de la passada nit, dos subjectes desconeguts han saltat per una porta de reixat que tanca l'entrada central de la fàbrica «Costa i Blasi» del carrer Primer de maig, com és de suposar, amb cap mena d'intenció honesta.

Un cop dins de l’edifici s’han trobat amb un seguit de portes, cap de les quals sabien on conduïa. I han obert la més poc productiva: la del pou. Desil·lusionats, s'han posat a sotraguejar la porta i et bastiment del passadís que dona accés a les quadres.

Quan estaven a punt de rompre-ho tot, ha comparegut el vigilant de nit de la fàbrica, Josep Sabater, atret per soroll que feia estona sentia. Els lladregots, en veure's descoberts, l'han intimidat i amenaçat amb diversos estris que portaven per al robatori. A més, li han pres un manyoc de claus, el rellotge i el xiulet.

Amb serioses amenaces, els lladregots han comminat el Sabater a què els acompanyés allà on hi havia la caixa de cabals. L'amenaçat s'ha limitat a anar seguint les quadres amb els dos desconeguts el darrera, amenaçant-lo constantment.

Per fi, veient que el plet trigava a resoldre-se'ls, els lladres han decidit donar la jugada per perduda, i han tornat les claus i el rellotge al vigilant. Se II hau quedat, això si, el «pito», no sabem si com a record.

A continuació han sortit per allà on havien entrat.

Després, ha comparegut la guàrdia civil i la policia, que ha donat una batuda pels voltants de la fàbrica, infructuosament.

El més notable del fet és el robatori del «pito» del vigilant. A ben segur que els assaltants, són d'aquella que no tenen xiulera, i quan volen xiular necessiten un xiulet com el que han pispat...

No hay comentarios: