lunes, 19 de agosto de 2019

L’Acció, dimecres 9 de gener de 1.936 pàg. 2


REPRESSALIES I AMENACES CONTRA ELS OBRERS DEL GÈNERE DE PUNT.

Avui ha estat reimprès el treball a les restants fàbriques locals de gènere de punt que ahir no pogueren fer-ho per motius d’ordre material.

També la casa Geis aquest matí ha obert les portes als seus treballadors.

Sembla que han estat denunciades a l'alcaldia diverses represàlies efectuades per petits patrons als seus obrers. Aquestes consisteixen en amenaces d'acomiadament per no haver volgut anar al treball quan s’avisà particularment, cosa portada a terme quan els obrers estaven en plena lluita.

UN HOME QUE MOR REPENTINAMENT.

A tres quarts de sis del vespre d'ahir, el veí de Castellar del Vallés, Antoni Rádua, de 54 anys, baixava per la Rambla d'Egara de la nostra ciutat, en direcció a la Plaça de Clavé, on havia d'agafar l’autocar que diàriament fa el servei Terrassa-Castellar.

En ésser enfront mateix del Cinema Rambla, sofrí un atac i caigué fulminantment.

Uns transeünts que passaven l'atengueren de primera intenció. Com sigui que vegeren que I ‘accidentat no es refeia, el taxista Font, de l’Estació, el conduí amb el seu cotxe al Dispensari. En aquest centre benèfic el metge de torn l'assistí ràpidament. Tots els esforços resultaren inútils, doncs uns moments després d’haver ingressat al Dispensari, el Rádua deixà d’existir. Havia sofert un atac de cor. Un xic més tard, l'Ambulància de la Creu Roja, conduí el cadàver al dipòsit judicial (Cementiri Nou).

Els familiars del finat durant el mati, han fet diversos treballs per tal que el Rádua sigui enterrat a Castellà, favor que els ha estat concedit per les autoritats, Se'ns diu que aquesta tarda el cadàver ha estat enterrat al cementiri del susdit poble.

TRASLLAT D’UN POLICIA.

L’agent de policia, Francesc Laguardia i Coca, que des de feia uns tres mesos venia efectuant els seus serveis a la Comissaria de policia local, per ordre de la superioritat ha estat traslladat a Barcelona.

Se’ns diu que ha ingressat a l’escorta del delegat d’Ordre Públic a Catalunya, senyor Duelo.

INHIBICIÓ

EI Jutjat d’Instrucció número 11, que és el que estava de guàrdia el passat dissabte a Barcelona, s'ha inhibit de la causa que començà a instruir, de resultes de l'atracament comès a la nostra ciutat al jove de la casa Josep Roig anomenat Francesc Cervelló.

La causa esmentada ha passat al Jutjat d’instrucció de la localitat.

No hay comentarios: