jueves, 29 de agosto de 2019

El Dia, edició dimecres 15 de gener de 1.936, pàg. 2


MANIFESTACIONS DEL SENYOR HOMS.

Els informadors han visitat l'alcalde amb el qual han sostingut una interessant conversa.

El senyor Homs ha estat preguntat sobre els motius de la visita que acabava de practicar-li una comissió de patrons del gènere de punt.

—No és res extraordinari: Es molt senzill—ha respost. La Conselleria de Treball ha demanat alguns detalls sobre la situació del moment, després de l'assemblea d’ahir, que com jo desconeixia m'han estat facilitats per aquests senyors.

Tot seguit, ha donat alguns detalls sobre la reunió d'obrers d'ahir vespre i del desenrotllament de la vaga en ei dia d'avui, que ha dit, es dia molt que hi han hagut incidents i coaccions però ningú no confirma res. De manera que és millor no dir res sobre aquest punt fins que es tinguin confirmacions.

—També vaig celebrar ahir una entrevista amb patrons i obrers del ram de la fusta amb els quals existí una gran concòrdia i em va satisfer moltíssim, doncs vaig comprovar en els uns com els altres, uns grans desigs de solucionar el seu conflicte que no dubto es solucionarà satisfactòriament.

—No amb tanta harmonia—continuà--fou la que vaig celebrar amb els vaquers, també en el dia d'ahir, sorgint en el seu transcurs algun incident lamentable.

—I del ram de l’aigua no es prepara també una petició de bases per part dels obrers ha estat preguntat.

 —Efectivament. Es rumoreja quelcom en aquest sentit.

El senyor Homs s'ha lamentat de l'enorme responsabilitat que pesa damunt d'ell amb aquests conflictes i els que es presenten en perspectiva. donant a entendre que preferiria no haver de suportar-la.

Desprès d'uns comentaris sobre aquests conflictes socials, el senyor Homs s'ha finalment, acomiadat dels periodistes.

NO HI HAGUÉ RAPTE SINO DESIG DE DONAR EL VOLT.

Ahir comparegué al seu domicili, Agustina Hernández i Moreno, la joveneta que dèiem ahir que havia estat denunciada pel seu germà, per haver fugit del seu domicili.

Per tant, no hi ha hagut el suposat rapte, ni res que s'hi assembli, limitant-se la fugida a un intens desig de passejar per Barcelona, segons manifestaren a la Comissaria, els familiars, en participar ací el seu retorn.

No hay comentarios: