jueves, 29 de agosto de 2019

El Dia, edició dimarts 14 de gener de 1.936, pàg. 2


IMPORTANT INCENDI.

Aquesta matinada, alguns veïns del carrer de Baix Plaça, han parat compte que d'una de les finestres de la part alta de la casa número 13 del citat carrer, a la qual va declarar-se ja un conat d'incendi el passat diumenge, sortien espesses fumerades.

Ràpidament, eren les 6'10. s'ha avisat als bombers per tal que acudissin al lloc del sinistre cosa que han practicat amb notable rapidesa.

Una vegada arribats, ha començat una forta lluita contra el foc la qual ha durat des d'aquella hora fins a les nou aproximadament.

El foc, que s'havia originat no se sap com a les parts superiors de l'edifici, s'ha desenrotllat molt fàcilment, car aquella banda, la destinava el seu propietari, el flequer Andreu Camprubí, domiciliat al carrer del Vall, número 10, a magatzem de llenya i palla.

El foc s'ha estès per Iotes les parets i ha cremat algunes bigues del sostre que han causat l’ensorrament de la teulada de la casa, que a la vegada ha enfonsat el sol del pis superior.

Els bombers han procurat protegir preferentment les parets que donen a les cases veïnes, car aquestes contenen alguns dipòsits de fusta que podien ésser seriosament amenaçats.

Extingit el foc, ha restat una guàrdia de bombers, els quals han anat aclarint els resultats de l’enderrocament, formant un munt davant la casa, en el carrer de Baix Placa de fustes i palla fumejants que manta vegada s'han reanimat sobtadament, però que els bombers han tingut cura de sufocar oportunament.

Extingint del tot, no hi ha restat fins a principis de tarda, una vegada ben netejats els interiors i ben extingits els darrers vestigis.

Els danys causats pel foc s’eleven a unes 40.000 pessetes aproximadament, car tot i que la maquinària i part del forn de pa situat a la planta baixa no han rebut cap dany, la part superior ha quedat totalment ensorrada.

El propietari ho tenia assegurat tot a la companyia "LA Unió".

No hi han hagut desgràcies personals i pel que fa referència a l’origen del foc es suposa que es degut a un fals contacte dels fils elèctrics

Aquest incendi no té cap relació amb el del proppassat diumenge puix que la part on tingué lloc aquest, no ha sofert cap dany, aquesta vegada.

No hay comentarios: