viernes, 2 de agosto de 2019

L’Acció, edició dimarts 31 de desembre de 1935, pàg. 2


LA QUESTIÓ DEL JOC VISTA DESDE DE PUNTS DIVERSOS DE LES AUTORITATS.

Aquest migdia els informadors han tingut ocasió de parlar amb l'alcalde gestor senyor' Homs en el despatx del seu secretari.

Els ha dit que havia rebut uns documents per part d'una senyora, que es la presidenta del comitè femení Pro Pau, amb la recomanació que per mitjà de la premsa local, es faci una campanya a favor de la pau.

Quan el senyor  Homs anava a acomiadar-se'ns, ha comparegut el conseller de la Lliga senyor Salas, el qual ha saludat el sensor Homs, preguntant-li per l'estat de la seva salut (Sembla que el senyor Homs està quelcom indisposat de la gola).

En aquell moment ha arribat el tinent de la guàrdia civil, el qual ha saludat els presents.

Un informador li ha preguntat con estava l’assumpte del joc.

Aleshores, i de resulta d'aquesta pregunta, el senyor Morales i el senyor Homs, han sostingut una interessant conversa, desprenent-se de la mateixa, que no ha existit unanimitat de criteri sobre l'autorització pel joc nadalenc del «Quinto».

El tinent de la guàrdia civil, dirigint-se a nosaltres, ens ha manifestat, que l'altre dia sorprengué infraganti alguns establiments en ple joc prohibit. —Al Bar Orient s'estava jugant a la senyora,—ens ha dit. També foren sorpresos els bars «Ca la Estalladora» i «Aurora» del carrer Topete. Altres dos bars situats al lloc conegut per «Les quatre carreteres» els atraparen jugant al «quinto».

Sembla que aquestes cases infractores de les ordenances, han estat denunciades al Jutjat d'Instrucció.

Com sigui que no tenien res més a comunicar-nos, ens hem acomiadat de les susdites autoritats.

ACTUALITATS DE LA VAGA DEL GÈNERE DE PUNT.

Anit, al saló de ball de la societat «Els Amics», es celebrà l’assemblea dels muntadors i ajudants del gènere de punt. En la mateixa s'havia de parlar de l'actitud que aquest sector de la susdita indústria havia de prendre, amb relació a la solució que en principi es donava a la vaga.

Es discutí llargament i després d’emeses algunes iniciatives i projectes, els reunits acordaren continuar el seu conflicte fins que el seu assumpte estigui completament solucionat.

L’assemblea que s'havia anunciat per a avui a les tres de la tarda, ha estat suspesa pels dirigents del Sindicat local. Aquesta tindrà lloc dintre breus dies.

Amb la normalitat i exemplaritat acostumada van succeint-se els dies de vaga. L’aspecte general del conflicte és bo, tot i que el acord adoptat per l’assemblea dels ajudants i muntadors, sembla que algú vol fer-lo servir de bandera per tal de fer creure que existeix un punt de desunió.

Nosaltres podem dir que ara més que mai, continuen units i amb fe en el triomf, els obrers del gènere de punt.

No hay comentarios: