sábado, 10 de agosto de 2019

L’Acció, dissabte 4 de gener de 1.936 pàg. 2


UN EXTRAORDINARI ATRACAMENT O SEGRESTAMENT.

A un quart de dotze del matí ha començat a córrer amb molta insistència el rumor de què s’havia comès un atracament contra un jove d’uns 20 anys que acabava de sortir del Banc Comercial de Terrassa.

Hem intentat assabentar-nos d’aquesta notícia, anant a la Comissaria de policia, on ens ha manifestat que efectivament corria aquest rumor, però que ells no en sabien res absolutament.

Com sigui que hem notat un extraordinari moviment per part de la guàrdia civil; durant bona part del matí, membres diversos de la benemèrita ha circulat per la ciutat, dalt del seu cotxe i amb la pistola ametralladora a la vista de tothom, ens hem personat al quarter. Ací, igual que a la Comissaria, ens han manifestat que efectivament es deia que hi havia un atracament, però que ells no sabien res més.

Per indicis particulars, posteriorment hem tingut notícia que l’industrial local Francesc Roig, havia estat al quarter. Ens hem traslladat a la fàbrica que aquell posseeix al carrer Portal Nou i finalment hem pogut saber que l’atracament era un fet.

El fet, segons referències dels fabricants ha anat així:

Serien aproximadament dos quarts d’onze, quan han donat ordre al empleat Francesc Cervelló, de 20 anys, domiciliat a la Rutlla, 13, que anés al Banc Comercial a treure del compte corrent de la casa, la quantitat de 5.000 pessetes amb destí a la confecció del setmanal.

Des d'aquell moment a la fàbrica ja no han tingut més noticies del Cervelló, i per aquesta causa els seus amos suposen que haurà estat atracat, doncs els rumors de l’atracament han sorgit arran de les declaracions d’una noia que ha presenciat l’escena.

Es tracta d'una noia de 22 anys, anomenada Maria Carrasquer, que presta els seus serveis com a serventa, al domicili del recaptador de contribucions, senyor Vergara.

Aquesta noia, segons declaracions de la mateixa, a tres quarts d'onze pujava pel Carrer Puignovell. En ésser prop de la cruïlla que el susdit carrer forma amb el de Sant Jaume, ha vist un home d'uns 30 anys, de complexió bastant grossa i vestit amb un trajo fosc, es treia de la butxaca una pistola de tamany reduït.

Instantàniament ha vist com encarava a un jove que baixava pel carrer Sant Jaume.

De seguida, i sense deixar d’amenaçar-lo l’ha fet pujar a un auto que hi havia parat pels volts de la casa Sala. Llavors altre individu que conduïa el cotxe, l’ha posat en marxa i han desaparegut pel carrer Puignovell amunt. El cotxe era pintat de groc i la noia que ha presenciat el fet, no ha pogut precisar si es tractava d’un taxi.

Aquests són tots els detalls que fins al moment podem donar. Per totes aquestes referències hom veu clarament que es tracta d’un atracament seguit d’un delicte de segrest.

A l’hora de redactar aquesta informació, ignorem si ha estat trobat l’infortunat Cervelló, o bé si es té notícia del lloc on poden haver-lo conduit els atracadors.


No hay comentarios: