miércoles, 28 de agosto de 2019

L’Acció, dimarts 14 de gener de 1.936 pàg. 2


Un important incendi destrueix l'obrador i part del domicili del flequer Andreu Camprubí

Unes persones que pels volts de dos quarts de sis d'aquest matí s'esqueia que passaven enfront la casa número 13 del carrer Baix Plaça, domicili del terrassenc Andreu Camprubí, s’han donat compte que d'una finestra de la casa en sortir fum en abundància.

Ràpidament els susdits vianants juntament amb alguns veïns, han començat a donar les primeres veus de foc. Alguns han anal al carrer del Vall, 10, per tal de despertar el Camprubí, que viu a la fleca instal·lada en aquesta casa, el pati de la qual dona amb l’edifici on hi havia el foc.

Acte seguit s’ha donat l'avís al nostre Ajuntament, essent per aquesta causa que a les 6'10 hom ha oït la sirena d’alarma del nostre Ajuntament.

Durant aquest interval de temps el foc ha pres grans proporcions. S’havia iniciat en una habitació de la banda esquerra del primer pis, i les flames anaven propagant-se al pis superior.

El pànic, en el carrer Baix Plaça era enorme, doncs donada l’especial construcció de l'edifici sinistrat, hom preveia que el foc es propagaria amb molta facilitat a les cases properes, oi més, donant-se el cas que al costat del lloc de l'incendi hi ha un taller de fusteria. També es temia una explosió, car en aquell lloc hi ha una casa dedicada a la venda d'aiguardents i altres líquids inflamables.

Durant bona estona els veïns amb galledes d'aigua han mirat de localitzar el foc, cosa que ha resultat del tot impossible.

Un cop arribats els bombers i després d'innombrables esforços, s'ha aconseguit que el foc quedés mig sufocat. La teulada de la casa , s'ha esfondrat, com també el paviment del segon pis. Les bigues i els altres materials i estris de fusta encara seguien cremant. En un departament hi havia gran quantitat de palla que impossibilitava I ‘extinció de l’incendi.

Com ja recordaran els lectors, el passat diumenge a la tarda ja es declarà un petit incendi en aquesta casa.

L'incendi d'avui però, no té cap relació amb el del passat diumenge, doncs s'ha propagat en altra part de l’edifici.

EL RAPTE DE LA SEBASTIANA.

El conciutadà Josep Ruiz, domiciliat al carrer Cantaré, 80, ahir denuncià a la policia que havia estat raptada la seva filla de 16 anys, anomenada Sebastiana.

La policia practicà algunes recerques, trobant a l'esmentada noia a una casa de la localitat, juntament amb un jove de 23 anys anomenat Frederic Guil. Feia dos dies de la desaparició de la joveneta.

El Guil ha estat detingut, i el fet ha estat denunciat al Jutjat d'instrucció.

No hay comentarios: