viernes, 20 de noviembre de 2020

El Dia, edició de dijous 07 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

LA TÓMBOLA ORGANITZADA PELS GRUPS D’INSTRUCCIÓ MILITAR.

La Comissió dels Grups d’Instrucció Militar d'aquesta ciutat, davant la impossibilitat material de publicar en la premsa la llista detallada dels donatius d'objectes destinats a la tómbola que a benefici dels refugiats dels fronts de guerra han organitzat els susdits Grups, amb la cooperació de la Conselleria d'Assistència Social, per la present es fan extensives les gràcies a quantes entitats i particulars han contribuït amb llurs donatius a tan benèfic fi, quedant els organitzadors de l'expressada tómbola, profundament agraïts per totes les facilitats que han trobat en les diferents gestions que han hagut de fer per l’al·ludit motiu.

LA CONTRIBUCIÓ DEL CENTRE EXCURSIONISTA A LA LLUITA ANTIFEIXISTA.

La secció femenina del Centre Excursionista d'aquesta ciutat, està contribuint en la lluita antifeixista, amb la confecció de jerseis per a lliurar-los a l'Hospital local.

Es fa avinent als socis i altres simpatitzants que vulguin contribuir en aquesta obra benèfica, que s’agraeixen donatius en llana per a labors i metàl·lic. Cal dirigir-los al carrer del Nord, 35, o bé tots els dijous, a dos quarts de 10 de la vetlla, al mateix centre.

ELS FESTIVALS ORGANITZATS PEL GRUP D'INSTRUCCIO MILITAR.

En la nostra anterior edició donàvem compte del festival que demà, divendres, tindrà lloc al Saló Catalunya, en el qual col·laboraran el Grup Germanor, la Rondalla del Centre Aragonès, el Quartet Torres i alguns cantants, acte que ha estat organitzat pel Grup d'Instrucció Militar.

A més d'aquest acte, el referit grup ha organitzat per al pròxim dissabte, a dos quarts de tres de la tarda, en el camp del Terrassa, un encontre.de futbol entre els equips de joves que aprenen la instrucció militar a la nostra ciutat i a Sabadell.

L'equip local estarà compost així: Ulldemolins, Penyarroya, Jordà, Castro. Cabeza, Grandia, Gandia, Avila. Bayo, Salas i Clapés.

Suplents: Rizal i Garcia.

L'equip de Sabadell estarà format per: Fournié, Recasens, Llobet, Cifuentes, Griera, Mola, Marzo, Domènech, Calvet, Imbers i Muñoz.

Suplents: Roviralta, Jové. Querol, Garcia i Parera.

Es disputaran una magnifica copa cedida pel nostre Consell .Municipal. Amenitzarà l'acte la Banda Municipal. L'entrada costarà 50 cèntims. Finalment, per al diumenge matí, a les 8, el Grup d'Instrucció ha organitzat una tómbola que s'inaugurarà a la Rambla d’Egara, 162.

CLASSES DE CATALÀ I ANGLÈS A L'INSTITUT DE SEGON ENSENYAMENT.

El professorat d'aquest centre docent ha organitzat, a més de les classes obligatòries que assenyala el corresponent Pla Oficial d'Estudis, unes classes de Català i Anglès que han estat molt ben rebudes per part dels alumnes.

Es d'elogiar aquesta tasca d'ensenyament de la nostra parla en els moments actuals.

EL FESTIVAL A PROFIT DELS NENS REFUGIATS.

Ha despertat gran interès en els cercles escolars locals, l'anunci que en el dit festival hi prenguin part els infantils atletes del hockey.

L'entrada dels escolars està fixada en 25 cèntims i amb cada localitat hi anirà comprès un número corresponent al sorteig d'uns estics, el qual es celebrarà en el mateix camp.

L'entrada serà gratuïta per als socis del Terrassa F. C, Harmonia F. C. i Atletes Locals.

En la nostra edició de demà donarem als lectors la composició definitiva d'aquesta interessant jornada a profit dels infants refugiats.

Per a evitar aglomeracions a la taquilla i facilitar als mestres l'adquisició de localitats per als escolars, aquells poden sol·licitar-les telefònicament, al número 1921, per tot demà divendres.

ELS HEROIS PROLETARIS.

Al front de Terol, durant les accions darrerament sostingudes contra el feixisme per la columna Macià-Companys, la metralla enemiga ha segat la vida a un altre compatrici nostre, Ramon Arnau, jove proletari incorporat a la dita columna voluntàriament.

EL DIA amb el dolor consegüent la trista notícia, amb més motiu perquè el jove Arnau era un dels obrers, repartidors del nostre diari, un excel·lent company.

Ens associem cordialment a la natural i profunda pena dels familiars del malaguanyat camarada.

D’INTERÉS PER ALS INFANTS REFUGIATS QUE VULGUIN ASSISTIR AL PARTIT DE FUTBOL DE DISSABTE.

La Conselleria d'Assistència Social fa avinent a tots els infants refugiats i que es troben a la nostra ciutat, que vulguin assistir al magne partit de futbol que organitzat pel Grup d'Instrucció Militar, es celebrarà al camp del Terrassa F. C. el proper dissabte a la tarda i en profit de tots els refugiats del front de guerra, que es serveixin passar per aquesta Conselleria, tots els dies de 6 a 8 de la tarda, on els seran lliurades les entrades per a poder assistir a aquest acte.

CASQUETS I BRAÇALS PER A LA PREMSA.

Aquest matí ,a la secretaria de l'Alcaldia, s'ha fet lliurament als periodistes dels casquets i braçals dels quals caldrà fer ús en cas.de bombardeigs aeris, per tal que la premsa pugui recollir la informació oportuna.

Els casquets són blaus amb unes vies blau-elèctric, i una borla del mateix color. Els braçals són de roba blanca apelfada amb una estrella vermella al bell mig i al centre de la qual hi ha un ròdol blau.

L'EMISSIO DE L'ESTUDIANT.

Com cada dissabte, el proper, a un quart de dues de la tarda, es radiarà pel micròfon de Ràdio Terrassa l’emissió setmanal de l'estudiant patrocinada per la F. N. E. C.

En aquesta emissió, quarta de la sèrie, un company universitari parlarà sobre "La llengua catalana”.

LES CONSELLERIES NO DONEN NOTES A LA PREMSA.

Tal com ahir diguérem als nostres lectors, segons manifestacions del Conseller de Cultura, Propaganda i Premsa, company Palet, existeix un acord de la Comissió Permanent del Consell Municipal, segons el qual tots els caps dels departaments municipals es comprometeren a lliurar totes les notes de les respectives Conselleries, a la secció de Cultura, Premsa i Propaganda de la nostra ciutat.

Com sigui que la premsa local ha d'obeir les ordres que es donen des d'aquest departament, aquest mati els informadors locals s'han personat a la referida Conselleria, per a recollir les notes que comptaven haurien lliurat els respectius departaments al de Cultura, Premsa i Propaganda, per tal que aquest ens les fes a mans.

Contra el que suposàvem, no ens ha estat lliurada ni una trista nota, la qual cosa no pot ésser més significativa, car o vol dir que a les Conselleries no hi ha activitat o no es volen donar notes a la premsa.

Per aquest motiu, el nostre diari no podrà oferir avui, l'extensa informació que a diari proporciona sobre activitats i disposicions dels dits departaments.

Esperem que en els dies successius, les respectives Conselleries compliran aquell acord pres per la Comissió Permanent, car als ulls de tothom és ben clar que a tots els departaments es fa la deguda tasca, la qual el poble terrassenc té dret a conèixer.

No hay comentarios: