martes, 17 de noviembre de 2020

Front, edició de dimarts, 05 Gener 1937, pàg. 2

TRASLLAT D'UNA CONSELLERIA.

La Conselleria de Defensa, que fins ara residia al Raval de Fermí Galán, on abans estava instal·lat el Jutjat de primera instància, a partir de demà quedarà fixada al carrer de Joan Pomés, 20.

NOTA DEL CONTROL DEL MERCAT DEL TRIOMF (ST. PERE).

“S'ha acabat el repartiment de números. Degut a les circumstàncies que ara no és propi analitzar ha calgut desistir d'organitzar la venda de la forma que s'havia fet fins ara al Mercat del Triomf.

El repartiment de números, feia que el Mercat junt amb els controls contraguessin la responsabilitat del subministrament en quantitats proporcionals. I que degut a causes alienes a la voluntat dels susdits elements amb la responsabilitat esmentada, feia que en alguna ocasió quedessin persones descontentes. Degut a l'escassetat dels articles, ha estat necessari prescindir del sistema de torns i així el mercat quedarà obert per a tothom a les sis del matí, tenint preferència per l'entrada tots aquells que presentin els certificats de treball o mèdics."

S'ACABA LA BENZINA.

Es posa en coneixement dels Departaments oficials; organitzacions, partits, Comitès de fàbrica i particulars, què degut a la manca de benzina, la Conselleria de Defensa d'aquesta ciutat s'ha vist obligada a prendre les següents mesures:

A l'objecte de poder, controlar tota la benzina, cap establiment expenedor podrà entregar cap quantitat sense el val corresponent.

Aquests vals s’hauran d’adquirir a aquesta Conselleria.

FESTIVAL A PROFIT DELS INFANTS.

Per tal de celebrar com escau la Setmana de l’infant, han estat organitzats pel Departament de Cultura del nostre Ajuntament diversos festivals cinematogràfics i de varietats a obsequi Íntegrament dels Escolars d'ensenyament primari de la nostra ciutat

A tal efecte i amb la col·laboració del "Comitè Econòmic" de Cinemes Socialitzats, tindran lloc els propers dimecres i dijous, dies 6 i 7, al matí i a la tarda, unes sessions de cinema, teatre per Infants i números musicals, recitals de poesies i cants... Els locals escollits per a poder encabir la població infantil de la nostra ciutat són els cinemes Rambla i Alegria, els quals seran emplenats per un contingent d'infants superior als 5.000.

A les sessions de la tarda hi assistiran els alumnes de les Escoles Oficials i a la corresponent al dijous, al matí, hi concorreran els de les Escoles particulars i, a més, tots aquells infants que sense haver ingressat encara a cap Escola, tenen formulada la seva petició prop de la Secció de Serveis de Cultura de l'Ajuntament. A aquests darrers els serà, facilitada una tarja en la susdita Secció i d'aquesta manera podran entrar lliurement al cinema Alegria, la qual podrà ésser retirada fins dimecres, a les vuit de la vetlla.

LA CONSELLERIA D'ECONOMIA I LA SETMANA DE L'INFANT.

La Conselleria d'Economia posa en coneixement de tots els ciutadans que vulguin contribuir al millor èxit de la Setmana de l’Infant, que tindrà lloc de l'1 al 7 del mes de gener, que es reben tota mena de donatius en el seu local social del Raval de Fermí Galan.

Activitat a “Amics de les Arts”

Segons impressions que hem recollit, per part de la Junta Directiva d'Amics de les Arts, s'estan portant a cap diversos treballs per reorganitzar la vida d'aquella entitat, doncs, fins ara, llevat de les activitats dels artistes pintors amb motiu de la seva exposició d'art terrassenc a Paris havia restat absent del moment històric que estem vivint.

Un membre de dita Directiva ens assabenta de les noves orientacions que volen imprimir en la primera entitat de Terrassa en matèria d'art a fi de posar-lo d'acord amb la revolució i amb la nova vida que comença.

En breu —ens diu─ llançarem un manifest al carrer donant compte de les noves concepcions que cal que presideixin les manifestacions artístiques i seguidament, marcada la pauta a seguir per mitjà d'aquest manifest procurarem donar un nou ritme a la nostra agrupació i canviar la seva estructura anterior.

Un dels projectes que té Amics de les Arts és obrir un concurs de contes socials per polsar els valors nous en què pot comptar, la literatura local i ensems estimular als que ja de temps venen especialitzant-se en aquesta modalitat artística. Naturalment es crearan premis pels primers llocs classificats del concurs i es procurarà donar publicitat als millors contes.

Entre els dibuixants i pintors, regna gran animació per a preparar-se a concórrer al concurs de cartells de caràcter antifeixista que està organitzant-se i els quals treballs es faran per part de la Comissió que a tal fi va nomenar-se en una reunió que va tenir lloc dies enrere entre els artistes pintors de l’entitat.

Esperem —que finalment—, veure - correspostos els nostres esforços, veient incorporar-se al nostre si els valors obreristes locals que fins al present havien restat allunyats d'aquella casa.

DISPENSARI MÈDIC.

En les darreres 24 hores s'ha registrat el següent accident

Magdalena Roca, de 75 anys, d'edat, domiciliada al carrer d'Avinyó, 20, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, hematoma regió orbital, de resultat d'una caiguda a la via pública.

CONVOCATORIA DEL GRUP FEMENÍ DEL P. O. U. M.

El Secretariat Femení posa en coneixement de totes les companyes afiliades al P. O. U. M. de l’obligació que tenen de passar aquest vespre, de 6 a 9, pel Departament de Propaganda; Milícies Catalanes, 50, per tal d'assabentar-les d'un assumpte de molt interès.

EL CORREU DE QUICENA I TIERZ SORTIRÀ DIVENDRES.

Hom fa avinent ais familiars dels nostres milicians destacats al front d'Osca, sectors Tierz i Quicena que el proper correu sortirà el divendres al matí. Per tant es rebran cartes i paquets, al local del Socors Roig del P. O. U. M., Milícies Catalanes, 55 ,fins el dijous al vespre.

REUNIÓ PLENÀRIA DEL COMITÈ COMARCAL.

El Comitè Comarcal del P. O. U. M, posa en coneixement dels Comitès Locals dels pobles de Matadepera, Ullastrell, Castellbisbal, Viladecavalls, Esparraguera i Rubí, de l'obligació que tenen d'enviar els respectius delegats a la reunió plenària dei Comitè Comarcal dcl P. O. U. M. que es celebrarà el proper diumenge dia 10 de gener, a les 4 de la tarda en el Departament d'Organització i Propaganda del P. O. U: M. de Terrassa (Milícies Catalanes, 50).

PROPER MITING DEL P. O. U. M.

El Departament de Propaganda, d'acord amb el Comitè Local està efectuant les oportunes gestions per celebrar dintre aquesta mateixa setmana un míting del nostre partit a Terrassa.

CREACIÓ DE GRUPS DE TREBALL.

Tots els militants del partit que vulguin ingressar voluntàriament als Grups de Treball dedicats a tasques Interiors del Partit, poden passar a inscriure's en el Departament de. Propaganda (Llibreria Marxista). Aquesta crida va adreçada en preferència als companys que es trobin sense feina.

S'ORGANITZA EL SEGON BATALLÓ DE LA COLUMNA JOVENTUT COMUNISTA IBÉRICA.

En els locals afectes al nostre Partit, Joaquim Maurin, 40; Milícies Catalanes; núm. 55 52, es reben inscripcions per a la segona Columna "Joventut Comunista Ibèrica", actualment en curs d'organització i que sortirà cap al front a combatre al feixisme. Joves obrers inscriviu-vos.

ASSEMBLEA DE PERSONAL SANITARI.

 Ahir va celebrar-se en el local de la U. G. T. una assemblea d'empleats sanitaris sota lo presidència del company Tarragó de la regional d'aquella sindical. Es constituí la Junta de metges per la qual sortí per la presidència el doctor Julià Perellada i per la Junta de llevadores s'elegí Na Quitèria Tarragó, esposa del doctor Vinyols. S'acordà inaugurar pel dia 10 d'aquest mes la Clínica Maternal, instal·lada en l’edifici nou del carrer de la Unió en el qual s'assistiran a totes les companyes que hagin de donar a llum, les quals, segons se'ns diu, hauran d'assistir-hi obligatòriament.

No hay comentarios: