jueves, 19 de noviembre de 2020

L’Acció, edició dimecres, 06 de Gener de 1.937, pàg. 2

EL DIA DEL MILICIÀ AL «CENTRE ARAGONÉS».

Tal com estava anunciat va tenir lloc diumenge passat un festival al «Centre Aragonés» a benefici del Dia del Milicià.

Molt abans de l'hora anunciada el saló del «Centre Aragonés» es trobava ple d'aragonesos desitjosos de contribuir a un acte tan benèfic, i al mateix temps escoltar el Quartet Torres i a la Rondalla del Centre que tan admirablement dirigeix el nostre company Canvada.

Va començar l'acte llegint el secretari de l'entitat, unes poesies adequades a la festa, i a continuació actuà la Rondalla del Centre i el Quartet Torres, executant diverses peces del seu repertori i recollint molts aplaudiments, sobretot amb la jota de «La Dolores» cantada pels nostres companys; Torres, Crispin i Nasarre, el mateix que el nostre company  Alegre cantant el brindis de la «Marina».

No menys aplaudits foren els cantadors de jotes Faustí Ariño i el nen Josep M. Albert, particularment quan aquest últim interpreta la cobla:

«Bella tierra Aragonesa 

ya puedes estar ufana 

te vienen a libertar 

las milicias catalanas».

En fi; fou una tarda agradosa, perquè allí es treballava pels nostres milicians que desinteressadament donen la seva sang per la causa que tots defensem. S’obrí una subscripció que va donar el resultat de 280 pessetes i que continua oberta fins al pròxim diumenge dia 10 del corrent .—  La Junta del Centre Aragonés.

LES DONES DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

«La secció femenina del Centre Excursionista d'aquesta ciutat, està contribuint en la lluita antifeixista, en la confecció de jerseis per lliurar-los a l'Hospital local.

Es fa avinent als socis i demés simpatitzants que vulguin contribuir en aquesta obra benèfica, que s'agraeixen donatius en llana per labors i metàl·lic. Dirigiu-vos al carrer del Nord, 35, o bé tots els dijous a dos quarts de 10 de la vetlla al  mateix centre».

AJUNTAMENT DE TERRASSA.

Ordre del Dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres dia 6 de gener del 1937, a les 10 del vespre.

a) Lectura i aprovació de l'acta anterior.

b) Constitució de la Comissió Permanent i distribució de funcions i serveis de la competència municipal.

DESPATX ORDINARI

c) Permisos per a obres.

d) Modificació de la rasant de part del carrer Salmerón.

e) D/. proposant retribuir per treballs extraordinaris a dos xofers d'aquest Ajuntament.

f) D/. proposant l'aprovació de la subhasta de les corralines de l'Escorxador municipal per durant l'any 1937.

g) Propostes de nomenament de Vocals no Consellers per a formar part de diverses Comissions municipals.

h) Proposicions,  i

i) Precs i preguntes.

UN ACORD INTERESSANT QUE AFECTA A TOTES LES CONSELLERIES.

Constatem amb gust l'acord referent a les notes destinades a la premsa i que es facilitaven particularment en cada Conselleria, per què es recullin a la de Cultura. Aquesta disposició és  interessantíssima pel servei de premsa tota vegada que els informadors perdien molt de temps anant-les a cercar, corregint-les o traduint-les diàriament.

PERFECCIONANT ELS ENSENYAMENTS.

L'excessiu contingent d'alumnes inscrites en l'Assignatura de Tall i Confecció de Roba de Color, assignatura que com hom sap es dona en la nostra primera Escola per a la Dona i així mateix l’interessant afany del Departament de Cultura de dotar aquell centre docent de les innovacions i ampliacions necessàries a l'objecte que les noies terrassenques puguin assolir, amb la màxima facilitat possible, aquells coneixements propis de tota futura mestressa de llar, han impel·lit el Conseller-Regidor de Cultura a ampliar l'horari de la susdita Assignatura, creant una classe especial diürna, la qual es desenrotllarà diàriament de 3 a 5 de la tarda.

Ultra els avantatges normals d'aquesta ampliació d'horari, se'n destaca un de cabdal importància a quest el de permetre, en el successiu l'assistència a l'assignatura de Tall i Confecció de Roba de Color a aquells alumnes que no podien assistir a la classe nocturna a causa de treballar en un torn fabril d'horari desfavorable.

Són moltes les noies que ja s'han matriculat per a la Classe diürna de Tall i Confecció de Roba de Color i les que encara no ho han fet i tinguin interès per a inscriure's-hi poden gestionar-ho prop de la Direcció de la mateixa Escola i sota idèntiques condicions que llurs companys que concorren a la classe nocturna.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident,

A causa d'una caiguda a la via pública, ha estat assistit el nen de 4 anys Pere Vidal domiciliat al carrer de Menéndez Pelai  89, presentant ferida contusa a la galta dreta.

CÉDULES PERSONALS.

El dia 15 del mes que som acaba el període voluntari per a l'adquisició de les cèdules personals del 1936.

L'oficina recaptadora està  instal·lada al carrer Puignovell núm. 13 i hores de 9 a 12 del matí.

S'ORGANITZA EL SEGON BATALLÓ DE LA COLUMNA JOVENTUT COMUNISTA  IBÈRICA.

En els afectes al Partit Obrer d’Unificació Marxista, Joaquim Maurin. 40 (local social del P. O. U. M.), Milícies Catalanes, 55 (Socors Roig del P. O. U. M) i Milícies Catalanes, 5r (Departament de Propaganda del P. O. U. M.) es reben inscripcions per a la segona columna «Joventut Comunista Ibèrica», actualment en curs d’organització i que sortirà cap al front de guerra a combatre el feixisme.

REUNIÓ PLENARIA DEL COMITÈ COMARCAL DEL P.O.U.M.

El Comitè Comarcal del P. O. U.  M. posaren coneixement dels Comitès Locals dels pobles de Matadepera, Ullastrell, Castellbisbal, Viladecaballs, Esparraguera i Rubí, de l'obligació que tenen d'enviar els respectius delegats a la reunió plenària del Comitè Comarcal del P. O. U, M. que es celebrarà el proper diumenge dia 10 de gener a les 4 de la tarda en el Departament d'Organització i Propaganda del  P. O. U. M. de Terrassa (Milícies Catalanes, 50).

ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA DEL P. O. U. M.

Queden convocats tots els militants del P. O. U. M a l'Assemblea general extraordinària que tindrà  lloc avui dimecres dia 6 a les 9 en punt de la nit, en el local social del Partit Obrer d'Unificació Marxista, Joaquim Maurin, 40, amb el següent ordre del dia:

Primer. Informe del Comitè Local sobre la crisi plantejada en el Consell Municipal.

Segon. Posició que ha d'adoptar el P. O, U. M. davant la solució donada a la crisi.

DONATIU A SANITAT.

La Junta de Sanitat ha rebut la quantitat de seixanta tres pessetes producte de l'adquisició de segells destinats al Sanatori Mèdic Quirúrgic.

PROPER MÍTING DEL P .O.U.M

El Departament de Propaganda del P.O.U.M. ha iniciat ja els treballs d'organització d'un gran míting per tal de fixar la posició del Partit Obrer d'Unificació Marxista davant de tots els problemes que actualment té plantejats el nostre moviment revolucionari.

EL CORREU DE QUICENA I TIERZ SORTIRÀ DIVENDRES.

Hom fa avinent als familiars dels milicians del P. O. U. M. destacats al front d'Osca, sectors de Tierz i Quicena, que el proper correu sortirà el divendres al matí. En el local del Socors Roig del P.O.U.M. Milícies Catalanes, 55. es reben cartes i paquets fins el dijous al vespre

TRASLLAT DE LA CONSELLERIA DE DEFENSA.

La Conselleria de Defensa que fins avui estava instal·lada a l'edifici del Jutjat des d'avui és traslladada al carrer de Joan Pomés.  20, o sigui en el local on fins avui hi havia instal·lada la Sanitat.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS  (U. G. T.)

L'Associació d'Empleats i Tècnics recorden a tots els seus afiliats que vulguin passar pels efectes de cotització, que trobaran oberta la Comptadoria tots els divendres i dissabtes de 6 a 8 de la vetlla.

No hay comentarios: