jueves, 26 de noviembre de 2020

El Dia, edició de dimarts 12 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

AVÍS IMPORTANT ALS LECTORS DE LA BIBLIOTECA SOLER I PALET.

Es prega a tots els lectors de la Biblioteca-Museu Municipal Soler i Palet que tinguin llibres en préstec, els retornin amb la major brevetat possible, car s’està procedint a la classificació de les obres que han de formar part de la Biblioteca Popular i precisa reunir-les totes per tal de facilitar la tasca.

APARICIÓ DE LA REVISTA CATALANA, "NOVA IBERIA”.

Un dia d'aquesta setmana apareixerà el primer número de l'extraordinària revista mensual "Nova Iberia" corresponent al mes de gener, editada per la Comissaria de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. El preu serà de 3 pessetes exemplar.

Aquesta revista en la qual col·laboren els més prestigiosos escriptors i dibuixants nacionals i forans, marcarà el camí de la nova estructuració.

Ciutadà, subscriu-te a la nova revista i ajudaràs a una tasca d'orientació positiva.

Per inscripcions podeu dirigir-vos a les principals llibreries de la nostra ciutat.

REPARTIMENT DE JOGUINES ALS INFANTS.

El proper dijous, a la Guarderia d'Infants de la nostra ciutat, situada al Pla de l'Ametllera, tindrà lloc una festa dedicada als infants d'aquell centre benèfic.

En aquest festival, organitzat sota el patrocini del Segell Pro-Infància, es lliuraran joguines als menuts assistents a l'acte.

A més i a fi de donar varietat a la festa, s'oferirà una sessió de putxinel·lis, a càrrec d'un prestigiós especialista en aquesta mena d’espectacles.

El referit acte, era propòsit dels seus organitzadors oferir-lo un dels dies de la passada setmana, per tal d'aprofitar l'homenatge que en la mateixa es feia a tots els infants. No havent estat possible celebrar-lo més aviat, tindrà lloc el vinent dijous, tal com hem dit.

CAL TRAMETRE LES LLISTES DE JORNALS.

La Conselleria d'Economia demana a totes les fàbriques, indústries, comerços i en general totes aquelles persones que tinguin algú a les seves ordres, vulguin trametre urgentment una relació detallada de totes aquestes persones detallant els noms i sous corresponents.

NO LLANCEU ELS DRAPS VELLS I DEIXALLES.

La Conselleria d'Economia, ens demana fem circular la consigna, de què cap ciutadà i principalment els industrials i comerciants, no llencin ni malmetin les deixalles, draps vells, filets, etc. car tots ells són d'utilitat. La referida Conselleria agrairà que totes les persones que en posseeixin, ho participin al departament d'Economia, on s'acceptaran tots els lliuraments que es facin de les referides deixalles o es gestionarà la compra de les mateixes.

HOME QUE SOFRÍ UNA GREU CAIGUDA.

Na Rosa Bagué i Oriols, de 32 anys, que viu al carrer de Francesc Catasús, 54, va personar-se fa uns dies a la Comissaria de Policia, denunciant que el seu marit Sebastià Serveto, de 32 anys, havia marxat el dia 10 de casa seva i no n'havia sabut res més.

Fetes les oportunes diligències per la policia, ha resultat que el Serveto en sortir de casa seva, es dirigí a la casa número 42 del carrer de la Cisterna, en l'escala de la qual, sofrí una relliscada i caigué, motiu pel qual hagué d'ésser hospitalitzat, car sofria contusions als ulls i pòmul dret I hematoma a la regió orbitaria.

Com sigui que la seva dona ignorava aquest accident, ací tenim el perquè de les seves fonamentades angúnies.

LES CÈDULES PERSONALS.

Es recorda novament que el període per a proveir-se de la cèdula personal de l'exercici de 1936, s'està acabant i per tant és necessari que tots aquells que fins a la data no s'hagin proveït d'aquest document, ho facin dintre d'aquesta setmana (dissabte inclusiu). L'Oficina està instal·lada al carrer de Puignovell, 13 i les hores són de 9 a 12 del matí.

INTERESSANT OPUSCLE TRAMÉS AL NOSTRE CONSELL MUNICIPAL.

Aquest matí, al despatx del secretari del President del Consell Municipal, aquest ha lliurat als informadors alguns exemplars d'un interessantíssim llibret que, editat pel Ministeri de Propaganda del Govern de la República, ha estat tramès al nostre Ajuntament.

L'opuscle està molt ben editat i conté algunes impressionants fotografies, en les quals es reflecteixen els senyals que han deixat els criminals feixistes en els seus bombardeigs damunt la vila heroica.

Aquest fullet, és un gran encert i és una gran llàstima no se n'hagin rebut alguns milers perquè fossin difosos per la nostra ciutat, car demostra amb la seva documentació gràfica, l'exacta situació de la capital, amb els problemes que el setge contra la ciutat ha reportat, com el de l’avaluació, que són exposats en sengles articles que el llibret publica.

Aquest, amb els seus gràfics i articles, sol·licita l'ajuda de totes les regions a la capital espanyola, en tots els aspectes, davant la gran defensa en què es mou la ciutat.

Per la seva utilitat, ens permetem suggerir: No podria el nostre consistori reeditar aquest fullet, una volta catalanitzat i difondre'l per la nostra ciutat?

LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE PROVEÏMENTS AFIRMA QUE ES IMPROCEDENT FER CUES PER A COMPRAR PA.

"La Conselleria Municipal de Proveïments es complau en assabentar al poble de Terrassa que el proveïment, de pa està assegurat i, per tant, és improcedent fer cues.

Aquesta Conselleria espera del civisme del poble terrassenc, procurarà no fer cas de les versions no fonamentades, pròpies dels pertorbadors de la rereguarda"

COMERCIANT PENYORAT.

La Conselleria Municipal de Proveïments ha imposat una penyora de 50 pessetes, al comerciant del carrer de Jodis, número 34, En Joaquim Padrós, per vendre les patates cinc cèntims més cares del preu de taxa.

MOVIMENT DE L’ESCORXADOR PUBLIC.

Caps de bestiar sacrificats a l'Escorxador públic d'aquesta ciutat durant el passat mes de desembre: Llaner.445 caps, 6.881 quilos; Cabrits. 258 caps, 954: Vedelles, 206 caps, 38.646; Vaques, 5 caps, 935; Porcs, 639 caps, 58.821.

No hay comentarios: