lunes, 23 de noviembre de 2020

L’Acció, edició dissabte, 09 de Gener de 1.937, pàg. 2

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA RESPECTE EL CONSUM DE CARBÓ.

La Comissaria de Carbons de Catalunya comunica a aquesta Conselleria que per causes de força major es veu obligada a suspendre normal subministre de carbó en la forma que fins ara es venia efectuant en la nostra ciutat.

Aquesta Conselleria d'Economia sens perjudici de practicar les gestions oportunes encaminades a la solució de tant important problema, recomana a tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control de les fàbriques consumidores de carbó, que procurin en el possible restringir el consum de dit combustible per tal d'evitar la seva immediata paralització, mentre persisteixin les circumstàncies que han obligat a la Comissaria de Carbons a prendre l'esmentada determinació.

FESTIVAL BENÈFIC A PROFIT DELS NENS REFUGIATS.

Demà, al matí, en el Camp del Terrassa, s'hi celebrarà l'anunciat festival a profit dels Infants refugiats.

Ha desvetllat gran interès la confecció del dit programa ja que un com el mateix no s'havia encara mai realitzat a la nostra ciutat.

L’esforç que representa l'acoblament d'un programa com el que es desenrotllarà demà diumenge, ha estat fet només en mires de l'èxit d'allò a què està destinada la festa.

L'equip de l'Harmonia serà així: Salas; Balcells, Serra; Arbós, Julià, Colomer; Sagués II, Graell, Sallés I, M. Codina i Sagués I. Suplent Sala.

L'equip del Terrassa serà: Arriza; Domingo, Astals; Romeu, Argemí, Ambrós; Francino, Puig, Roig, Caralt i Indurain.

SINDICAT D’OBRERS FLEQUERS  U. G. T.

Es convoca a tots els afiliats a l'Assemblea General Extraordinària que es celebrarà avui, dissabte dia 9 del corrent a les 9 de la nit de primera convocatòria i a dos quarts de deu de segona, en el nostre local social. Milícies Catalanes 48, amb el següent ordre del dia:

1er. Orientacions a seguir.

2on. Assumptes generals.

Per ésser de gran interès, es prega la total assistència de tots els companys.

MÍTING DEL P. O. U. M. PER A DIUMENGE AL MATÍ.

Tal com hem vingut anunciant, demà diumenge dia 10, a les deu i mitja en punt del matí, es celebrarà en el Cinema la Rambla el míting organitzat pel Partit Obrer d'Unificació Marxista per a fixar la posició d'aquesta organització  davant tots els problemes que té plantejats el moviment revolucionari i per a senyalar les directrius necessàries al triomf de la guerra i la Revolució.

EXCURSIÓ DE PINTORS DELS «AMICS DE LES ARTS».

Diumenge al matí, els pintors dels «Amics de les Arts» faran una excursió a Can Roure i Mas Sallés. La sortida és a les 7 del matí davant l'Estació de l'Electric. per tal de prendre l’autobús que va a Matadepera.

BICICLETA QUE DESAPAREIX.

Josep Matarín Ayala ha denunciat a la policia que ahir va entrar a una impremta del carrer Cabanes per un encàrrec deixant una bicicleta que portava a la porta, la qual en sortir es va donar compte que havia volat.

La bicicleta porta el núm. 227.

PROCEDIR DIGNE D’IMITAR.

El Comitè Local de la Creu Roja, es complau en fer públic el magnífic gest dels obrers que componen la Brigada Secció Carretera Matadepera, que d'una manera espontània i callada venen ajudant la Creu Roja local. A més de la seva aportació a la Setmana de la Creu Roja, el 23 del passat desembre i el 6 del corrent mes, varen fer entrega de 95 pessetes cada vegada, 190 pessetes en total, amb el bon fi que la gloriosa Institució pugui anar comptant amb ingressos que li permetin de portar a cap la seva humanitària obra i de fugir la precària situació econòmica que havia patit fins ara.

LLISTA DE DONATIUS REBUTS PEL DEPARTAMENT D'ASSISTÈNCIA SOCIAL AMB DESTÍ A LA CUINA POPULAR.

Setmana del 21 al 27 de desembre:

Departament de Guerra, 1.000 pessetes; Pere Pascual, 10, Sadurní i Carme Prat, 50; Caixa d'Estalvis, 500; LI. M., 25; Departament de Guerra. 500; E.N., 70; Unió Comercial i Industrial, 500. Total 2.655 pessetes.

Setmana del 28 de desembre al 3 de gener: 

Comissariat de la Vivenda, 1.000 pessetes; Quartet Torres i Rondalla del Centre Aragonés, producte del festival celebrat el dia 2 de desembre a profit de la  Cuina, 4.534’75; Caixa d’Estalvis. 500; Departament de Defensa. 500; Departament de Guerra, 500; E. N, 70; Unió Comercial i Industrial, 50. Total, 7.604 '75 pessetes.

Ramon Feiné, 10 quilos d'arròs; Miquel Vives, 1 sac de sal;  Miquel Vives, 5 quilos de farina; Vida Nova, 2 quilos arròs; Vida Nova, 2 quilos de pomes.

REUNIÓ ALS «AMICS DE LES ARTS».

Per dilluns a dos quarts de deu de la vetlla, es convoca a tots els pintors i dibuixants de Terrassa, a la reunió que es celebrarà al local dels «Amics de les Arts» per a tractar de la propera exposició concurs de cartells antifeixistes.

CONCURS EXPOSICIÓ D'ART FOTOGRÀFIC.

Ens assabentem que la junta del Centre Excursionista —Secció Fotogràfica    té en projecte organitzar una Exposició Concurs de fotografia a profit de l'Hospital local.

Es prega a tots els aficionats que és posin en contacte amb la dita Junta.

CÈDULES PERSONALS.

El dia 15 del mes que som acaba el període voluntari per a l'adquisició de les cèdules personals del 1936.

L'oficina recaptadora està instal·lada al carrer Puignovell núm. 13 i hores de 9 a 12 del matí.

LES DONES DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

«La secció femenina del Centre Excursionista d'aquesta ciutat, està, contribuint en la lluita antifeixista, en la confecció de jerseis per lliurar-los a l'Hospital local.

Es fa avinent als socis i demés simpatitzants que vulguin contribuir en aquesta obra benèfica, que s'agraeixen donatius en llana per labors i metàl·lic. Dirigiu-vos al carrer del Nord, 35, o bé tots els dijous a dos quarts de 10 de la vetlla al mateix centre.

SINDICAT DEL FABRIL I TÈXTIL U. G. T

Aquest Sindicat recorda a tots els seus afiliats l'obligació que tenen de recollir el nou carnet de la U. G. T. i de posar-se al corrent de pagament.

No hay comentarios: