sábado, 28 de noviembre de 2020

El Dia, edició de dimecres 13 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

NOTA DE LA PRESIDENCIA MUNICIPAL :: ES MOLT IMPORTANT I FA REFERÈNCIA A LA VENDA DE PA.

Davant els molts abusos registrats aquests darrers dies, que no tendeixen a altra cosa que fomentar l’alarma, la Comissió municipal de Proveïments d’aquest Consell a l’objecte d’evitar una possible alteració d’ordre públic, ha disposat que a partir del dia d’avui, no es podran vendre més de dos quilos de pa per cada família composta fins a sis individus, mitjançant la presentació i perforació de la corresponent tarja de subministre.

Les famílies compostes de més de sis individus i que pel seu consum necessitin més de dos quilos de pa, hauran, obligatòriament, de proveir-se d'un certificat que demostri aquell extrem, el qual els serà lliurat gratuïtament per l'Oficina municipal d’Estadística.

S’adverteix als expenedors de pa l’obligació que contrauen De no vendre més de dos quilos a les famílies primerament indicades, i si s’excedeix d’aquesta quantitat ha d’ésser mitjançant la presentació del certificat que s’indica, venint obligats en un altre cas a perforar la tarja de subministre. Cas de no fer-ho i sense cap excusa, incorreran en les sancions màximes que segons la gravetat de les circumstàncies, determini la Comissió municipal de Seguretat Local.

El que en compliment del disposat es fa públic per a general coneixement dels ciutadans.

CONCURS DE CARTELLS ANTIFEIXISTES.

La Junta Directiva d’Amics de les Arts, desitjosa de col·laborar a mesura de les seves possibilitats a la lluita contra el feixisme, i amb l'ànim d'adaptar-se a les noves modalitats de l'art, ha cregut convenient celebrar un concurs de Cartells Antifeixistes, el qual estarà regit per les normes que s'indiquen en la convocatòria corresponent i que publicarem íntegres en l'edició de demà.

EL CONSUM DEL PA :: NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA.

La Comissaria de Carbons de Catalunya comunica a aquesta Conselleria que per causes de força major es veu obligada a suspendre el normal subministre de carbó en la forma que fins ara es venia efectuant a la nostra ciutat.

Aquesta Conselleria d'Economia, sens perjudici de practicar les gestions oportunes encaminades a la solució de tan important problema, recomana a tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control de les fàbriques consumidores de carbó, que procurin en el possible restringir el consum del dit combustible per tal d'evitar la seva immediata paralització, mentre persisteixin les circumstàncies que han obligat la Comissaria de Carbons a prendre l'esmentada determinació.

DIVORCI.

Ha estat concedit el divorci, per mutu dissentiment, a la parella Josep Coromines i Rovira i Montserrat Bori i Orill.

QUANTITAT TROBADA.

A la Comandància Municipal, s'hi troba guardada una quantitat en metàl·lic, que ha estat trobada a la via pública, la qual serà lliurada a la persona que acrediti ésser-ne propietària.

TOPEN UN COTXE I UN CARRO.

Aquest matí, a la Plaça del Triangle, un cotxe que es dirigia cap d carrer de les Milícies Catalanes, ha topat amb un carro, que passava per aquell punt.

Com a resultat de la topada, el cotxe, que porta el número 24.793 B. ha resultat amb un parafang arromangat i el carro amb algunes "contusions lleus".

No hi han hagut desgràcies personals i la cosa s'ha liquidat amb la imprescindible discussió.

LA RECOLLIDA DE LA TARJA DE CONSUM FAMILIAR.

Donada ja per acabada la recollida a domicili dels impresos relatius a la Tarja de Consum familiar, es fa avinent à totes aquelles famílies que per descuit o per qualsevol altre causa no els hagués estat recollit encara el referit imprès o no l'haguessin rebut, passin pel Negociat d'Estadística, (Segon pis de la Casa Consistorial) durant els dies 14,15,16 i 18 del corrent, a les hores de despatx, per tal de fer-ne lliurament o formular l'oportuna reclamació.

AVIS IMPORTANT QUE INTERESSA ALS QUE PERDEN LES TARGES DE PROVEÏMENT.

La Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent a tots els ciutadans que perdin la Tarja de Proveïment, que no se'ls en facilitarà cap altra si no demostren amb proves testimonials la pèrdua referida.

D’INTERES PER ALS ORDINARIS DE LA NOSTRA CIUTAT.

Es fa avinent a tots els ciutadans de Terrassa, que per acord d'aquesta Conselleria de Proveïments es disposa que tots els ordinaris que transportin a Barcelona i se'ls trobi que dins els paquets hi portin pa, els serà pres el paquet, essent responsables els mateixos de totes les penyores i sancions que es poguessin deduir de la infracció de l'acord d'aquesta Conselleria.

COMERCIANT PENYORAT.

Vista i comprovada la infracció de Joan Oliver, flequer del carrer Nou, número 10 se l'imposa una penyora de dues-centes pessetes per tenir recollides targes de Proveïment i lliurar-les per a poder justificar la seva venda; i regular en perjudici dels ciutadans de Terrassa.

INTERESSA ALS INDIVIDUS DE LES LLEVES 1.932 A 1.936 QUE ENCARA NO HAGIN ANAT A REVISIÓ.

La Junta de Classificació i Revisió del Consell de Sanitat de Guerra, cita per última vegada tots els individus compresos en les lleves dels anys 1932 a 36 inclusius i que en data 18 de Desembre passat no es presentaren a revisió, per tal que el proper divendres dia 15 del mes que som i hora les 9 del matí, es presentin a l'Hospital General de Catalunya de Barcelona, (abans Hospital de Sant Pau) a fi de procedir a la mateixa.

LA U. G. T. CELEBRARÀ UN MÍTING EL PROPER DIUMENGE.

Ampliant la nota facilitada ahir, podem afirmar que el proper diumenge, la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.) d'acord amb el Comitè Comarcal del Vallès Occidental, celebrarà un gran acte de propaganda en el Cinema La Rambla, en el qual prendran part a més d'oradors de la localitat, altres oradors de Barcelona i Sabadell.

EL GRAN PIANISTA JULI PONS A TERRASSA.

La Comissió de Cultura del nostre Ajuntament d'acord amb el Comitè Econòmic del Teatre, ha organitzat un festival de música selecta a càrrec de l'eminent pianista Juli Pons, la celebració del qual tindrà lloc al Teatre del Poble a últims de la propera setmana.

En dies successius, anirem donant més detalls d'aquest esdeveniment.

No hay comentarios: