domingo, 1 de noviembre de 2020

L’Acció, dilluns 21 de desembre de 1.936 pàg. 2

REUNIÓ D'ARTISTES PINTORS ALS AMICS DE LES ARTS.

Es convoca als socis pintors dels Amics de les Arts a la reunió que tindrà lloc dimarts a dos quarts de vuit del vespre per preparar l’exposició que ha d'efectuar-se a París a profit del moviment antifeixista.

REBEM DE LA CONSELLERIA D’ECONOMIA LA SEGÜENT NOTA.

«Queden intervingudes totes les existències i producció de Desperdicis de cotó, llana i seda.─ Atenent a les necessitats del moment i a l’objecte de poder facilitar als organismes corresponents així com als Industrials de guerra, els elements necessaris per la seva escomesa, he resolt:

Primer.- A partir d’aquesta data queden intervingudes per la Conselleria d’Economia, totes les existències i producció de Desperdicis de cotó, llanes i seda.

Segon.- En el plaç de 48 hores a partir de la data de la publicació de la present ordre en el «Diario Oficial» tots els posseïdors de Desperdicis presentaran en la Comissaria d’Economia una relació jurada de les seves existències fent constar la seva classe i quantitat.

Tercer.- Cada quinze dies els interessats presentaran relació jurada de les seves existències.

Quart.- El Conseller d’Economia proposarà el nomenament dels inspectors que consideri necessaris per comprovar les relacions d’existències.

Cinquè.- La Conselleria d’Economia proposarà la requisa de totes les existències no declarades.

Sisè.- Totes les exportacions, així com les transaccions que s’efectuïn en el mercat, hauran de ser controlades per la Conselleria d’Economia,  Raval de Fermí Galan número 13, Terrassa».

NOTA D’ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Es prega als refugiats o sigui als afectats per zones en poder dels feixistes, i que hagin arribat després del 19 de Juliol residents actualment a Terrassa, és personin a la Cuina Popular tots els dies de 10 a 11 del matí, i de 3 a 5 de la tarda per tal d'inscriure’ls a les llistes.

A TOTS ELS AJUNTAMENTS DE CATALUNYA.

El Consell de Sanitat de Guerra prega a tots els Ajuntaments i Comitès de Catalunya que vulguin propaganda sanitària, que passin a recollir-la personalment i degudament documentats a les Oficines d’Informació i Propaganda de l’esmentat Consell, Avinguda 14 d'abril, 401, 1r., on els seran lliurats els cartells i opuscles que es divulguen des de la dita Secció.

EL FULL MÈDIC D’ALIMENTACIÓ.

Des del dilluns es posarà en vigor en la nostra ciutat el Full Mèdic d'Alimentació per a malalts, els quals deuran adquirir-los els interessats a la Comissió Municipal de Sanitat, carrer Joan Pomés número 20, durant les hores d’oficines de 10 a 1 del matí i 4 a 8 de la tarda. Dits fulls, validesa, perquè tinguin raó d’ésser signats pel metge de capçalera i timbrats per la Comissió amb un segell de deu cèntims d’ajut a la tasca sanitària terrassenca.

Des d’aquesta data queden anul·lades totes les receptes que fins ara havien estès els metges de la ciutat per alimentació de llurs malalts.

No hay comentarios: