jueves, 26 de noviembre de 2020

L’Acció, edició dimarts, 12 de Gener de 1.937, pàg. 2

AVÍS IMPORTANT ALS LECTORS DE LA BIBLIOTECA SOLER I PALET.

Es prega a tots els lectors de la Biblioteca Municipal Soler i Palet que tinguin llibres en préstec els retornin amb la major brevetat possible, puix s'està procedint a la classificació de les obres que han de formar part de la Biblioteca Popular i precisa reunir-les totes per tal de facilitar la tasca.

«NOVA IBERIA».

Un dia d'aquesta setmana apareixerà el primer número de l’extraordinària revista mensual «Nova Iberia» corresponent al mes de gener, editada per la Comissaria de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. El preu serà de 3 pessetes exemplar.

Aquesta revista en la qual col·laboren els més prestigiosos escriptors i dibuixants nacionals i forans, marcarà el camí de la nova estructuració.

Ciutadà, subscriu-te a la nova revista i ajudaràs a una tasca d'orientació positiva.

Per inscripcions podeu dirigir-vos a les principals llibreries de la nostra ciutat.

SINDICATS DEL FABRIL I TÈXTIL C.N.T. i U.G.T.

La Borsa del Treball del Fabril i Tèxtil, U. G, T. i C. N. T. que fa uns dies venia funcionant d'una manera parcial entrarà en plenes funcions a partir d'avui, de les 6 i quart de la tarda, fins a les 8 i quart de la nit, tots els dies laborables, ço que posem en coneixement de tots els Consells d'Empresa, Comitès de Control i Cooperatives de Drapaires per a que passin per la mateixa. Carrer Nou 62 i 64, per anar-hi a cercar a tots els obrers parats d'aquest ram que necessitin.

En espera de que es tindrà en compte el funcionament d'aquesta Borsa del Treball, restem vostres i de la causa.

Pels Sindicats Fabril i Tèxtil C. N. T. i U. G. T.

PROBABLE MÍTING PER DIUMENGE.

Sabem que el Comitè Comarcal del Vallès Occidental de la Unió General de Treballadors. està treballant activament per l'organització d'un Míting de concentració comarcal a celebrar en aquesta ciutat i que el Secretariat Local ha donat el màxim de facilitats per a què aquest es porti a cap.

Ja n'anirem parlant.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA RESPECTE EL CONSUM DE CARBÓ.

La Comissaria de Carbons de Catalunya comunica a aquesta Conselleria que per causes de força major es veu obligada a suspendre el normal subministre de carbó en la forma que fins ara es venia efectuant en la nostra ciutat.

Aquesta Conselleria d'Economia sens perjudici de practicar les gestions oportunes encaminades a la solució de tant important problema, recomana a tots els Consells d'Empresa í Comitès de Control de les fabriques consumidores de carbó, que procurin en el possible restringir el consum de dit combustible per tal d'evitar la seva immediata paralització, mentre persisteixin les circumstàncies que han obligat a la Comissaria de Carbons a prendre l’esmentada determinació

CÈDULES PERSONALS.

El dia 15 del mes que som acaba el període voluntari per a l'adquisició de les cèdules personals del 1936.

L'oficina recaptadora està instal·lada al carrer Puignovell núm. 13 i hores de 9 a 12 del matí.

LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE PROVEÏMENTS AFIRMA QUE ES IMPROCEDENT FER CUES PER A COMPRAR PA.

La Conselleria Municipal de Proveïments es complau en assabentar al poble de Terrassa. que el proveïment de pa està assegurat, i per tant és improcedent fer cues.

Aquesta Conselleria espera del civisme del poble terrassenc que procurarà no fer cas de les versions no fonamentades, pròpies dels pertorbadors de reraguarda.

COMERCIANT PENYORAT.

La Conselleria Municipal de Proveïments ha imposat una penyora de 50 pessetes al comerciant del carrer de Jodis número 34. En Joaquim Padrós, per vendre les patates cinc cèntims més cares que el preu de taxa.

CAL PORTAR A ECONOMIA LA RELACIÓ DE TOTS ELS JORNALS.

El Conseller d'Economia ha dit aquest matí als informadors que cal que es porti a la Conselleria d'Economia la relació de tots els jornals que es paguen a Terrassa.

Ha dit també, que no cal llençar els desperdicis de roba o de llana, car en aquest departament es pagaran les existències que hi hagin.

FESTIVAL PRO INFÀNCIA.

Dijous propvinent a les deu del matí a la Guarderia d'Infants del Pla de l’Ametllera es farà un festival en el qual es repartiran joguines als infants, i es donarà una sessió de titelles.

Aquest festival està organitzat pel Segell pro Infància Obrera.

RETROBAMENT D'UN QUE S'HAVIA PERDUT.

Rosa Bagué Orriols va denunciar a la policia que havia perdut el seu marit, car el dia deu va sortir de casa seva i no n'havia sapigut res més.

La policia va fer les diligències necessàries que han donat per resultat trobar al marit de la Rosa, Sebastià Servet Roca hospitalitzat a resultes d'unes contusions a la cella i al pòmul dret amb pèrdua de la memòria ocasionat en caure a una escala del carrer de la Cisterna el dia 11 del corrent.

PROPAGANDA  ANTIFEIXISTA.

A la secretaria de la Presidència del Consell Municipal ens han facilitat aquest matí un fullet molt ben editat pel Ministeri de Propaganda, relatiu a la defensa de Madrid, en el qual es demana l'ajut de tots els antifeixistes per evitar la destrucció de la bella capital d’Iberia.

Les fotografies, d'una cruesa esgarrifosa, son prou eloqüents per explicar sense text, la barbàrie feixista d'aquests criminals que amb la cínica frase d’«Arriba España» metrallen la població civil i assassinen dones i infants.

MANCA RECOLLIR UN PREMI.

En el festival benèfic celebrat ahir al camp del Terrassa, el número 731, premiat amb un estic, no ha estat recollit encara, per la qual cosa, es prega al posseïdor que pot recollir-lo demà de 7 a 8 al local del Club Terrassa, a la Plaça de la República.

NOTA DEL RAM DEL VESTIR.

Per els afectes d'organització, es prega a tots els afiliats a aquest ram la necessitat que hi ha per a què passin per la secretaria a posar-se al corrent de la mensualitat del mes de gener.

No hay comentarios: