domingo, 22 de noviembre de 2020

El Dia, edició de dissabte 09 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA.

La Comissaria de Carbons de Catalunya comunica a aquesta Conselleria que per causes de força major es veu obligada a suspendre el normal subministrament de carbó en la forma que fins ara es venia efectuant a la nostra ciutat.

Aquesta Conselleria d'Economia, sens perjudici de practicar les gestions oportunes encaminades a la solució de tan important problema, recomana a tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control de les fàbriques consumidores de carbó, que procurin en el possible restringir el consum del dit combustible per tai d'evitar la seva immediata paralització, mentre persisteixin les circumstàncies que han obligat a la Comissaria de Carbons a prendre l'esmentada determinació.

DEMÀ PARLA EL P. O. U. M.

Demà diumenge, el P. O. U. M. celebrarà, ai Cinema Rambla, un míting en el qual els militants Bayo i Carné, de la localitat, i Arquer i Gorkin, de la capital, exposaran la "trajectòria revolucionària" del Partit.

FESTIVAL ORGANITZAT A OBSEQUI DELS NENS REFUGIATS I INDIGENTS.

L'estimat col·lega "Vida Nueva" com a colofó artístic a la “Setmana de l'Infant", ha organitzat per a demà diumenge, a les 10 del matí, en el Teatre Recreo, un gran festival en obsequi dels nens refugiats i indigents de la nostra ciutat.

En el programa d'aquest acte, s' oferiran al petit públic, recitals de poesies, diàlegs i monòlegs, interpretats per alumnes d'algunes escoles, i diversos parlaments per destacades personalitats.

Una gran orquestra del Sindicat Musical, interpretarà diversos himnes i a més, en la tercera part del programa, el baríton Josep Guimerà i el tenor Joan Calvo, oferiran la interpretació de fragments d'òperes i altres composicions.

ELS FESTIVALS ORGANITZATS PEL GRUP D'INSTRUCCIÓ MILITAR.

Ahir divendres, tingué lloc al Saló Catalunya el primer festival dels que ha organitzat el Grup d'Instrucció Militar, essent molt aplaudida la col·laboració que el Grup Germanor, La Rondalla del Centre Aragonès, el Quartet Torres i altres. valors, prestaren a l'acte.

Aquesta tarda ha tingut lloc al camp del Terrassa l'anunciat encontre, en el qual els equips de minyons que aprenen la instrucció a Sabadell i a la nostra ciutat, s'han disputat una copa cedida pel nostre Consell Municipal.

Demà diumenge, al matí, tindrà lloc l'obertura de la gran tómbola que aquest grup ha organitzat a profit dels refugiats del front de guerra.

 

 

PROCEDIR DIGNE D'IMITAR.

El Comitè Local de la Creu Roja, es complau en fer públic el magnífic gest dels obrers que componen la Brigada Secció Carretera Matadepera, que d'una manera espontània i callada, venen ajudant la Creu Roja local

A més de la seva aportació a la Setmana de la Creu Roja, el 23 del passat desembre i el 6 del corrent mes, varen fer lliurament de 95 pessetes cada vegada, 190 pessetes en total, amb el bon fi que la gloriosa Institució pugui anar comptant amb ingressos que li permetin portar a cap la seva humanitària obra i fugir de la precària situació econòmica que havia patit fins ara.

Molt bé pels obrers de la Brigada Secció Carretera Matadepera i que ho tinguin en compte els altres companys, imitant-los en la mesura do llurs possibilitats.

DESAPARICIÓ D'UNA BICICLETA.

A la Comissaria local de Policia, va presentar-s'hi la nit passada el ciutadà Josep Matarín Ayala el qual va manifestar que havia deixat abandonada uns moments una bicicleta, en el número 8 del carrer del Doctor Cabanes.

En sortir, amb la consegüent sorpresa, constatà que el vehicle havia desaparegut com engolit per la fosca d'aquell lloc.

Com que el perjudicat cregué que la foscor no tenia cap participació en el fet, exposà el cas a la policia, per tal que miri de saber qui és l'autor de la sostracció.

REUNIÓ DE PINTORS DIBUIXANTS I CARTELLISTES A "AMICS DE LES ARTS".

A la directiva d'Amics de les Arts", convoca tots els pintors, dibuixants i cartellistes adscrits a l'entitat a una reunió que tindrà lloc el proper dilluns. a dos quarts de 10 de la nit, per a tractar de la qüestió del Concurs de Cartells Antifeixistes.

No hay comentarios: