lunes, 16 de noviembre de 2020

El Dia, edició de dilluns 04 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

DE LA DETENCIÓ D'UNS SUPOSATS FACCIOSOS.

En la nostra edició del proppassat divendres, publicàvem la noticia de la detenció dels conciutadans Jaume Pons, Francesc Xavier Marcet i Ballbé, Francesc de Palma i Lluc Sala i Serra, trobats a Mataró el primer i a Barcelona els altres, considerats elements facciosos.

El departament d'Investigació ens prega aclarim que a disposició de la Jefatura de policia sols hi fou posat el Pons. La detenció dels altres va gestionar-se però no fou possible portar-la a cap, de manera que no ban estat agafats el Marcet, el Palma ni el Sala.

ARRIBADA D'UNS REFUGIATS.

Avui dilluns, a les 5 de la tarda, han arribat amb autocar a la nostra ciutat, diversos refugiats provinents de Madrid, el trasllat dels quals ha estat gestionat pel Socors Roig del P. O. U. M.

Aquests companys restaran allotjats al "Refugi Maurin", situat al carrer Joaquim Maurin, 26.

LA CAVALCADA D'E. R. A PROFIT DELS INFANTS.

Durant la tarda del proppassat dissabte i el mati del dia d’ahir va desfilar pels carrers de la nostra ciutat la cavalcada organitzada per la secció femenina d’Esquerra Republicana de la nostra ciutat.

Obria la comitiva unes companyes que portaven una pancarta en la qual es demanava es contribuís a ja recapta a favor dels infants. Formaven part de la cavalcada la Banda Municipal, que entonava els himnes patriòtics i revolucionaris, i un estol de gentils companyes que recollien diners i donatius per als nostres menuts.

El pas d'aquesta manifestació tan simpàtica va ésser molt ben acollit, contribuint els ciutadans als fins que en ella es sol·licitaven.

DETENCIÓ DE DOS TERRASSENCS PEL DELICTE DE FALSIFICACIÓ DE PASSAPORTS.

El dissabte a la nit ingressaren als calabossos dc la Comissaria General d'Ordre Públic, entre altres detinguts pel mateix motiu, els conciutadans Josep Mauri i Poal i Josep Mauri i Alegre, acusats de falsificació de passaports.

DONATIU EN METÀL·LIC A LA BIBLIOTECA SOLER I PALET.

La Junta del Govern de la Caixa d'Estalvis de la nostra ciutat, amb motiu de la Festa de l'Estalvi, ha lliurat la quantitat de mil pessetes a la Biblioteca Municipal Soler i Palet, per a fomentar la tasca cultural d'aquesta institució en profit de la ciutat.

 

EL FESTIVAL DE DISSABTE AL SALÓ CATALUNYA.

L'acte que el T. A. I. R. organitzà el proppassat dissabte al Saló Catalunya, aconseguí un bon èxit.

De totes les parts del programa, mereix destacar-se el seguit d'interpretacions plàstiques que amb força gràcia executaren les alumnes de l'Institut Escola de la Generalitat.

“Espinosa i els gentils", la celebrada sàtira dc Martí de Riquer, fou interpretada amb bona voluntat pel conjunt artístic del mateix Institut, mereixent aplaudiments la seva labor.

En el mateix acte, dos infants madrilenys refugiats recitaren poesies de Rafael Alberti, que foren molt celebrades.

ASSISTITS AL DISPENSARI DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Florència Maniesa, de 12 anys d' edat, domiciliada al carrer Enric Fontbernat, 42, que presentava ferida a l'avantbraç esquerre, per mossegada de gos.

També ha estat guarit de ferida incisa-contusa a la regió superciliar dreta, Isidro Sap, de 25 anys, domiciliat a Can Sabater.

I Teresa Bonet, de 27 anys, domiciliada al carrer del Pintor Torres; 145, presentant segons diagnòstic del metge de guàrdia, ferida al munyó i dit índex dret, degut a una caiguda.

NOTA DE LA CUINA POPULAR.

Demà dimarts, de 3 a 5 de la tarda, es liquidaran els "vals" acompanyats de factura fins el 2 del mes corrent.

DONATIU DE LA SIVELLA VISIGÒTICA PROPIETAT DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

Aquesta entitat en la seva darrera reunió general extraordinària celebrada el dia 1 de desembre proppassat, acordà fer donatiu al Museu Comarcal de la sivella visigòtica que formava part de la col·lecció arqueològica de l'entitat.

HA ESTAT TROBADA UNA RODA D’AUTOMÒBIL.

Unes persones que han passat pel carrer de Joaquim Maurin, han trobat una roda d’automòbil, amb el corresponent pneumàtic, que han traslladat a la Comandància Municipal, per tal que pugui ésser lliurada a qui acrediti ésser-ne posseïdor.

SESSIONS DE CINEMA PER ALS INFANTS.

Per tal de contribuir al major relleu de la «Setmana de l'Infant», la Conselleria de Cultura de la nostra ciutat ha organitzat algunes Sessions de Cinema dedicades als nostres menuts, els programes, lloc i altres dades de les quals publicarem en una propera edició.

DONATIUS A LA RESIDENCIA BUSQUETS.

El Comitè d'Investigació de la Conselleria local de Defensa, ha lliurat a la Residència Busquets els següents productes: 5 quilos de cigrons; 6 quilos d'arròs; 8 quilos de guixes; 2 quilos de sucre; 2 pots de llet i 7 quilos de mongetes.

PER A EVITAR LA MANCA DE MATERIAL A LES FÀBRIQUES DE GÈNERES DE PUNT.

A la Conselleria d’Economia. se'ns ha lliurat la següent nota

"Els sindicats del Ram del Gènere de Punt de la U. G. T. i C. N. T., preguen a tots els Comitès de Control i Consells d'empresa de fàbriques que entrin en el referit ram, que es trobin mancades d'agulles, platines o altres accessoris propis d'aquesta indústria, confeccionin una nota, detallant la quantitat i classe del material que els manqui, a fi de portar a cap els treballs pertinents per a obtenir-lo.

La nota referida ha de lliurar-se abans del proper dimarts, als Sindicats respectius.

No hay comentarios: