domingo, 15 de noviembre de 2020

L’Acció, edició dissabte, 02 de Gener de 1.937, pàg. 2

NOTA DEL SINDICAT DE TREBALLADORS SANITARIS.

Companys Sanitaris de Terrassa:

En nom de la Federació Sanitària de Catalunya, organisme que controla tots els Sindicats de la Regió adherits a la nostra Central U. G. T. tinc el deure d'adreçar-me a vosaltres per pregar-vos assistiu el proper dilluns, dia 4 de gener a les 10 de la vetlla a la reunió general del nostre Sindical per tal d'orientar-lo amb les verdaderes normes sindicals que són el programa fonamental de la nostra existència. ja que en agrupar els Sindicats d'indústries, professions, etc. etc. amb Federació, els primers passen a dependre dels segons i els segons del Comitè Central, sens que cap més organisme pugui fer obstrucció a la seva obra.

També és imprescindible la vostra assistència per resoldre d’una vegada per sempre els problemes professionals que tenim pendents i que són de vital interès per tots vosaltres.

Essent la primera vegada que aquesta Federació es posa en conte amb vosaltres, esperem que no faltareu a la crida que complint ordres nostres, ja us hauran fel els dirigents del vostre Sindical.

Per les vostres reivindicacions, per la unitat sindical i pel triomf de la U. G. T.

NOTA DE LA CONSELLERIA DE DEFENSA.

Hem rebut un donatiu de 1.598’50 pessetes, del Comissariat de la Vivenda, producte de les hores extraordinàries fetes durant l'any pel personal de la mateixa. Dita quantitat ha estat repartida proporcionalment, entre Sanitat, Cuina popular i Guerra

INTERCANVI DE PRESONERS.

La Conselleria de Defensa de la nostra ciutat ha rebut un comunicat de Barcelona donant-li compte que per mitjà del Govern Basc i amb la col·laboració de la Creu Roja Internacional, o les autoritats franceses, s'està gestionant l'intercanvi entre l'industrial feixista resident a Terrassa i actualment empresonat a Barcelona Eceizabarrena, reclamat ací, per a fer un intercanvi d'aquest subjecte per dos republicans, que estan en poder dels rebels.

La Conselleria de Defensa ha donat la seva conformitat.

NOTA DE LES SINDICALS DEL GÈNERE DE PUNT.

Les sindicals del Gènere de Punt, C.N.T., i U.G.T., posen en coneixement de tots els Comitès de Control i Conselles d’Empresa que precisin d’agulles, platines o altres accessoris propis d’aquesta indústria, confeccionin una nota detallant la quantitat i classe del que els manqui a fi de portar a cap els treballs per a obtenir-ho.

Dita nota cal portar-la als sindicats respectius, abans del proper dimarts.

NOTA DE LA JUNTA DE SEGURETAT (Departament de Defensa de Terrassa).

Aquest Departament, prega a tots els ciutadans que tinguin llaunes i pots buits de conserva del tamany que siguin, com també metalls i plom, i vulguin entregar-ho, faran el favor de passar per aquest Departament, que és el que s’encarregarà de recollir-ho.

PER LA SETMANA DE L’INFANT.

Ens notifiquen a la Conselleria d’Economia que el dit departament es recullen donatius per a la Setmana de l’Infant.

COMISSIÓ D’ECONOMIA (Junta de Control Sindical).

Aquesta Junta posa en coneixement de tots els ciutadans que de comú acord amb la C. N. T. i la U. G. T. i també amb la Conselleria d'Economia d'aquesta localitat, han cregut de necessitat donar a conèixer les següents disposicions:

Que a partir d'aquesta data i mentre durin les actuals circumstàncies tindran preferència a l'entrada al mercat els dissabtes a matí totes aquelles campanyes que mitjançant un document que se'ls estendrà oportunament, acreditin treballar en les indústries de guerra.

Esperem doncs que tothom sabrà respectar aquesta disposició la qual cosa serà en bé de tots.

LA SETMANA DE L’INFANT DE RÀDIO TERRASSA.

El local de la nostra Emissora es troba actualment convertit en un basar de joguines, lliurades per caritatius conciutadans que han respost a la simpàtica crida. Les aportacions en metàl·lic són també molt importants.

L’èxit assolit serà encara superat segurament aquests darrers dies, i això permetrà que puguin ésser un bon nombre els xamosos nens i nenes que podran ésser obsequiats.

Des del seu micròfon, Ràdio Terrassa dona compte diàriament d’aquests donatius.

No hay comentarios: