sábado, 21 de noviembre de 2020

L’Acció, edició divendres, 08 de Gener de 1.937, pàg. 2

UN ALTRE CAMARADA CAIGUT EN LA LLUITA: RAMON ARNAU

Un altre amic entranyable de Terrassa, component també del Cos de Transmissions, acaba de morir en aquestes terres aragoneses, occit per una bala feixista.

Es l'amic Ramon Arnau el que aquesta vegada ha donat la vida en defensa de la llibertat. La mort l'ha trobat al peu del telèfon, en el qual estava destinat. La bala assassina li entrà per la regió occipital, i malgrat que l'estimat company, encara visqué unes deu hores, després de ferit, ja no es donà compte del seu mal, morint a l' Hospital d'Utrilles, igualment com havia mort el seu amic Manuel Serra.

El Cos de Transmissions ha sentit molt fondament aquesta nova pèrdua. Són dos Companys els que han estat morts en menys de 15 dies. Igualment és molt gran dolor que senten els amics de l'estimada i gloriosa primera centúria Macià-Companys, tots ells fills de Terrassa.

L'amic Arnau era l'anima del segon equip de Transmissions. Així mateix l'anomenaven els seus Companys d'equip. «La nostra ànima», deien, i quan estaven tots reunits, en aquestes nits fredes d' Aragó, l'amic Arnau els, recitava poesies catalanes, sabia un munt i les deia amb un entusiasme, captant-se per aquest motiu l'estimació més fervorosa de tots els seus Companys, amb els quals anava a tots els llocs.

El company, Arnau era de ja feia anys un catalanista republicà convençut.  Encara que jove, ell ja havia. Format part en algunes ocasions de la secció d'esbarjo de Fraternitat Republicana, càrrec que havia merescut el beneplàcit dels seus Companys i que havia desempenyant amb gran encert.

Que la terra sia lleugera a aquesta nova víctima del feixisme, i que aquesta mort, ens serveixi d’exemple per tal que ens fem càrrec de la necessitat que hi ha d'abatre aquest feixisme que ens pren éssers tan estimats com l'amic Arnau.

M. ALMIRALL.

BELLA GESTA DE SOLIDARITAT INFANTIL.

Amb data d’avui s'ha fet lliurament pel Departament de Cultura al d'Assistència Social amb destí als infants refugiats de la nostra ciutat, de la quantitat de 1.729'80 pessetes, la qual ha estat recollida en les Escoles oficials i particulars que ha continuació és detallen:

Grup Escolar Torrella, 313 ptes.

Grup Escolar Primer de Maig, 62’60 (4 lliuraments)

Grup Escolar carrer Colom, 152’05.

Grup Escolar Genescà, 272’60.

Unitària Ramon Llull, 55 (2 lliuraments).

Unitària carrer Joan Pomés, 35.

Unitària carrer Galileu, 129'05 (2 lliuraments).

Unitària. Verdaguer, 33.

Unitària Zona, 8’60.

Escola particular P. Querol, 16'60.

Escola Foment de la Cultura, 115.

Parvulari Soler i Palet, 65'25.

Parvulari Galileu 142, 44'60.

Parvulari Newton, 25.

Parvulari Paz, 247'90.

Parvulari Galileu. 27'50.

Parvulari Pau Iglesias, 39’95.

Unitària Turó Parc, 85'10.

Magnífic exemple de Solidaritat infantil el que ens ofereixen aquests escolars.

INTERESSANT PER ALS PROFESSORS INSCRITS COM ALUMNES AL CURS DE CATALA.

La primera lliçó del Curs de Català que organitzat pel Departament de Cultura del nostre Ajuntament havia de tenir lloc ahir, a l'Escola Industrial, quedà ajornada per tal que els professors no haguessin de desatendre els educands amb motiu dels festivals .celebrats amb motiu de la Setmana de l'Infant.

De consegüent, la lliçó ajornada serà desenrotllada en el mateix lloc i hora que estava convocada.

CÉDULES PERSONALS.

El dia 15 del mes que som acaba el període voluntari per a l'adquisició de les cèdules personals del 1936.

L'oficina recaptadora està instal·lada al carrer Puignovell núm. 13 i hores de 9 a 12 del matí.

SINDICAT DEL FABRIL I TÈXTIL U. G. T.

Aquest Sindicat recorda a tots els seus afiliats l'obligació que tenen de recollir el nou carnet de la U. G. T. i de posar-se al corrent de pagament.

MÍTING DEL P. O. U. M. PER A DIUMENGE AL MATÍ.

Tal com hem vingut anunciant, el proper diumenge dia 10, a les deu i mitja en punt del matí, es celebrarà en el Cinema la Rambla el míting organitzat pel partit Obrer d'Unificació Marxista per a fixar la posició d'aquesta organització davant tots els problemes que té plantejats el moviment revolucionari i per assenyalar les directrius necessàries al triomf de la guerra i la Revolució.

EL SOCORS ROIG DEL P. O. U. M. I ELS INFANTS NECESSITATS.

El Secretariat Local del Socors Roig del P. O. U. M. fa avinent que demà dissabte de 3 a 6 de al tarda, en el seu local Milícies Catalanes, 55, es procedirà al repartiment de joguets entre els infants fills de milicians i els de les famílies necessitades.

Aquest acte del Socors Roig del P. O. U. M. constituirà un digne corol·lari a la tasca portada a cap durant la Setmana de l'Infant.

Cal que tots els infants vagin acompanyats d'una persona major.

SINDICAT D'OBRERS FLEQUERS U. G. T.

Es convoca a tots els afiliats a l’Assemblea General Extraordinària que es celebrarà demà dissabte dia 9 del corrent a les 9 de la nit de primera convocatòria i a dos quarts de deu de segona, en el nostre local social.-Milícies Catalanes 48, amb el següent ordre del dia:

1er. Orientacions a seguir.

2on. Assumptes generals.

Per ésser de gran interès, es prega la total assistència de tots els companys.

REUNIÓ DE LES PONENCIES PRO UNIFICACIÓ DE L'EXCURSIONISME.

Per tal d'ultimar les negociacions per anar definitivament a la unificació d'entitats excursionistes de la nostra ciutat, es convoquen les ponències nomenades per les diferents entitats, per a la reunió que tindrà lloc demà dissabte, a les sis de la tarda, en el Casal dels Esports de Terrassa, Passeig de Garcia Hernández.

Es necessària l'assistència de tots els delegats, per anar ja al nomenament de les comissions de treball.

LES SESSIONS DE CINEMA PER INFANTS.

Les sessions de cinema per infants celebrades sota el patronatge de la Conselleria de Cultura de la nostra ciutat, han constituït un èxit definitiu. Els cinemes Alegria i Rambla és veieren aquests dies atapeïts d'infants que varen sortir tots satisfets de l'esplai educatiu que se'ls havia donat.

La Conselleria de Cultura ens prega fem constar el seu reconeixement al Control de Cinema, per la seva col·laboració desinteressada.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS U. G. T.

Es convoca a tots els companys compresos en la secció de magatzem a l’Assemblea General Extraordinària que tindrà lloc demà dissabte dia 9, a les 11 del mati en el local de la U. G. T., Milícies Catalanes, 48, baix el següent ordre del dia:

1. Reorganització de la secció. Proposta de constituir una sola Secció del Ram Mercantil.

2. Precs i preguntes.

Degut a la importància de l'Assemblea, recomanem l'assistència ais companys afectats.

NOTA D'AGRICULTURA.

En vista que per part d'alguns elements desaprensius i mal avinguts amb les corrents revolucionàries dels moments actuals es porta a terme una tasca destructiva d'arbres, ceps i altres plantes necessàries en els diversos conreus de les terres del nostre terme Municipal.

Es fa avinent a tots els ciutadans:

Primer.—Que tot individu a qui es trobi en ple delicte de malversació, arrencant o destruint arbres, qualsevol classe de plantes del camp, encara que sigui del terreny per ell mateix cultivat, sense autorització d'aquesta Conselleria, serà detingut com a sabotejador de l'agricultura i per tant considerat facciós.

Segon.—Que tots els treballadors camperols, hortolans, rabassaires, boscaters i forestals en general. venen obligats a denunciar a aquesta Conselleria totes les infraccions a l'article anterior; de no fer-ho així, seran considerats còmplices i encobridors i per tant facciosos.

Esperem de tots el més exacte compliment d’aquesta disposició. Del contrari, ens veuríem obligats a emprar mesures i mitjans enèrgics i contundents que per tractar-se moltes vegades de treballadors de la terra és sempre dolorós haver d'emprar. No obstant. no podem permetre ni un dia més que es cometin molts abusos per individus que .covardament estan botejant la gran obra fecunda i revolucionària que els nostres companys camperols i rabassaires porten a terme, amb afany i entusiasme digne de la gran transformació que tots hem de portar a terme.

UN MENOR QUE S’ESCAPA DE CASA SEVA I QUE ES DETINGUT A LA NOSTRA CIUTAT.

Per uns agents de policia de la nostra Comissaria va ésser detingut ahir a l’estació del Nord el noi de 15 anys Antoni Guerra Padrós, escapat del seu domicili de Barcelona, carrer Coberta, 15.

Segons ha explicat, el xicot volia anar al front d’Aragó on ja hi té un germà, cosa que no ha pogut fer perquè s’ha desorientat.

No hay comentarios: