viernes, 13 de noviembre de 2020

El Dia, edició de divendres 01 de gener de 1.937, pàg. 2

PER A EVITAR LA MANCA DE MATERIAL A LES FABRIQUES DE GENERES DE PUNT.

A la Conselleria d'Economia, se'ns ha lliurat la següent nota del Comitè de Control Sindical Econòmic                                            .

Els sindicats del Ram del Gènere de Punt de la U,G,T. i C.N.T., prega a tots els Comitès de Control i Consells d'empresa de fàbriques que entrin en el referit ram, que es trobin mancades d'agulles, platines o altres accessoris propis d’aquesta indústria, confeccionin una nota, detallant la quantitat i classe del material que els manqui, a fi de portar a cap els treballs pertinents per a obtenir-lo.

La nota referida, ha de lliurar-se abans del proper dimarts, als Sindicats respectius.

S'HAN PRACTICAT ALGUNES DETENCIONS D'ELEMENTS SOSPITOSOS.

Al departament d'Investigació de la Conselleria de Defensa, se'ns ha manifestat que, a Mataró, s'havia procedit a la detenció del veí de la nostra ciutat, Jaume Pons, contra el qual pesen greus acusacions, en les quals se’l considera element facciós.

A Barcelona, així mateix, ha estat detingut Francesc Xavier Marcet i Ballbé, el qual residia, fins que va marxar-ne després del 19 de juliol, al carrer Puignovell, 36, de la nostra ciutat, contra el qual pesen càrrecs de la mateixa classe que l’anterior.

A més d'aquestes dues detencions, s'han practicat les dels conciutadans Francesc de Palma i Lluc Sala i Serra, sorpresos a Barcelona. També han estat detinguts per creure-se'ls elements feixistitzants.

El Marcet i els dos darrers, han estat posats a disposició de la Jefatura de Policia de Barcelona.

EL COBRAMENT DE FACTURES A LA CUINA POPULAR.

Demà, dissabte, de 3 a 5 de la tarda, podrà passar-se a la Cuina Popular, per al cobrament de totes les factures que hi ha pendents, corresponents a la setmana passada.

El propvinent dimarts, a les mateixes hores, la Cuina Popular, pagarà totes les factures que es passin a cobrar, corresponents a la setmana present.

AVUI, FESTA OFICIAL.

Avui. primer dia de l'any 1937, ha estat jornada de festa oficial.

Per aquest motiu, s'ha vacat en corts centres oficials, oficines municipals, col·legis i en algunes fàbriques i despatxos.

S’ha treballat, en la majoria de centres industrials i comercials i oficines en general.

RADIO TERRASSA I LA SETMANA DE L'INFANT.

El local de la nostra Emissora es troba actualment convertit en un basar de joguines, lliurades per caritatius conciutadans que han respost a la simpàtica crida. Les aportacions, en metàl·lic són també molt importants.

L'èxit assolit serà encara superat segurament aquests darrers dies, i això permetrà què puguin ésser un bon nombre els xamosos nens i nenes que podran ésser obsequiats.

Des del seu micròfon, Ràdio Terrassa dona compte diàriament d'aquests donatius.

També la nostra Emissora col·laborarà a la cavalcada que a profit de la Setmana de l'Infant prepara per a dissabte i diumenge el Grup Femení d'Esquerra Republicana de Terrassa.

LA SETMANA DE L'INFANT.

La Conselleria d'Industria participa a tots els terrassencs, que amb motiu d'escaure's la Setmana de l'Infant, en el seu departament rep tota mena de donatius, tant en efectiu com en objectes, que seran destinats als nostres menuts.

NOTA DE LA JUNTA DE SEGURETAT, DEPARTAMENT DE DEFENSA.

El Comissariat de la Vivenda ha lliurat al dit Departament un donatiu de 1.598'50 pessetes, producte de les hores extraordinàries treballades durant l'any pel personal d'aquell Comissariat.

L'esmentada quantitat ha estat repartida proporcionalment entre Sanitat, Cuina Popular i Guerra.

EL GRUP FEMENÍ D'E. R. DE C, ORGANITZA UNA CAVALCADA PER A RECOLLIR JOGUINES PELS INFANTS.

Per tal de recollir joguines i cabals per als infants refugiats de la nostra ciutat, el Grup Femení local d'Esquerra Republicana, ha decidit cooperar a la Setmana de l’infant, organitzant una gran cavalcada que voltarà els carrers de la nostra ciutat, durant la tarda del dia de demà, dissabte, i el matí del pròxim diumenge, a dos quarts de 3 i a les 10, respectivament

La Banda Municipal acompanyarà la manifestació, contribuint a la qual, es prestarà una ajuda als infants i es cooperarà a l'ensorrament definitiu del feixisme.

AMB MOTIU DE LA "SETMANA DE L'INFANT".

Com sigui que la vinent, és la setmana que arreu du Catalunya dedicarem a l'Infant, en la majoria d'aparadors de comerços dedicats a la venda de joguines, hi apareixen aquestes en abundància, com una promesa de les que tots els infants rebran en aquests dies que es dediquen al seu honor.

 

EL MÍTING D'AHIR AL TEATRE ALEGRIA.

Ahir, a les 10 de la vetlla, es celebrà l’anunciat míting d'afirmació confederal, organitzat per.la C. N. T.

El local, oferia un bon aspecte, car el públic hi acudi en nombrosa quantitat.

Presidí l’acte, el company Josep Pedro Parlaren els companys Rillo, en primer terme, Campoi, Fortet i Borràs.

Exposaren els oradors, en general, la tasca que sempre ha portat a cap la Confederació al·ludint la guerra i la marxa de la Revolució.

El company Fortet, començà dient, que no venia a parlar amb paraules sentimentals, car no és propi de temps revolucionaris, sinó a defensar la posició de la C. N. T.

Digué, també, que la revolució era un carro que la C. N. T. tirava endavant, però que sofria un fre que imposen algunes organitzacions polítiques, però nosaltres, digué, sabrem alliberar-lo.

El company Jacint Borràs, en un discurs concís, digué que el que vivim no es una guerra, sinó una revolució, perquè en una guerra, hi ha un vençut i un vencedor i en una revolució, s'anihila l'adversari.

Pels volts de la una, acabà l'acte, amb les paraules del company Pedro, que repelí els mots finals que anteriorment ja havia pronunciat en el seu discurs el company Fortet. “Lleialtat, Lleialtat i lleialtat!”

L’acte fou radiat.

No hay comentarios: