miércoles, 4 de noviembre de 2020

Front, 23 de desembre de 1.936, pàg 2

ELS PERIODISTES TERRASSENCS I LA SITUACIÓ ACTUAL.

Ahir a la tarda abans de la reunió convocada per la Junta de Defensa Passiva de la població civil contra els atacs aeris, el nostre company en la premsa, Dr. Paulís, representant a la nostra ciutat del Sindicat Professional de Periodistes de Barcelona, s'entrevistà amb el President del Consell Municipal, company Jaume Figueres, a qui feu les següents peticions d'interès general per els periodistes terrassencs.

Creació d'un Gabinet Municipal de Premsa, convenientment amoblat (taula de treball, cadires, objectes d'escriptori, telèfon per a comunicar amb les redaccions, etc), on es centralitzin totes les informacions municipals a l'objecte de facilitar la tasca dels reporters de la premsa local i corresponsals de la barcelonina. El company Figueres acollí amb el més gran interès i la més coral simpatia, aquesta suggerència, prometent habilità el més aviat possible una dependència de l'Ajuntament amb destí al Gabinet Municipal de Premsa.

En la sessió celebrada per la Junta de Defensa, el Dr. Paulís demanà que es concedís als periodistes terrassencs els mateixos distintius aprovats per a reconèixer la població civil mobilitzada en cas de bombardeig aeri i a l'efecte s'acordà per unanimitat que les insígnies dels reporters locals consistissin en un braçal blanc amb estel roig de cinc puntes amb cercle central blanc i la lletra P brodada en color blau elèctric. Així mateix, casquet blau-marí amb galó blau elèctric i divisa frontal idèntica a la que ostentaran en el braç esquerre.

NOTA FACILITADA PEL CONTROL DEL MERCAT DEL TRIOMF (ST. PERE)

En aquest Mercat el proper dissabte es començarà la venda a les cinc del matí pel motiu que els torns d'adquisició puguin finalitzar a les deu del motí, per a major comoditat de les compradores.

Aquest Control fa remarcar que totes aquestes disposicions són donades amb la bona intenció de donar el màxim de facilitats amb el mínim de molèsties i, per tant, cal que el públic sàpiga comprendre que els torns han estat establerts per evitar aglomeracions que fan que es cometin atropells que tots hem d'estar disposats a evitar.

Cal advertir també a les compradores que aquest sistema assegura el repartiment equitatiu dels articles que justegen i que si en entrar al Mercat veuen més de cinc persones a la taula on acostumen a efectuar les compres, procedeixin primer a adquirir els altres articles de què tinguin necessitat per tal d'evitar les cues i perdre un temps inútil.

DONATIU A LA COMISSIÓ MUNICIPAL DE SANITAT.

Diferents donants han adquirit segells d'ajut a la tosca sanitària, havent-se recollit pessetes 250, que seran aplicades als fets a què es destina dit segell d'ajut a l'obra sanitària d'aquesta Comissió i per al Sanatori Mèdic Quirúrgic.

LA PROPERA EXPOSICIÓ D'ART TERRASSENC A PARÍS.

Advertiment important

Ahir, als Amics de les Arts, els pintors i dibuixants d'aquesta localitat celebraren un canvi d'impressions referent a la pròxima Exposició d'Art Terrassenc, que tindrà lloc a París, amb caràcter eminentment popular i a profit de la causa antifeixista.

S'acordà que per tot demà passat, divendres, tots ela artistes que desitgin participar a la referida exposició, siguin o no socis de l'entitat, han d'haver dipositat llur aportació a l’estatge d'Amics de les Arts, on dissabte i diumenge propvinents es farà una exhibició pública de les obres com a exponent del que serà aquesta manifestació artística a la capital de la veïna República.

Es preferible i ho advertim als que no foren presents en la reunió d'anit que les aportacions siguin de dues obres o més, de tamany reduït, que no pas teles de grans proporcions, per a major facilitat de tramesa i ordre d'Instal·lació.

DEMÀ AL MATÍ VINDRAN A TERRASSA, COMPANYS DE LA COLUMNA INTERNACIONAL "LENIN".

Per demà al matí tenen anunciada la seva visita a la nostra ciutat una colla de companys estrangers enrolats a la columna Internacional "Lenin" del front d'Aragó, actualment en permís. A més de visitar la ciutat, visitaran algunes fàbriques i manufactures locals, l'Escola Industrial i altres llocs interessants.

PREUS DEL BACALLÀ.

La Conselleria Municipal de Proveïments ens ha insinuat amablement, que féssim constar els preus que haurà de vendre's el bacallà que, naturalment, cal que sigui remullat: Penca a 1’70, penca a 1’70, penca i morro a 1'75 i morro a 1'80; tot els 400 grams.

No hay comentarios: