lunes, 30 de noviembre de 2020

El Dia, edició de dijous 14 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

Concurs de cartells antifeixistes. Convocatòria.

La Junta Directiva d’Amics de les Arts, desitjosa de col·laborar en la mesura de les seves possibilitats en la lluita contra el feixisme, i volen adaptar-se a les noves modalitats de l’Art, ha cregut convenient celebrar un Concurs de Cartells Antifeixistes, el qual estarà regit per les següents normes:

Primera - El tema serà lliure mentre el seu significat sigui netament antifeixista.

Segona - La mida del cartell, inclòs el bastiment, serà de 70 x 100 cms.

Tercera - Podrà constar com a màxim de quatre tintes planes.

Quarta – El cartell no anirà signat i es lliurarà precisament en el local d’Amics de les Arts acompanyat d’un envelop lacrat, reproduint també el lema que portarà el cartell. En l’interior de l’envelop hi constarà el nom de l’autor.

Cinquena – La data d’admissió finirà el dia 11 del proper mes de febrer.

Sisena – El Jurat qualificador estarà compost per les següents persones delegades:

Un representant del Consell Municipal de Terrassa.

Un delegat de cada una de les Federacions Locals de Sindicats de la C. N. T. i U. G. T.

Un delegat del Sindicat d’Agents i Tècnics de Publicitat de Barcelona.

I un representant de la Junta Directiva d’Amics de les Arts.

Setena - S'atorgarà un premi cedit pel Consell Municipal de Terrassa i dos accèssits lliurats per les Centrals sindicals C. N. T. i U. G. T.

Vuitena - Els cartells, una vegada conegut el fall, seran exposats en els salons d'Amics de les Arts.

Novena – Els cartells premiats quedaran propietat d’Amics de les Arts, la qual cosa es disposarà per donar-los l’aplicació més oportuna. Els Cartells no premiats, restaran a disposició dels seus respectius autors, fins 8 dies després de closa l’exposició.

Desena - Podran prendre part en aquest Concurs de Cartells Antifeixistes, tots els socis de l'entitat organitzadora i tots els no socis residents a la nostra ciutat.

Onzena - Els cartells que no s'adaptin a les normes que hem establert restaran fora de concurs i el Jurat qualificador acordarà si poden prendre part a l'Exposició.

A la ciutat de Terrassa, a 14 de Gener del 1937.

LLIURAMENT DE JOIES I METALLS PRECIOSOS A LA GENERALITAT.

La Conselleria de Seguretat Local, ha fet lliurament a la Tresoreria de la Generalitat de Catalunya, de la plata, joies i or que li foren lliurats el dia 11 de novembre del 1936, pel Comitè d' Incautació d'aquesta ciutat, el valor detallat de les quals, és el següent:

Una polsera or, platí, diamants i perla, I25:pessetes; Una polsera or, platí , diamants, dues perles i marfil, 150 ptes.; Un collar or, platí, diamants, dos brillants i una perla, 400 ptes; Una agulla corbata or i una perla, 75 ptes; Una polsera or, brillants i platí, 375 ptes; Una agulla de pit or, 140 ptes.; Unes arracades or, platí i brillants, 400 ptes.; Una moneda d’or antiga, 244’80 ptes.; Un anell or i diamants, 150 ptes.; Un rellotge polsera or i 4 diamants 100 ptes.; Dues agulles de pit platí, diamants i un brillant, 225 ptes.; Dues agulles de corbata i diamants, 150 ptes.: Un joc arracades or, platí i brillants, 300 ptes.; Un anell platí i brillants, 600 ptes.; Un joc arracades platí, diamants i dues perles, 175 ptes.; Un joc arracades platí, dues perles i dos brillants, 185 ptes.; Una cigarrera or, 930 ptes.; Un joc arracades4 brillants, 9.000 ptes.; Una agulla de pit platí, brillants i pedres de color, 2.000 ptes.; Dos botons platí , brillants 600 ptes.; Un rellotge polsera platí, brillants i perles, 700 ptes.; Una agulla corbata diamants, 80 ptes.; Tres agulles corbata, dues amb plata i una pedra, 160 ptes.; Un anell platí i perla, 150 ptes.; Una agulla de pit, 75 ptes.; Dos botons amb brillants, 185 ptes. ; Un joc arracades (aigües marines), 250 ptes: Un joc arracades platí i brillants, 400 ptes.; Un joc arracades or i coral, 80 ptes.; Una polsera or amb pedres, 125 ptes.; 755'300 grams or amb pedres diverses, 5.387'10 ptes.; Una polsera marfil i or (trencada) 75 ptes.

Total 23.991’90 pessetes.

A més han estat lliurats cent quilograms en plata.

EL CONSUM DEL CARBÓ :: NOTA DE LA CONSELLERIA D' ECONOMLA.

La Comissaria de Carbons de Catalunya comunica a aquesta Conselleria que per causes de força major es veu obligada a suspendre el normal subministrament de carbó en la forma que fins ara es venia efectuant a la nostra ciutat.

Aquesta' Conselleria d'Economia, sens perjudici de practicar les gestions oportunes encaminades a la solució de tan important problema, recomana a tots els Consells d’Empresa i Comitès de Control de les fàbriques consumidores de carbó, que procurin en el possible restringir el consum del dit combustible per tal d'evitar la seva immediata paralització, mentre persisteixin les circumstàncies que han obligat la Comissaria de Carbons a prendre l'esmentada determinació.

NOTA DEL DEPARTAMENT DE SEGURETAT :: ADVERTIMENT SOBRE EL CENS D’APARELLS DE RADIO RECEPTORS.

1er.: Tot ciutadà que posseeixi un aparell de ràdio, té la obligació de proveir-se d’un full d’inscripció que se li facilitarà gratuïtament a l’Emissora Ràdio Terrassa.

2on.: Aquests fulls d’inscripció després d’omplir-los cada ciutadà, cal lliurar-los immediatament a la mateixa Emissora.

3er.: Després de lliurats els fulls i una vegada confeccionat el Cens de Radio-receptors, cada ciutadà rebrà gratuïtament el permís corresponent al seu domicili. Als socis de Ràdio Terrassa, els serà passat a domicili.

Hores de despatx a Ràdio Terrassa, Tots el dies feiners fins el dia 20 que acaba el termini, de dos quarts d’una fins a dos quarts de nou del vespre.

AVÍS DE LA JUNTA DE DEFENSA PASSIVA DE LA POBLACIÓ CIVIL :: PROVES PER MITJA DE SIRENES.

La Junta de Defensa Passiva de la. població civil d'aquesta ciutat, fa públic per mitjà de la present nota, que demà passat, dissabte, dia 16 del corrent, a les 4 de la tarda, es faran proves per mitjà de les sirenes instal·lades a la nostra ciutat.

El que es comunica a tots els ciutadans per als efectes pertinents.

CAPTURA D'UN TEIXÓ.

Aquest mati, uns caçadors s'han personat a la Casa de la Ciutat, portant un teixó, acabat de capturar per ells, que encara es bellugava.

Aquests caçadors, que cooperen en la tasca de neteja dels animals que representen un perill per als sembrats, aviram, etc., en donar aquest mati l'acostumat volt en els punts on tenen instal·lades les seves trampes, s'han vist gaiament sorpresos ce constatar la presència de l’al·ludit teixó, excel·lent peça que una vegada ben lligada i assegurada, han portat a la nostra ciutat.

A l'Ajuntament, nombroses persones han admirat la caça de referència.

Als caçadors de la mateixa, els ha estat lliurada la gratificació corresponent, d'acord amb el que disposen les lleis de caça.

TREBALLADORS QUE PRENIEN GÈNERES DE LA CASA ON TREBALLAVEN.

El consell d’empresa de la casa Pont Aureli i .Armengol de la nostra ciutat, feia temps que venia observant que en la referida indústria es practicaven per part de, mans desconegudes, algunes sostraccions de peces de tela.

Se sospitava d'algú del personal de la casa i després d'alguns dies d'estar a l'aguait, va poder-se comprovar que les referides sostraccions eren practicades per dues obreres de la casa.

Denunciades i detingudes per la policia, aquesta va practicar un registre en els seus domicilis, descobrint una existència de diverses peces i trossos de roba.

Comprovades les coses tan innegablement, les noies i les teles han estat posades a disposició del Jutjat d'Instrucció.

UNA CAIXA DE CABALS SENSE CABALS.

Als voltants de la Torre Bonica, fou trobada ahir una caixa de cabals, abandonada en aquell punt per algú que acabava de treure-la d’aquells voltants.

La caixa en qüestió estava rebentada i com és natural, en el seu interior no s’hi troba res en metàl·lic.

La policia local, que fou assabentada del fet, ha practicat i continua verificant les diligències oportunes, per tal d'aconseguir l'aclariment del fet, i descobrir els autors de la referida sostracció, sense que per ara, les gestions hagin donat el resultat desitjat.

No hay comentarios: