miércoles, 18 de noviembre de 2020

L’Acció, edició dimarts, 05 de Gener de 1.937, pàg. 2

ESCASSETAT DE GASOLINA.

Es posa en coneixement dels Departaments Oficials, Organitzacions, Partits, Comitès de Fàbriques i particulars, que degut a la manca de gasolina la Conselleria de Defensa d'aquesta ciutat s'ha vist obligada a prendre les mesures següents :

Amb el fi de poder controlar tota la gasolina, cap establiment expeditiu podrà entregar dit líquid sense el val corresponent.

Aquests vals es deuran adquirir a aquesta Conselleria.

ASSEMBLEA D'EMPLEATS SANITARIS.

Ahir va tenir lloc una assemblea d'Empleats Sanitaris presidida pel Secretari Regional de la U. G. T., companya Tarragó, per tal d'estructurar l'entitat, nomenant-se presidenta de la mateixa, la matrona companya Quitèria Tarragó.

Es tractà també de la inauguració que es farà el dia 10 d'aquest mes de la Clínica «La Maternal» del carrer de la Unió, i que serà el lloc on s'assistirà a totes les parteres terrassenques.

UN QUE MOR PER HAVER-SE DISPARAT UNA ARMA.

Fa uns dies que en el local de la Conselleria de Defensa de Pins del Vallès (Sant Cugat) es va disparar involuntàriament una arma que va causar diverses ferides que li han ocasional la mort a Jaume Florensa.

LES ACTIVITATS DELS AMICS DE LES ARTS.

Tenint en compte que fins avui les activitats dels «Amics de les Arts» d'ençà del 19 de juliol s'havien limitat a donar només fe de vida, la nova Junta es proposa desplegar una tasca que respongui a les necessitats de l'hora present. Després de la reunió de pintors i de l’exposició de treballs que han d'anar a Paris a l'Exposició d'Art Terrassenc, es proposa obrir un concurs de contes socials amb premis, i un Concurs-Exposició de cartells antifeixistes. Sabem que per a realitzar aquests treballs s'ha nomenat ja una comissió.

DEL FESTIVAL EN EL CAMP DEL TERRASSA A PROFIT DELS INFANTS REFUGIATS.

Podem informar avui que entre el programa s'està confeccionant hi figuren un partit d'Hoquei, i proves atlètiques entre infants de la localitat.

La comissió organitzadora ha tingut especial cura d'incloure en el programa, aquests encontres infantils, donat el caire de la festa i pel motiu d'assistir-hi els escolars locals.

Es farà també sorteigs entre els infants assistents,

DISPENSARI D' URGENCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident.

Magdalena Roca de 75 anys d'edat, domiciliada al carrer Avinyó 29, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, hematoma regió orbital, de resultes d'una caiguda a la via pública.

TRASLLAT DE LA CONSELLERIA DE DEFENSA.

La Conselleria de Defensa que fins avui estava instal·lada a l'edifici del Jutjat, des de demà és traslladada al carrer de Joan Pomés. 20, o sigui en el local on fins avui hi havia instal·lada la Sanitat.

PROPER MÍTING DEL P.O.U.M.

El Departament de Propaganda del P.O.U.M. ha inicial ja els treballs d'organització d'un gran míting per tal de fixar la posició del Partit Obrer d'Unificació Marxista davant de tots els problemes que actualment té plantejats el nostre moviment revolucionari.

EL CORREU DE QUICENA I TIERZ SORTIRÀ DIVENDRES.

Hom fa avinent als familiars dels milicians del P. O. U. M. destacats al front d'Osca, sectors de Tierz i Quicena, que el proper correu sortirà el divendres al matí. En el local del Socors Roig del P.O.U.M Milícies Catalanes, 55, es reben cartes i paquets fins el dijous al vespre.

FESTIVALS A PROFIT DELS INFANTS.

Per tal de celebrar com escau la «Setmana de l’Infant», han estat organitzats pel Departament de Cultura del nostre Ajuntament varis Festivals cinematogràfics i de varietats a obsequi íntegrament dels Escolars d'ensenyament primari de la nostra ciutat.

A tal efecte i amb la col·laboració del Comitè Econòmic de Cinemes Socialitzats. tindran lloc els propers dimecres i dijous, dies 6 i 7, al mati i a la tarda, unes sessions de cinema, teatre per infants i números musicals, recitals de poesies i cants, etc. Els locals escollits per a poder encabir la població infantil de la nostra ciutat son els cinemes Rambla i Alegria, els quals seran emplenats per un contingent d'infants superior als 5.000.

A les sessions de la tarda hi assistiran els alumnes de les Escoles Oficials i a la corresponent al dijous, al matí, hi concorreran els de les Escoles particulars i, a més, tots aquells infants que sense haver ingressa! encara a cap Escola, tenen formulada la seva petició prop de la Secció de Serveis de Cultura de l'Ajuntament. A aquests darrers els serà facilitada una tarja en la susdita Secció i d'aquesta manera podran entrar lliurement al cinema Alegria, la qual podrà ésser retirada fins dimecres, a les 8 de la vetlla.

CONVOCATÒRIA DEL GRUP FEMENÍ DEL P.O.U.M.

EI Secretariat Femení posa en coneixement de totes les companyes afiliades al P. O. U. M. de l'obligació que tenen de passar aquest vespre, de 6 a 9, pel departament de Propaganda, Milícies Catalanes 50, per tal d'assabentar-les d'un assumpte de molt interès.

NOTA DE LES SINDICALS DEL GÈNERE DE PUNT.

Les sindicals del Gènere de Punt, C. N. T. i U. G. T., posen en coneixement de tots els Comitès de Control i Consells d'Empresa que precisin d'agulles, platines o altres accessoris propis d'aquesta indústria, confeccionin una nota detallant la quantitat i classe del que manqui a fi de portar a cap els treballs per a obtenir-ho.

Dita nota cal portar-la als sindicats respectius, abans del proper dimarts

ASSOCIACIÓ D’EMPLEATS I TÈCNICS (U.G.T.).

L'Associació d'Empleats i Tècnics recorden a tots els seus afiliats que vulguin passar pels efectes de cotització. que trobaran oberta la Comptadoria tots els divendres i dissabtes de 6 a 8 de la vetlla.

No hay comentarios: