jueves, 19 de noviembre de 2020

El Dia, edició de dimecres 06 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

LA CLASSE DE TALL I CONFECCIÓ DE ROBA DE COLOR DE L'ESCOLA MUNICIPAL D'ECONOMIA DOMÈSTICA, AMPLIADA.

L'excessiu contingent d’alumnes inscrites en l'Assignatura de Tall i Confecció de Roba.de Color, assignatura, que com hom sap es dona en la nostra primera Escola per a la Dona i així mateix l'interessat afany del Departament de Cultura de dotar aquell centre docent de les innovacions i ampliacions necessàries a l’objecte que les noies terrassenques puguin assolir, amb la màxima facilitat possible, aquells coneixements propis de tota futura mestressa de llar, han impel·lit el Conseller Regidor de Cultura a ampliar l’horari de la susdita assignatura, creant, una classe especial diürna; la qual es desenrotllarà diàriament, de 3 a 5 de la tarda.

Ultra els avantatges normals d' aquesta ampliació d'horari, se'n destaca un de cabdal importància, que és el de permetre, en el successiu, l'assistència a l'assignatura de Tall i Confecció de Roba de Color a aquelles alumnes que no podien assistir a la classe nocturna a causa de treballar en un torn fabril d’horari desfavorable.

Són moltes les noies que ja s'han matriculat per a la Classe diürna de Tall i Confecció de Roba de Color i les que encara no ho han fet i tinguin interès per a inscriure’s-hi poden gestionar-ho prop de la Direcció de la mateixa Escola i sota idèntiques condicions que llurs companyes que concorren a la classe nocturna.

TRASLLAT D'UNA CONSELLERIA.

La Conselleria de Defensa, que fins darrerament, es trobava instal·lada al Raval de Fermí Galan, des del dia d'avui ha quedat fixada ol carrer de Joan Pomes, 20.

ESPECTACLE DE MUSIC─HALL AL TEATRE DEL POBLE.

Per a demà, dijous, a les 9 de la nit, s'anuncia al Teatre del Poble, la celebració d'un gran festival artístic, a profit de les Milícies Antifeixistes.

Formen part del programa. Pili Cañete, estilista de tangos; Emma Maleres, la joveníssima ballarina clàssica; Zeppelin et Marie, parella de ball; Angeleta Ros, la gran figura de les varietats; Ruddy Wood, el conegut imitador d'instruments; Eddie Brown, magistral ballarí exòtic; "Niña de Linares" i Manuel Torres, interpretadors de flamenc i: Enric Nieto de Molina, destacat poeta i recitador.

L'orquestra de jazz "Colombian's" animarà l'espectacle.

LA REORGANITZACIÓ DEL CONSELL MUNICIPAL.

Durant els dies d'ahir i el d'avui, els nous Consellers Municipals s'han possessionat dels departaments que els han estat destinats en virtut de la reforma practicada en el nostre Ajuntament,

També segons l'acord pres en el darrer ple, en possessionar-se el nou Conseller de Proveïments,  company Domingo, del seu departament; s'ha verificat la revisió dels llibres d’aquell departament, sola licitada pel Conseller sortint, company Bruno.

NEN ASSISTIT AL DISPENSARI D’URGENCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

A causa d’una caiguda a la via pública, ha estat assistit el nen de 4 anys, Pere Vidal, domiciliat al carrer de Menéndez Pelayo, 87, que presentava ferida contusa a la galta dreta.

AL CARRER DE MIQUEL SERVET, TAMBÉ ES BARALLEN.

Teresa Govern Rovira, de 25 anys, que viu al carrer Miquel Servet, 31, baixos, ha presentat una denúncia contra una veïna seva anomenada Francisca, la qual va maltractar-la de paraula i obra.

Les manifestacions de la Teresa, foren refermades per altra veïna seva anomenada Maria Tost, que habita en el número 21 del mateix carrer, la qual assegurà haver presenciat les batusses.

LES SESSIONS PER ALS NOSTRES INFANTS, ORGANITZADES PER LA CONSELLERIA DE CULTURA.

Avui han començat a tenir lloc, als Cinemes Rambla i Alegria els espectacles organitzats per la Conselleria Municipal de Cultura, amb la col·laboració del Comitè Econòmic de Cinemes Socialitzats.

Al Cinema Alegria, hi han tingut lloc alguns números musicals i de varietats. A la Rambla, s'hi ha projectat el film "Champ" i altres pel·lícules curtes de Popeye i diversos més. Demà dijous, seran canviats els programes de lloc, i els infants, acudint als mateixos locals d'avui, hauran pogut presenciar els dos espectacles, que no dubtem hauran estat rebuts molt bé per l'infantil públic.

L'hora d'aquests espectacles, s'ha fixat de 3 a 5 de la tarda, a fi que els infants puguin retirar-se en bona hora.

LES NOTES DE PREMSA DE LES CONSELLERIES.

Parlant aquest matí amb el Conseller Palet, aquest ens ha recordat que existeix un acord de la Comissió Permanent de fa diversos dies, segons el qual totes les notes que les Conselleries hagin de lliurar a la premsa, han d'ésser lliurades a la Conselleria de Cultura, la qual està encarregada de fer-les a les nostres mans.

Conseqüents a aquesta ordre municipal, els repòrters dels diaris locals no passaran a recollir com fins ara, les notes als diferents departaments i es limitaran a publicar les notes de les Conselleries, que els seran lliurades al departament de Cultura.

PER A LA CONFECCIÓ D’UNES ESTADÍSTIQUES.

La Junta de Control Sindical de la nostra ciutat, convocà ahir dos elements dels Comitès de Control de diverses indústries-un representant de la U. G. T. i altre de la C. N. T.—per tal que passessin pel seu local del Raval de Fermí Galán.

Aquests representants de les referides indústries, reberen uns fulls en els quals s'ha hagut de fer constar el nombre, d'obrers i obreres, de les diferents seccions  que figuren a cada casa, declarant a la sindical a què pertanyen.

Aquestes llistes degudament emplenades, han hagut d'ésser lliurades al referit Control, abans de les 5 de la tarda del dia 6.

No hay comentarios: