viernes, 20 de noviembre de 2020

L’Acció, edició dijous, 07 de Gener de 1.937, pàg. 2

ALS INFANTS REFUGIATS QUE ES TROBEN A TERRASSA.

La Conselleria d'Assistència Social fa avinent a tots els infants refugiats i que es troben a la nostra ciutat, que vulguin assistir al magne partit de futbol que organitzat pel Grup d'Instrucció Militar es celebrarà al Camp del Terrassa F.C. el proper dissabte a la tarda, i a profit de tots els refugiats del front de guerra, que es serveixin passar per aquesta conselleria tots els dies de 6 a 8 de la tarda, on els seran entregades les entrades per a poder assistir en aquest acte.

NOTA D'AGRICULTURA.

En vista que per part d'alguns elements desaprensius i mal avinguts amb les corrents revolucionàries dels moments actuals es porta a terme una tasca destructiva d'arbres ceps i altres plantes necessàries en els diversos conreus de les terres del nostre terme Municipal.

Es fa avinent a tots els ciutadans:

Primer.─ Que tot individu a qui es trobi en ple delicte de malversació, arrencant o destruint arbres, qualsevol classe de plantes del camp, encara que sigui del terreny per ell mateix cultivat, sense autorització d'aquesta Conselleria, serà detingut com a sabotejador de l'agricultura i per tant considerat facciós.

Segon.—Que tots els treballadors camperols, hortolans, rabassaires, boscaters i forestals en general, venen obligats a denunciar a aquesta Conselleria totes les infraccions a l'article anterior; de no fer-ho així, seran considerats còmplices i encobridors i per tant facciosos.

Esperem de tots el més exacte compliment d’aquesta disposició. Del contrari, ens veuríem obligats, a emprar mesures i mitjans enèrgics i contundents que per tractar-se moltes vegades de treballadors de la terra és sempre dolorós haver d'emprar. No obstant. no podem permetre ni un dia més que és cometin molts abusos per individus que covardament estan sabotejant la gran obra fecunda i revolucionària que els nostres companys camperols i rabassaires porten a terme amb afany i entusiasme digne de la gran transformació que tots hem de portar a terme.

PROPER MÍTING DEL P.O.U.M.

El Departament de Propaganda del P.O.U.M. ha inicial ja els treballs d'organització d'un gran míting per tal de fixar la posició del Partit Obrer d'Unificació Marxista davant de tots els problemes que actualment té plantejats el nostre moviment revolucionari.

REGRACIAMENT D'UNA COMISSIÓ.

La Comissió dels Grups d'Instrucció Militar d'aquesta ciutat, davant la impossibilitat material de publicar en la premsa la llista detallada dels donatius d'objectes destinats a la tómbola que a benefici dels refugiats dels fronts de guerra han organitzat els susdits Grups, amb la cooperació de la Conselleria d'Assistència Social de la mateixa, per la present es fan extenses les gràcies a quantes entitats i particulars han contribuït amb els seus donatius a tan benèfic fi, quedant els organitzadors de l'expressada tómbola, profundament agraïts per totes quantes facilitats han trobat en les diferents gestions que han tingut de fer per l'al·ludit motiu.

EXCURSIÓ DE PINTORS DELS «AMICS DE LES ARTS».

Diumenge al mati, els pintors dels «Amics de les Arts» faran una excursió a Can Roure i Mas Sallés. La sortida és a les 7 del mati davant l'Estació de l'Elèctric, per tal de prendre l'autobús que va a Matadepera.

FESTIVAL A PROFIT DELS NENS REFUGIATS QUE ES CELEBRARÀ DIUMENGE AL MATÍ.

Ha despertat gran interès en els cercles escolars locals l'anunci de què en el dit festival hi prenguin part els infantils atletes i hoqueistes.

L'entrada dels escolars està fixada en 25 cts. i amb cada localitat hi anirà comprés un número corresponent al sorteig d'uns estics, el qual es celebrarà en el mateix camp.

L'entrada al camp serà gratuïta per als socis del Terrassa F. C., Harmonia F. C., i Atletes Locals.

En la nostra edició de demà donarem als lectors la composició definitiva d'aquesta interessant jornada a profit dels infants refugiats.

Per evitar aglomeracions, es prega a tots els mestres que telefonin al número 1921 demanant les entrades que necessitin i tot seguit els seran portades.

CÈDULES PERSONALS.

El dia 15 del mes que som acaba el període voluntari per a l'adquisició de les cèdules personals del 1936.

L'oficina recaptadora està instal·lada al carrer Puignovell núm. 13 i hores de 9 a 12 del mati.

LLISTA DELS DONATIUS REBUTS A LA CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL AMB DESTÍ A LA SETMANA DE L'INFANT I PARTICULARMENT ALS INFANTS REFUGIATS.

Grup Escolar del carrer de Colom, 225, 12 joguets, 5 llibres; Escola Pi i Margall, 1 lot de joguets i 43’75 pessetes; Acadèmia Ballester, 45 joguets, 8 llibres i 50 pessetes; Escola Jardí, 110 pessetes; Obrers de la casa Puntimalla, 142’75 pessetes; Professores i alumnes Escola Egara, 1 lot de joguines i 15'50 pessetes; Casa Trenchs, 1 lot de joguets; F. Herrán, 10 jerseis; Grup Escolar Genescà, 42 joguets, 48 peces de roba; Parvulari número 8, 12 bufandes; Escola del carrer Major de S. Pere, 1 lot de joguets; Obrers de la casa Sanllehí. 1 lot de joguets.

SINDICAT DEL FABRIL I TÈXTIL U. G. T.

Aquest Sindical recorda a tots els seus afiliats l'obligació que tenen de recollir el nou carnet de la U. G. T; i de posar-se al corrent de pagament.

SINDICAT D'INDÚSTRIES DEL GÈNERE DE PUNT U. G. T.

Es convoca a tots els afiliats d'aquest Sindical a l'assemblea que tindrà lloc el proper divendres dia 8 del corrent, a les 5 de la tarda, en el nostre local, Milícies Catalanes, 48, amb el següent ordre del dia:

1. Lectura de l'acta anterior.

2. Estat de comptes.

3. Reorganització de la Junta.

4. Orientacions sobre Col·lectivitzacions.

5. Assumptes generals.

Donada la importància de la mateixa s’encareix l’assistència a tots els afiliats.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TECNICS U. G. T.

Es convoca a tots els companys compresos en la secció de magatzem a l'Assemblea General Extraordinària que tindrà lloc el vinent dissabte dia 9, a les 11 del mati en el local de la U. G. T., Milícies Catalanes, 48, baix el següent ordre del dia:

1. Reorganització de la secció. Proposta de constituir una sola Secció del Ram Mercantil.

2. Precs i preguntes.

Degut a la importància de l'Assemblea, recomanem l'assistència ais companys afectats.

S’ORGANITZA EL SEGON BATALLÓ DE LA COLUMNA JOVENTUT COMUNISTA IBERICA.

En els afectes al Partit Obrer d'Unificació Marxista, Joaquim Maurin, 40 (local social, del P. O. U. M.), Milícies Catalanes, 55 (Socors Roig del P. O. U. M) i Milícies Catalanes, 5r (Departament de Propaganda del P. O. U. M.) es reben inscripcions per a la segona columna «Joventut Comunista Ibèrica», actualment en curs d'organització i que sortirà cap al front de guerra a combatre el feixisme.

LES DONES DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

«La secció femenina del Centre Excursionista d'aquesta ciutat, està contribuint en la lluita antifeixista. en la confecció de jerseis per lliurar-los a l'Hospital local.

Es fa avinent als socis i demés simpatitzants que vulguin contribuir en aquesta obra benèfica, que s'agraeixen donatius en llana per labors i metàl·lic. Dirigiu-vos al carrer del Nord, 35, o bé tots els dijous a dos quarts de 10 de la vetlla al mateix centre».

REUNIÓ PLENARIA DEL COMITÈ COMARCAL DEL P.O.U.M.

El Comitè. Comarcal del P.O.U. M. posa en coneixement dels Comitès Locals dels pobles de Matadepera, Ullastrell, Castellbisbal, Viladecaballs, Esparraguera i Rubí, de l'obligació que tenen d'enviar els respectius delegats a la reunió plenària del Comitè Comarcal del P. O. U, M. que es celebrarà el proper diumenge dia 10 de gener a les 4 de la tarda en el Departament d’Organització i Propaganda del P.O.U.M. de Terrassa (Milícies Catalanes, 50).

No hay comentarios: