sábado, 21 de noviembre de 2020

El Dia, edició de divendres 08 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

XICOT QUE S'ESCAPA DE CASA SEVA.

Fa alguns dies que els pares del noi de 13 anys, Antoni Guerra Padres, que viu al carrer de Coberta. 11, de Barcelona, varen presentar-se y. la Delegació General d'Ordre Públic, per tal de denunciar que el seu referit fill, havia desaparegut de casa seva.

La policia de la capital, havia practicat totes les gestions pertinents, cercant pels barris de Barcelona i pels llocs que semblava potser podia trobar-se el referit minyó.

Dissortadament, totes aquestes activitats de la Policia, no donaren de moment el resultat volgut i, en conseqüència, foren avisades les Comissaries de Policia i llocs de vigilància de diversos punts, per tal que s'efectuessin els treballs pertinents.

Un policia de la plantilla local, que es trobava ahir a l'estació del Nord, va trobar un vailet que semblava que. anava perdut.

Recollit pel mencionat agent, el noiet declarà anomenar-se Guerra i després de les corresponents tasques d'aclariment, resultà el vailet fugitiu que es cercava des de Barcelona.

Després dels corresponents interrogatoris, es pogueren saber tots els motius que inclinaren el noiet a fugir de casa seva.

L’Antoni Guerra, tenia un germà que combatia en els rengles antifeixistes que actuen en els fronts d’Aragó. L’Antoni que se sentia empès per un exemplar esperit de lluita, demanà insistentment a casa seva, li permetessin unir-se amb el seu germà, per tal de batallar conjuntament contra el feixisme.

A casa seva, sembla que no li permetien, per raó de la seva edat, aquest ingrés a les milícies.

En vista d'això, el xicotet, decidí escapar-se amb el propòsit d'arribar d'una o altra manera, fins els fronts de lluita aragonesos.

Desconeixedor de camins i carreteres, el minyó ha vagat uns dies per entre ells i sembla que quan ha estat trobat a la nostra ciutat, provenia d'Olesa.

Com que el xicot presentava un lamentable estat de defalliment, a la Comissaria local de Policia, se l’ha alimentat convenientment i avui ha estat posat a la disposició de la Comissaria General d’Ordre Públic, per tal que aquesta el lliuri als seus pares.

LES SESSIONS DEDICADES ALS INFANTS.

Ahir dijous matí i tarda, es donaren els darrers espectacles organitzats per la Conselleria de Cultura, Propaganda i Premsa, del nostre Consell Municipal, destinats a tots els infants de la nostra ciutat.

Llargues fileres de menuts, provinents de les escoles respectives, acudiren als locals dels Cinemes La Rambla i Alegria, per tal d'admirar el programa de films o de varietats que hi tenien lloc.

Els nostres petits s'entusiasmaren amb aquests encertats espectacles. Tant la tria de films practicada pels organitzadors dels mateixos, com les representacions a base de jocs de mans i altres divertiments, foren molt ben rebudes per; aquest petit món, al qual tenim l'obligació de fer oblidar les greus preocupacions que sofrim i que ells en cap mena han de compartir.

També és digna de celebrar la idea de la Conselleria referida, car és hora que els fills de tots els terrassencs frueixin d'espectacles especialment a ells destinats.

Parlant amb el Conseller de Cultura, company Palet, aquest s'ha mostrat molt satisfet pel resultat d'aquestes sessions.

A la vegada, ens ha demanat féssim constar l'agraïment de la Conselleria que ell presidia i del Consell Municipal al Comitè Econòmic de Cinemes en Explotació, per les facilitats que ha ofert i per la gran ajuda portada per a la realització d'aquestes sessions.

INTERESSANT PER ALS PROFESSORS INSCRITS COM ALUMNES AL CURS DE CATALÀ.

La primera lliçó del Curs de Català que organitzat pel Departament de Cultura del nostre Ajuntament havia de tenir lloc ahir, a l'Escola Industrial, quedà ajornada per tal que els Professors no haguessin de desatendre els educadors en ocasió dels festivals celebrats amb motiu de la “Setmana de l’Infant”.

De consegüent, la lliçó ajornada serà desenrotllada en el mateix lloc i hora amb que estava convocada.

SOBRE UNA INFORMACIÓ.

Ens comunica la Federació Regional Sanitària que, com a rectificació a les recensions publicades en alguns diaris locals, que no reflexa amb exactitud els acords adoptats en la reunió celebrada dilluns passat pel personal sanitari a la U. G. T., remetrà pròximament a la premsa un extracte autoritzat dels esmentats acords a l'objecte d'evitar qualsevol confusionisme respecte al particular. Ni cal dir que, per la nostra part, hi donarem la publicitat oportuna.

DESAPARICIÓ D'UNES EINES.

El ciutadà Joan Mateu Martín, que viu al carrer Agricultura, 36, va personar-se a la Comissaria local de Policia, denunciant que li havien robat algunes eines que guardava en uns terrenys de la seva propietat, les quals tenen un. valor de 45 pessetes.

TRASLLAT DE LA CONSELLERIA DE SANITAT.

Es fa avinent a tota els ciutadans i públic en general, que aquesta Conselleria s'ha traslladat a l’edifici del Consell Municipal.

Hores d’oficina; Matí, de 9 a 1. Tarda, de 3 a 7.

El Conseller President d’aquest departament, rebrà el públic de 12 a 1 matí i de 5 a 6 tarda.

NEN ASSISTIT AL DISPENSARI D'URGENCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores ha estat guarit de ferida contusa al front i a boca, de pronòstic reservat, el nen de 5 anys, Marian Uriel, domiciliat al carrer de Francesc Macià, 46, de resultes d'haver-lo atropellat una bicicleta.

CRIDA ALS MESTRES OFICIALS AFILIATS A LA F.E.T.E. (U.G.T.).

Es prega a tots els mestres oficials de la ciutat i comarca, que amb tota urgència passin per les oficines sindicals per a signar dos rebuts de material d'adults i un de diürn, per tal de poder percebre el seu import, dintre del mes corrent.

NIETO DE MOLINA A RÀDIO TERRASSA.

Aquest notable poeta castellà, que ha aconseguit popularitzar el seu nom en les seves inspirades composicions que culminen amb el cant de les gestes heroiques actuals, és, com se sap, digne hoste de Terrassa.

La feliç avinentesa, ha estat aprofitada per Ràdio Terrassa, i Nieto de Molina ha acceptat molt gustosament oferir en breu als terrassencs una emissió poètica radiada, per mitjà de la nostra Emissora.

No hay comentarios: