martes, 24 de noviembre de 2020

El Dia, edició de dilluns 11 de gener de 1.937, pàg. 2 i 3

D’AQUESTA AIGUA NO BEURE...

Se’ns assabenta que dies enrere, el milicià Lluis Bach, domiciliat a la carretera de Matadepera, 21, primer pis, trobant-se quelcom indisposat i apoderat per la febre, sentí un irrefrenable desig de beure alguna cosa.

Regirant per casa seva va trobar en un rebost una garrafa amb determinat líquid, que al Bach li semblà que es tractava d'aigua; i sense pensar-s’hi gens ni mica, engolí alguna quantitat del líquid en qüestió, que resultà ésser res menys ni res més que gasolina.

Naturalment, quan va adonar-se'n, ja en tenia alguna quantitat al ventrell que li proporcionà una mala estona.

Sortosament, la cosa no ha revestit conseqüències greus i es troba completament sa i disposat a beure aigua de veritat.

LA TÓMBOLA.

Ahir diumenge, al matí, tingué lloc l’obertura de la tómbola organitzada pel Grup d’Instrucció Militar, a profit dels refugiats dels fronts de guerra, de la nostra ciutat.

Durant tot el dia no deixaren d’aparèixer formades llargues cues de terrassencs, que al matí com a la tarda, compraren números i corregueren, en el moment oportú, a comprovar si les il·lusions posades damunt certs objectes anhelats, que figuraven entre els exposats, es complien.

La tómbola resultà un gran èxit, motiu pel qual cal felicitar els seus organitzadors i celebrar-ho, tota vegada que repercutia en favor dels esmentats refugiats.

EL FESTIVAL D'AHIR, AL TEATRE RECREO.

Una gran població infantil concorregué al gran acte organitzat pel nostre col·lega local "Vida Nueva", com a colofó artístic a la "Setmana de l'Infant" festival que tingué lloc al Teatre Recreo, a les 10 del mati del dia d' ahir.

El nodrit programa de recitals, parlaments, diàlegs, monòlegs, etc, les execucions musicals per una orquestra del Sindicat d'Espectacles Públics i la part de cant a càrrec de bons valors en aquest terreny, foren molt ben acollides pel petit públic, que gràcies a aquest acte, tingué ocasió de distreure's bellament, durant algunes hores.

DENUNCIA PRESENTADA PER UN MARIT CONTRA LA SEVA MULLER.

El ciutadà Josep Varea i Sánchez, de 50 anys d'edat, natural de Pedriles, que viu al carrer de Salvador Segui, 113, segon, primera, ha denunciat la seva dona, Mercè Delgado García, de 37 anys d’edat, natural de Santa Cruz (Almeria), la qual trobant-se segons diu el denunciant, un xic tèrbola, maltractà la filleta d’ambdós.

Detinguda la Delgado, com pot suposar-se, ha negat tot el que afirma el seu cònjuge, limitant-se a dir que sols havia renyat la criatura.

LA COL·LECTIVITZACIÓ DE BARBERS.

A partir de demà dimarts, les barberies de la nostra ciutat començaran a funcionar dintre el caire de col·lectivitzades.

L'horari dintre el qual romandran oberts serà: De dilluns a dissabte, inclusius, de 8 del mati, a les 9 de la vetlla sense interrupció.

Per tant, els diumenges, les barberies no funcionaran.

Segons les nostres referències, per tal de mantenir aquest horari, es recorrerà a la pràctica de dos torns, un de matí i altre de tarda, a càrrec dels components de la col·lectivitat dels referits establiments.

NOVA JUNTA DIRECTIVA DE LA S. C. JOVENTUT TERRASSENA.

D'acord amb la renovació de càrrecs, la nova Junta de Govern de la S. C. Joventut Terrassenca, ha quedat constituïda com segueix:

President, Joan Susana i Enric; Vice-president, Josep Abelló i Sagristà; Secretari, Andreu Jorba i Bonastre ; Vice-secretari. Jaume Marsé i Garriga; Tresorer, Josep Ribelles i Aguilar; Comptador, Enric Cardús i Montserrat; Bibliotecari  Francesc Pisas i Clot; Vocal, Miquel Sabaté i Solà i Vocal, Martí Rovira i Sala

ROBATORI D'IMPORTÀNCIA.

En Felip Cadevall Morera, de 64 anys que viu al carrer Viveret, 114, va personar-se a la Comissaria de Policia, denunciant que de l'hort que té al Torrent de la Molina, havien desaparegut 10 cols que hi tenia plantades.

El denunciant ha acusat un tal Antoni Torres Alcaraz, que viu al carrer de Blasco Garay, 142, com autor del fet, cosa que aquest ha negat.

INTERESSANTS MANIFESTACIONS DEL CAP DE POLICIA.

Aquest migdia, els informadors han estat rebuts a la Comissaria local de Policia, pel Cap de la mateixa, el qual els ha manifestat que dintre pocs dies lliurarà una nota a la premsa en la qual fixarà i detallarà l'exacta posició de la policia de la nostra ciutat, en els actuals moments.

Ha dit que després d’un llarg lapse de temps aquesta recobraria el veritable paper que li correspon. En produir-se els fets revolucionaris, va implantar-se un ordre d’acord amb el moment. La policia, fins aleshores, al servei més aviat de les classes privilegiades, restà un xic al marge. El cos de vigilància ha estat, però, reorganitzat tal com els temps exigeixen i tal com dies enrere ja vaig dir-los—ha manifestat—està avui completament al costat dels obrers.

En la nota de referència—ha seguit—exposarem la nostra actual situació, d'acord amb el que el company Rodríguez. Comissari d'Ordre Públic, ha disposat que siguin els cossos de policia.

La policia, actuarà obeint sols les ordres de la superioritat i principalment les que depenguin d'aquella Comissaria. La nostra actuació serà dirigida a aconseguir el màxim respecte a les disposicions superiors i a fer una bona justícia, acabant principalment amb l'actuació dels elements "incontrolats".

DEL SORTEIG VERIFICAT EN UN FESTIVAL D'AHIR.

—Ens participen els organitzadors del festival de hockey celebrat ahir al camp del Terrassa, que en el mateix fou premiat amb un stick, el posseïdor del número 731, el qual no ha passat a recollir encara el referit objecte.

Els mencionats elements, ens preguen avisem el posseïdor vulgui passar a recollir l'objecte premiat, demà, dimarts, de 7 a 8 del vespre, al local del "Terrassa F. C." situat al primer pis del Cafè Colom.

No hay comentarios: