sábado, 14 de noviembre de 2020

Front, edició de dissabte, 02 Gener 1937, pàg. 2

La solució de la crisi

Les primeres paraules que solen seguir a totes les solucions de les crisis, fan referència a la molta tasca que hi ha per fer i al desig que el nou govern té de fer-la. En cap cas han mancat les paraules optimistes, que donen a entendre que el govern o consell constituït són l'expressió fidel de la voluntat popular.

No sabem que a conseqüència de la solució de la crisi municipal s'hagin fet públicament manifestacions en tal sentit, però si escorcolléssim l'interior dels regidors o de molts d'ells principalment els que per primera vegada seuran a les cadires de entapissat roig de la causa gran, veuríem l'íntima, satisfacció que senten i els anhels que esperen veure realitzats.

Si una crisi, és de creixença, d'avenç, de superació esdevé molt profitosa encara que la competència dels escollits no arribi on caldria, però quan una crisi es de conveniència. llavors ja no és pot ésser tan optimista,

El nou Consell Municipal ha estat incubat en l'obscuritat, i en un ambient de maniobres. Nosaltres encara que en restem al marge, voldríem que no representés un fre per la Revolució. Dilluns la primera sessió. Anirem a conèixer els homes de la nova situació.

DETENCIÓ D'UN INDUSTRIAL DE LA NOSTRA CIUTAT.

A València ha estat detingut el conegut industrial de la nostra ciutat del Gènere de Punt Eceizabarrena, significat feixista que estava reclamat pel Departament d'Investigació de la localitat.

Aquest individu, que actualment es troba detingut a Barcelona, té la seva família a Irun, avui en poder dels facciosos, i un seu germà és un element que en aquella ciutat, s'encarrega de delatar i fer executar els militants d'esquerra que cauen a les seves mans.

El Secretariat Basc de Catalunya ha demanat autorització a la nostra ciutat per a fer els tràmits corresponents per tal que per mitjà de les autoritats franceses o de la institució de la Creu Roja, pugui canviar-se aquest presoner, amb dos companys antifeixistes d'aquella localitat que es troben detinguts pels facciosos.

El Departament d’Investigació ha donat al Secretariat Basc, la corresponent autorització per efectuar aquests tràmits, que de resoldre's amb èxit salvaria la vida de dos companys de la nostra causa, encara que, de moment quedarien retinguts fora d'Espanya fins a finalitzar la present guerra, per tal d'evitar per ambdues parts els efectes de l'espionatge.

DISPENSARI MÈDIC.

Josepa Enric, de 9 anys d'edat, domiciliada al Passatge Comerma, 4, fou atropellada per una motocicleta, ocasionant-li, segons diagnòstic, fractura doble a la cama dreta, terç mig. Fou assistida al Dispensari.

BARALLES ENTRE “TAXI-GIRLS”.

Ahir, a altes hores de la nit, en sortir les noies dcl Bar Els Caus, on hi actuen de balladores anomenades “taxis” s’originà una gran baralla entre elles.

De resultes de la mateixa una d'aquestes noies hagué d’ésser auxiliada de fortes ferides a la cara. Les altres foren detingudes, les quals aquest matí, en nombre de vuit han estat al Departament de Investigació.

Com sigui que de nou, en dit Departament s'ha reprès la baralla s’ha decidit empresonar-les en una sola cèl·lula mentre i tant no, hagin debatut del tot les seves discrepàncies i de la qual no sortiran fins que no estiguin d’acord en els seus assumptes.

SOL·LICITUD DE LA JUNTA DE SEGURETAT.

El Departament d’Investigació ha sol·licitat a la Directiva de la U. G. T. en un document signat pel president del Departament i de totes les patrulles; es mantingui en el lloc que havia ocupat fins ara el company Jaume Artola per les simpaties, que s’ha atret entre els seus companys del Departament, doncs és part de la solució de la crisi del Consell Municipal, ha d’ésser substituït per un altre que ha estat designat per la Direcció de dita Central Sindical.

DONATIU.

La Junta de Govern de la Caixa d'Estalvis de la nostra ciutat amb motiu de la Diada de l'Estalvi, ha lliurat la quantitat de mil pessetes a la Biblioteca Municipal Soler i Palet, per a fomentar la tasca cultural de la mateixa a profit de la ciutat.

ASSEMBLEA.

La Unió de Cooperadors de Terrassa, amb la col·laboració dels Sindicats Alimentació i Agrícoles, ha organitzat una assemblea que tindrà lloc diumenge, a les deu del matí a l'estatge de la Unió de Cooperadors, Sucursal núm. 2 (Cooperativa Els Amics), Torrent, 146, en la qual hi convida tots els veïns de les barriades del Pla de l’Ametllera, Sota Central (Carretera de Rellinars), Cases del Pauet així com tots els simpatitzants per tal d'orientar-los per a l'organització de les Sucursals a dites barriades.

JAUME COMES CORTADA

UNA ALTRA VÍCTIMA DE LES BALES FEIXISTES.

El passat dimarts, en el tràgic barranc del Manicomi d'Osca, en l'anomenat parapet de la mort, va ésser tocat per una bala feixista el nostre camarada Jaume Comes Cortada.

La relativa tranquil·litat que hi ha en aquell front, però no deixa de produir baixes, que donada la passivitat que s’observa son les més sentides per tots els nostres milicians.

Jaume Comes Cortada, ha caigut en la posició més propera als rengles feixistes. La seva mort ha impressionat als seus companys, del quals era apreciat i serà venjat.

L’enterrament del company Comes es feu al poble de Quicena.

Acompanyem en el sentiment a la família del camarada caigut en defensa de la llibertat i per la Revolució Socialista.

MÍTING PER DEMÀ A LA TARDA A MATADEPERA.

Per demà a la tarda, a les cinc, hi ha anunciat un míting al veí poble de Matadepera, en el local del Partit; en el qual hi prendran part els companys Munté, Ballbé, Bayo, Cahuer, Olivé, i Salvadó que presidirà.

Per tal d'assistir-hi s'organitza un autocar al preu d'una pesseta, anada i tornada. Per inscripcions al local del Partit, Joaquim Maurin; 40, i Departament Organització i Propaganda, Milícies Catalanes, 52.

No hay comentarios: