lunes, 9 de noviembre de 2020

L’Acció, dilluns 28 de desembre de 1.936 pàg. 2

NOTA DE LA CONSELLERIA.

Cal que tots els industrials es proveeixin en el termini de 24 hores dels fulIs a emplenar, per la ordenació del cens econòmic, els quals seran facilitats en aquest departament.

DENÚNCIES A LA POLICIA:

Maria Lloveres Peiró que viu al carrer de Donoso Cortés, ha denunciat a la policia a Ramona Carol que viu al mateix carrer número 76, per insults i escàndol.

Un altre veí també del mateix carrer Joan Font i Lladó, ha fet també la mateixa denúncia contra l’al·ludida.

EL CAP D'ANY DEL MILICIÀ.

El President d'Esquerra Republicana de Catalunya, ha rebut de la Conselleria de Cultura una caixa contenint els obsequis destinats als valents milicians del Partit, que lluiten al front. Aquesta Caixa conté:

37 ampolles de xampany, 80 de vins diversos, i 3 de licor. 

Aquesta caixa es trametrà tot seguit al front.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Es prega a totes les mestresses d'escola per a que estimulin a les seves alumnes per la confecció de roba destinada als refugiats dels fronts de guerra. Al mateix temps de constituir una ensenyança per les noies representarà un ajut molt necessari, en aquests moments. A la Conselleria d'Assistència, es facilitarà material per aquestes confeccions.

LA TARJA DE COMPRADOR PER A LA COMPRA DE PA.

En resultat de que ja fa dies, des de Barcelona i altres pobles venen a comprar pa a la nostra ciutat, la Conselleria de Proveïments prega a tots els venedors, que a partir d'avui dissabte no es vengui pa a cap persona que no vagi proveïda de la tarja de comprador.

EL PRIMER FILL D’UN MATRIMONI.

La llar dels esposos Jaume Salelles-Encarnació Sastre, ell bon amic milicià d’E. C., s'ha vist enjoiada amb la vinguda del primer fill, un robust vailet.

L'enhorabona als venturosos pares i demés familiars.

DEL SIMULACRE ANTIAERI DE DISSABTE.

Aquest matí els periodistes que fan informació als centres oficials han pregat al President del Consell Municipal senyor Figueres, donés la seva impressió del simulacre antiaeri portat a cap dissabte a la nit. L’Alcalde ha manifestat que, estava satisfet del personal mobilitzat car tots havien complert amb llur deure i cadascú havia ocupat el lloc que li pertanyia.

Ha dit també que s’havien registrat algunes deficiències sobretot en l'enllumenat, tota vegada que varen restar encesos els llums de la barriada de can Palet, cosa explicable si és té en compte que l’enllumenat ve de Barcelona i que no perquè nosaltres estiguéssim fent proves s’havien de parar àdhuc els trens.

Per això és fan proves— ha afegit— per a resoldre i esmenar totes les deficiències que sorgeixin. Amb tot crec què podem estar satisfets del resultat assolit, si tenim mitjans suficients de defensa antiaèria.

EL BLAT NO ES POT VENDRE AL PÚBLIC.

Queda temporalment prohibit per la Conselleria de Proveïments, a tots els establiments la venda de blat, mesura presa a fi d’evitar en el futur la manca de farina.

No hay comentarios: