viernes, 27 de noviembre de 2020

L’Acció, edició dimecres, 13 de Gener de 1.937, pàg. 2

NOTA DEL DEPARTAMENT DE SEGURETAT. ADVERTIMENT SOBRE EL CENS D'APARELLS DE RÀDIO-RECEPTORS.

1.—Tot ciutadà que posseeixi un aparell de ràdio, té l'obligació de proveir-se d'un full d'inscripció que se li facilitarà gratuïtament a l'Emissora Ràdio Terrassa.

2.—Aquests fulls d'inscripció després d'omplir-los cada ciutadà, cal lliurar-los immediatament a la mateixa Emissora.

3.—Després de lliurats els fulls i una vegada confeccionat el Cens de Ràdio-receptors, cada ciutadà rebrà gratuïtament el permís corresponent al seu domicili. Als socis de Ràdio Terrassa, els serà passat a domicili.

Hores de despatx a Ràdio Terrassa: Tots els dies feiners, fins el dia 20 que acaba el termini, de dos quarts d'una fins a dos quarts de nou del vespre.

LA U.G.T. CELEBRARÀ UN MÍTING EL PROPER DIUMENGE.

Ampliant la nota facilitada ahir, podem afirmar que el proper diumenge dia 17 de Gener la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.) d'acord amb el Comitè Comarcal del Vallès Occidental, celebrarà un gran acte de propaganda en el Cinema La Rambla i en el qual hi prendran a més d' oradors de la localitat, altres oradors de Barcelona i Sabadell.

FESTIVAL PRO INFÀNCIA.

Demà dijous, dia 14, a les deu del matí a la Guarderia d'Infants del Pia de l'Ametllera es farà un festival en el qual es repartiran joguines als infants, i es donarà una sessió de titelles.

Aquest festival està organitzat pel Segell pro Infància Obrera.

CITACIO DE LES LLEVES DEL 1932 al 36.

La Junta de Classificació i Revisió del Consell de Sanitat de Guerra, cita per última vegada tots els individus compresos en les lleves dels anys 1932 a 36 inclusiu i que en data 18 de Desembre passat no es presentaren a revisió, per tal que el proper divendres dia 15 del mes que som i hora de les 9 del matí, es presentin a l'Hospital General de Catalunya de Barcelona, (abans Hospital de San Pau) a fi de procedir a la mateixa.

PROPER FESTIVAL AL TEATRE DEL POBLE.

La Comissió de Cultura del nostre Ajuntament d'acord amb el Comitè Econòmic del Teatre ha organitzat un festival de música selecta a càrrec de l'eminent pianista Juli Pons, la celebració del qual es celebrarà al Teatre del Poble a últims de la propera setmana.

En dies successius, anirem donant més detalls d'aquest esdeveniment.

COMERCIANT PENYORAT.

Vista i comprovada la infracció de Joan Oliver, flequer del carrer Nou número 10, se li imposa una penyora de dues centes pessetes per tenir recollides targes de Proveïment i entregar-les per a poder justificar la seva venda irregular en perjudici dels ciutadans de Terrassa.

ELS IMPRESSOS DE LA TARJA FAMILIAR.

Donada ja per acabada la recollida a domicili dels impresos relatius a la Tarja de Consum Familiar, es fa avinent a totes aquelles famílies que per descuit involuntari o per qualsevol altre causa no els hagués estat recollit encara el referit imprès o no l'hagessin rebut, passin pel Negociat d'Estadística, (2.on pis de la Casa Consistorial) durant els dies 14, 15, 16 i 18 del corrent, a les hores de despatx per tal de fer-ne entrega o de formular l'oportuna reclamació.

TROBALLA DE DINERS.

A la Comandància Urbana s'hi troba una quantitat en efectiu trobada a la via pública i que serà retornada al que acrediti ésser seva.

TOPADA D'UN AUTO I UN CARRO.

Aquest matí, al carrer de les Milícies Catalanes, un cotxe de la matrícula de Barcelona i que porta el número 24.793, ha topat amb un carro. El cotxe ha sofert desperfectes al palafang.

DIVORCI.

Aquest matí s'han divorciat per mutu dissentiment Josep Coromines i Rovira i Montserrat Bori i Erill,

CONSELL MUNICIPAL DE LA CIUTAT DE TERRASSA.─ AVÍS:

Davant dels molts abusos registrats en aquests darrers dies, que no tendeixen a altra cosa que fomentar l'alarma, la Comissió municipal de Proveïments d'aquest Consell a l'objecte d'evitar una possible alteració d'ordre públic, ha disposat que a partir del dia d'avui, no es podrà vendre més de dos quilos de pa per cada família composta fins a sis individus mitjançant la presentació i perforació de la corresponent tarja de subministre.

Les famílies composades de més de sis individus i que per al seu consum necessitin més de dos quilos de pa, hauran obligatòriament de proveir-se d'un certificat que demostri aquell extrem el qual els hi serà lliurat gratuïtament per l’Oficina municipal d'Estadística.

S'adverteix als expenedors de pa l'obligació que contreuen de no vendre més de dos quilos a les famílies primerament indicades, i si s'accedeix d'aquesta quantitat ha d'ésser mitjançant la presentació del certificat que s'indica, venint obligats en un i altre cas, o sigui, a tot comprador a perforar la tarja de subministre, sota l'apercebiment que de no fer-ho i sense cap excusa incorreran en les sanciona màximes que segons la gravetat de les circumstàncies determini la Comissió municipal de Seguretat Local.

El que en compliment del disposat es fa públic per a general coneixement dels ciutadans.

CAL PORTAR A ECONOMIA LA RELACIÓ DE TOTS ELS JORNALS.

El Conseller d'Economia ha dit aquest mati als informadors que cal que es porti a la Conselleria d'Economia la relació de tots els jornals que es paguen a Terrassa.

Ha dit també, que no cal llençar els desperdicis de roba o de llana, car en aquest departament es pagaran les existències que hi hagin.

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL MUNICIPI.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent de! Consell Municipal. demà dimecres dia 13 de gener de 1937, a les 22 hores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

DAMUNT LA TAULA

c) Proposta de la Comissió de Sanitat interessant el traspàs a la Clínica Maternal de determinats fons procedents d'honoraris de Metges i Llevadores d'aquesta ciutat existents a la Caixa P. A.

DE NOU DESPATX

d) Permisos per a obres.

e) D/, relacionat amb el projecte de reforma de part de l'Av. 11 de Setembre.

f) Certificacions de diverses obres en curs.

g) D/. relacionat amb l’abonament d'havers a la vídua d'un bidell de l’Escola municipal d'Arts i Oficis.

h) D/. proposant designar les Seccions de Recluta que han d'intervenir en la lleva de l'any actual.

i) D/. proposant fixar el jornal mig d'un braser.

j) Autoritzacions al Dipositari.

k) Proposicions, i

l) Precs i preguntes.

AVÍS IMPORTANT.

La Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent a tots els ciutadans que perdin la tarja de Proveïment, que no se'ls en facilitarà cap altra si no demostren amb proves testimonials la pèrdua.

D’INTERÈS PER ALS ORDINARIS DE LA NOSTRA CIUTAT.

Els fa avinent a tots els ciutadans de Terrassa, que per acord d'aquesta Conselleria de Proveïments es disposa que tots els .ordinaris que transportin a Barcelona i se'ls trobi que dins els paquets hi tinguin pa els serà pres el paquet, essent responsables els mateixos de totes les penyores i sancions que es poguessin deduir de la infracció de l'acord d'aquesta Conselleria.

SINDICATS DEL FABRIL I TÈXTIL C.N.T. i U.G.T.

La Borsa del Treball del Fabril i Tèxtil, U. G. T. i C. N. T. que fa uns dies venia funcionant d'una manera parcial, entrarà en plenes funcions a partir d'avui, de les 6 i quart de la tarda, fins a les 8 i quart de la nit, tols els dies laborables, ço que posem en coneixement de tots els Consells d'Empresa, Comitès de Control i Cooperatives de Drapaires per a que passin per la mateixa. Carrer Nou 62 i 64, per anar-hi a cercar a tots els obrers parats d'aquest ram que necessitin.

En espera de que es tindrà en compte el funcionament d'aquesta Borsa del Treball, restem vostres i de la causa.

Pels Sindicats Fabril i Textil C. N. T. i U. G. T.

AJUNTAMENT DE TERRASSA.

La Comissió Permanent del Consell Municipal, en sessió celebrada el dia trenta del proppassat mes de desembre, aportà els documents confeccionats per l'Arquitecte Municipal, per a la rectificació de les quotes individuals assignades als propietaris de finques afectades per les obres dels ferms deis carrers Rutlla, Enric Fontbernat, Unió i Francesc Layret i de clavegueratge, als carrers d'Aragó, Linneus i Màrtirs del 6 d'octubre, en virtut d'allò previst per l'article 336 de l'Estatut Municipal, els quals restaran exposat al públic pel termini de 15 dies, per tal que, durant dit termini i set dies més, puguin formular-se pels propietaris afectats, les reclamacions que estiguin pertinents.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement dels interessats.

No hay comentarios: