sábado, 7 de noviembre de 2020

Front, 25 de desembre de 1.936, pàg 2

ASSAIG DE CONCENTRACIÓ SANITARIA DE DEMÀ, DAVANT LA POSSIBILITAT D’UN ATAC FACCIÓS.

En la reunió extraordinària que tingué lloc ahir vespre al Municipi, la Junta de Defensa Passiva de la població civil contra els atacs aeris, sota la Presidència del Conseller en Cap de la ciutat company Jaume Figueres, es prengueren , entre altres importants acords que com es lògic, es mantenen reservats, el de fer demà, dissabte, de 8 a 9 de la vetlla, un assaig general de mobilització sanitària de tots els elements de que disposa en l’actualitat el Municipi, per a controlar llur rendiment i possible eficàcia en cas d’un bombardeig facciós aeri.

A tal fi a l’objecte que arribà a coneixement de totes les persones interessades, s’acordà fer públic per mitjà de la premsa i de l’emissora local. La següent ordre d’immediata concentració Sanitària, pel moment en què, d’acord amb allò que disposa l’apartat segon del Ban del Consell Municipal del dia 17 de l’actual, es doni la senyal d’alerta per la sirena instal·lada a l’edifici de la Casa Consistorial.

Primera concentració.- Sanatori Mèdic Quirúrgic (Antic Hospital), telèfon, 1300 Ambulància de Creu Roja, metges Drs. Palau, Paulís, Farré, Vinyals, Tarrés, Domènech i el de guàrdia al Dispensari. A més de tots els alumnes interns, practicants, infermeres, adscrits al servei del Sanatori, estiguin o no de torn.

Segona concentració.- Comitè Local de la Creu Roja, Arquímedes, 263, telèfon, 1441. Ambulància de Creu Roja. Metge Dr. Boada, membre de dita institució.

Tercera concentració.- Ctra. De Montcada 16; Tel 2435, Botiquí d’urgència i llitera. Metge Dr. Allué. Personal Subaltern.

Quarta concentració.- Ctra. Matadepera, 45, Telèfon 1278 , Dispensari i botiquí d’urgència. Llitera. Metges Drs. Carles i Francesc Maturana. Personal Subaltern.

Cinquena concentració.- Ctra. Rellinars, 47, Telèfon 2274. Metge Dr. Duran. Farmacèutic Costa Avellaneda. Sanatoris Boy Scouts.

Sisena concentració.- Mútua d’Assegurances, telèfon 1107. Metge Dr. Parellada. Practicant Centelles i Lliterers Creu Roja.

Setena concentració.- Milícies Catalanes, 10, Telèfon1953. Drs. Sala i Trinxería, Farmacèutic Arseni Sala. Practicants: Briefous i Ibáñez Sanitaris Boy Scouts.

Vuitena concentració.- E. Fontbernat, 12, Telèfon 1373. Metge Dr. Palet. Farmacèutic: Solà. Auxiliar Roigé. Sanitaris Boy Scouts.

Novena Concentració.- Concepció Arenal, 332, Telèfon 1936. Botiquí d’urgència i Llitera. Metge Dr. Claveria. Practicant Elias Pérez i Lliterers Creu Roja.

Desena concentració.- Infant Martí núm 118, Telèfon 1858 Metge Sanmartín. Sanitaris Boy Scouts.

A més, en sentir la senyal d’alerta, totes les farmàcies de la ciutat que no figurin en la present relació de concentracions sanitàries, estratègiques, prestaran tot el personal adscrit a les mateixes, al servei de primeres cures d’urgència.

Si a judici de la Junta de Defensa Passiva, dóna el resultat que es d’esperar aquest assaig de Concentració Sanitària, subsistiran vigents, fins a nova ordre, davant el personal relacionat, mobilitzant-se a tota hora en sentir el senyal d’alerta donat en qualsevol moment des de la Casa Consistorial.

La incompareixença del personal sanitari als llocs de concentració sense la deguda justificació, serà conceptuada greu deserció de les funcions cíviques que els incumbeixen i sancionat immediatament per les autoritats superiors.

Terrassa 24 de desembre de 1.936.

Jaume Figueres.

No hay comentarios: