lunes, 23 de noviembre de 2020

L’Acció, edició dilluns, 11 de Gener de 1.937, pàg. 2

El company, Miquel Sabater, milicià de la primera centúria de la columna Macià-Companys, es troba pres dels facciosos a Calamocha

Les més tràgiques versions han circulat aquests dies sobre la sord d'aquest estimat camarada. Avui podem dir amb la natural joia, que Miquel Sabater és viu i que es troba a Calamocha en poder dels facciosos.

Ha escrit una carta a la seva mare, la qual carta ha arribat a Terrassa per via França.

Donarem més dades d'aquest cas.

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA RESPECTE EL CONSUM DE CARBÓ.

La Comissaria de Carbons de Catalunya comunica a aquesta Conselleria que per causes de força major es veu obligada a suspendre el normal subministre de carbó en la forma que fins ara es venia efectuant en la nostra ciutat.

Aquesta Conselleria d'Economia sens perjudici de practicar les gestions oportunes encaminades a la solució de tant important problema, recomana a tots els Consells d'Empresa i Comitès de Control de les fàbriques consumidores de carbó, que procurin en el possible restringir el consum de dit combustible per tal d'evitar la seva immediata paralització, mentre persisteixin les circumstàncies que han obligat a la Comissaria de Carbons a prendre l'esmentada determinació.

CONCURS EXPOSICIÓ D'ART FOTOGRÀFIC.

Ens assabentem que la Junta del Centre Excursionista—Secció Fotogràfica — té en projecte organitzar una Exposició Concurs de fotografia a profit de l’Hospital local.

Es prega a tots els aficionats que és posin en contacte amb la dita Junta.

CÈDULES PERSONALS.

El dia 15 del mes que som acaba el període voluntari per a l'adquisició de les cèdules personals del 1936.

L'oficina recaptadora està instal·lada al carrer Puignovell núm. 13 i hores de 9 a 12 del mati.

RECITAL POÈTIC A RÀDIO TERRASSA.

S'ha fixat el dia i hora per al recital radiofònic de poesies, des de la nostra Emissora, a càrrec del notable poeta Nieto de Molina, actual hoste nostre, el qual vol correspondre així a les bones amistats i atencions que ha trobat a Terrassa.

La alta emissió, per cert ben esperada, tindrà lloc demà passat, dimecres, a les vuit del vespre. La fama literària del poeta Nieto de Molina, fan esperar una vetllada excel·lent als radiooients amants de les bones lletres.

El poeta serà acompanyat al piano en la lectura d'algunes de les seves composicions.

ACLARIMENT.

En la nostra edició del divendres publicàvem que la policia havia detingut un menor fugitiu de la seva llar. Ens cal aclarir que aquesta detenció fou efectuada per uns membres civils adscrits a la Conselleria de Defensa, que estan de guàrdia a l'estació del Nord.

NOTA DEL RAM DEL VESTIR.

Per els afectes d'organització, es prega a tots els afiliats a aquest ram la necessitat que hi ha per a què passin per la secretaria a posar-se al corrent de la mensualitat del mes de gener.

ACLARIMENT D'UN FET.

La policia ha fet gestions per aclarir una suposada intoxicació del milicià Lluis Bach, que viu a la carretera de Matadepera 21, les quals han donat per resultat, que el tal Bach trobant-se amb febre i amb una set horrorosa, va agafar creient-se que era aigua, una botella de gasolina, la qual li va produir un greu estat.

Sortosament el xicot ja està bo, i podrà reintegrar-se al front.

MANCA RECOLLIR UN PREMI.

En el festival benèfic celebrat ahir al camp del Terrassa, el número 731, premiat amb un estic, no ha estai recollit encara, per la qual cosa, es prega al posseïdor que pot recollir-lo demà de 7 a 8 al local del Club Terrassa, a la Plaça de la República.

A SANITAT NO TENEN NOTES.

Avui en recollir com de costum les notes de les Conselleries, a la de Cultura, ens han dit que a Sanitat «No hi havia cap nota per a Cultura».

Sense comentaris.

NOTA DE LA CUINA POPULAR.

S'assabenta a tots els que tinguin factures a cobrar que poden passar demà dia 12 de 3 a 5 de la tarda que els seran abandonades.

DECLARACIONS DEL CAP DE POLICIA DE TERRASSA.

El cap de policia de Terrassa ha manifestat aquest matí als informadors que dintre breus dies, donarien una nota referent a l’actitud i la missió que ha d'emprendre la policia davant l'ordre rebuda de la Superioritat General d'Ordre Públic.

Cal avançar, que la policia ara més que mai es sent identificada amb els anhels del poble, i que procurarà encaminar les seves actituds al seu servei, per acabar amb aquesta colla d'incontrolats que han sembrat de terror la reraguarda.

UN MARIT QUE DENUNCIA LA DONA.

Josep Varea Sánchez de 50 anys i que viu al carrer Salvador Seguí, 113, ha denunciat a la policia la seva dona, Mercè Delgado, la qual en estat d'embriaguesa va maltractar a una filia seva.

A UN QUE SE LI ENDUEN LES COLS.

Felip Cadevall Moreno que té un hort al torrent de la Maurina, ha denunciat a Antoni Torres Alcaraz natural d'Almería, com a suposat autor d'una sostracció  de deu magnifiques cols, que amb el preu que ara van almenys n'hauria tret deu pessetes segons el denunciant.

No hay comentarios: