domingo, 3 de junio de 2018

El Dia, Edició dilluns 18 de febrer de 1.935, pàg. 2


LA GRIP.

La inspecció sanitària de medicina del districte de Terrassa, ha fet pública la següent nota:

«En vista que continua estenent-se per la nostra ciutat l'epidèmia de grip, malgrat ésser de caire benigne, aquesta Inspecció de Sanitat, d'acord amb l'Alcaldia, ha tingut a bé dictar la següent providencia:

Totes les empreses de teatres, cinemes, cafés, restaurants, grans magatzems, etc., i en general als propietaris dels grans locals on es reuneix molta gent, se'ls recorda l’obligació que tenen i que en aquests moments es fa indispensable, el desinfectar els dits locals, així com ventilar-los, dues vegades al dia.

Igual prec es fa a les empreses de transports, autobusos, taxis, etc, intensiflcant-se la neteja i desinfecció de vehicles a fi d'evitar la propagació de Ia grip».

Degut a l'actual epidèmia de grip, en la qual s'imposa la dieta per els atacats, s'ha notat una relativa minva en les botigues de comestibles de la nostrat ciutat. La venda del conyac s’ha intensificat amb motiu de l’eficàcia que la gent li atribueix com a preventiu de la grip.

El total de persones de la localitat atacades per la malatia sortosament de caire benigne, es calcula en un 45 %, segons dades que se'ns han facilitat.

L'INCENDI D'AHIR.

A les dues de la matinada d'ahir, s'inicià un incendi a Ia casa número 98 del carrer Ample, propietat i habitada per Josep Marques i Díaz.

La sirena isntal·lada a la Casa Consistorial donà el senyal de foc, i acte seguit el personal del cos de bombers, à les ordres del senyor Sapés, amb tot el material d'extinció es personà al lloc del succés.

Els treballs per apagar les flames duraren fins les tres de la matinada, hora en que el foc quedà completament sufocat.

Es cremaren varis mobles i diverses eines. Les pèrdues sofocades es calculen en 3.350 pessetes.

La casa sinistrada estava assegurada a la companyia «La Catalana».

El foc es creu que fou casuaI. Sortosament no s'hagué de lamentar cap desgràcia personal, puix els estadants de la casa es donaren compte de I’incendi i pogueren fugir a temps.


No hay comentarios: