martes, 12 de junio de 2018

L’Acció, edició dissabte 2 de març de 1935, pàg. 2


Amics encartats en els fets del 6 d’octubre, alliberats.

Aquest matí, pels volts de dos quarts d’onze ha estat comunicada la llibertat provisional i sota fiança personal, del nostre particular amic i exconseller regidor de l’Administració Central, En Josep Petxamé i Tusell.

Aquest s’ha dirigit a l’Ajuntament, lloc on després de complir l’autoritat militar, ha pogut sortir al carrer junt amb diversos Amics que l’han anat a saludar en aquell lloc.

També igualment que l’anterior, ha estat concedida la llibertat al jove Lluís Saló, el qual estava detingut farà aproximadament uns quatre mesos.

A Joan Seguí, habitant de Sabadell el qual es trobava detingut a la nostra ciutat, arran dels fets del 6 d’octubre, també li ha estat concedida la llibertat.

LA VENTADA DURA

L’huracà que ja fa dies dura s’ha accentuat encara més la nit passada. Arreu són visibles els desperfectes de menor quantia que la ventada ha ocasionat.

L’arrebossat de les parets de vàries cases ha caigut. Parets d’envà n’hi ha moltes que se n’ha fet l’estrella. Teulades d’uralita, arbres i etc. Cauen amb esfereïdora profusió.

Quasi bé deu ésser més d’una bruixa la que es deu haver penjat.

Potser deu ésser tota una andanada de bruixes les que s’han penjat aquests dies, per quant en el camp conegut pel nom “El Belil”, en el lloc on actualment s’hi estan construint unes fabriques, propietat de Molins i Puigarnau, una paret que volta l’esmentada construcció ha caigut a terra, empesa per la forta ventada.

També ha estat necessari canviar dues claraboies del nostre Ajuntament, puix que abans d’ahir, de resultes de vent, es trencaren i actualment amenaçaven caure damunt l’edifici.

Al costat mateix de l’arbre de la carretera de Montcada, que com recordaran els lectors, abans d’ahir a la nit, es trencà, avui aquest matí els transeünts d’aquest lloc han vist com també altre Company d’aquell havia fet la mateixa fi.

Tot i que el vent continua amb força i causa considerables desperfectes, fins a l’hora present no tenim noticia de que hagi causat cap desgracia personal.


No hay comentarios: