miércoles, 20 de junio de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 8 de març de 1.935, pàg. 17


Les autoritats militars que actuen a la Casa Consistorial, amb motiu dels darrers fets revolucionaris, foren víctimes  d’un accident automobilístic.

El fet, ocorregué a dos quarts d’onze del matí, a Papiol, davant mateix de la fàbrica de cartró que el senyor J. Capdevila posseeix ran de la Carretera, quan els militars anaven cap a Terrassa per a continuar les diligències del sumari que instrueixen.

A causa de la violenta topada, resultaren ferits el jutge militar eventual, comandant Pere Sànchez Plaza i el seu secretari, l’alferes Modest Palacios. El xofer, Enric Laporta Xéregui resultà il·lès.

Un cotxe particular que passà per aquell indret conduí els ferits a la Mútua d’Assegurances de Terrassa, on foren degudament assistits pel doctor de torn, senyor Cistaré.

Heus ací el diagnòstic:

El senyor Sànchez Plaza sofreix una ferida contusa al front, de sis centímetres de llargada, produïda per la trencadissa dels vidres del cotxe, una altra ferida a la cama esquerra i masegadament general. El seu pronòstic és lleu.

El senyor Palacios sofreix forta commoció cerebral i ferides a les mans i diverses parts del cos. El seu estat fou qualificat de pronòstic reservat.

El cotxe, que ha sofert desperfectes d’alguna consideració, estava requisat per l’Autoritat Militar, i és propietat de l’industrial terrassenc senyor J. Geis i Bosc. Hom creu que està assegurat.

Com sigui que el lloc de succés és terme municipal de Molins de Rei, el Jutjat municipal d’aquella població instruirà el corresponent sumari.

Avui, divendres, Josep Parunella donarà la primera de les cinc conferències anunciades pels dies 8, 13, 15, 20, i 22 propvinents (dimecres i divendres), sobre l’interesantíssim tema «Visió ràpida de la nostra Història».  La conferència serà donada a saló d’actes del Conservatori de Música.

Hom assegura que a primers del vinent mes d’abril serà inaugurat el magnífic cinema que la Immobiliària Egara, S.A. té en construcció a la Rambla d’Egara.

Aquesta setmana, una vintena de socis de la «Joventut Catalanista» celebraren un sopar d’homenatge que oferiren a honor de llur consoci i amic el caricaturista Jacint Morera, per tal de festejar l’èxit aconseguit per la seva exposició

Finit el sopar, que va tenir lloc a l’estatge de l’Associació» i que fou esplèndidament servit pel cafeter de la casa, es pronunciaren parlaments, els quals va concloure l’homenatjat, amb sentides paraules d’agraïment per l’honor de què havia estat objecte. La nota característica de l’acte fou el bon humor i la més absoluta cordialitat que regnà en tots moments entre els reunits. D’aquesta agradable manera fou clausurada l’exposició de primavera del novell caricaturista terrassenc.

No hay comentarios: