domingo, 10 de junio de 2018

L’Acció, edició divendres 28 de febrer de 1935, pàg. 1


EL TEMPORAL DE VENT DE LA NIT PASSADA

La ventada que feia dies venia molestant-nos, ressecant la terra i neulint els esplets, es desencadenà ahir vespre per a convertir-se en temporal.

A Terrassa foren nombrosos els danys que ha ocasionat. Cables elèctrics i xarxes telefòniques han caigut en bon nombre. Rètols, vidres, portes, la pancarta del Segell Pro Infància del carrer de Sant Pere, colomars, xemeneies, antenes de ràdio i altres coses la missió de les quals és la de desafiar l’aire, han sucumbit d’una forma quantiosa i gens gallarda. De capells i gorres també n’han voleiat amb una profusió grotesca.

Es veu que la mala administració també ha contagiat els de Dalt l’atmosfera.

També han ocorregut diversos esfondraments de muralles i teulades. Amb tot en cap d’ells han ocorreguts desgràcies personals.

La casa núm. 181, del carrer de Watt ha quedat quasi completament enrunada. Tot i que en l’interior de la mateixa s’hi trobaven els seus moradors cap d’ells n’ha sortit malparat.

També a la casa núm. 56, de la Carretera de Martorell, s’ha esfondrat una teulada d’uralita.

Al carrer d’Ascàrate una paret d’uns solars, ha quedat també a terra a causa de la forta ventada.

A la Carretera de Montcada, davant mateix de la casa Segalà, un arbre de molta potencia que està enclavat en aquell lloc, no ha pogut resistir l’empenta del vent i ha caigut a terra.

ENTERRADOR SORPRES

Ahir fou recuperada la bicicleta que el passat dilluns furtaren d’un jove que l’havia deixada a la voravia del carrer de la Igualtat per tal de poder complir un encàrrec.

Hom sorprengué a un noi de 14 anys anomenat Francesc Roig a la riera de les Arenas, que intentava posar-la a dintre d’un sot amb la intenció d’enterrar-la.


No hay comentarios: